Over Hans

KinkindeRelatie.nl – KinkAwareCoach.com – Hans

KinkindeRelatei_Hans-Facebook

Hans West (M)
coach/trainer/therapeut,
M 06 558 61 554
HansRJWest@Gmail.com .

het leven beoordelen doe je achterwaarts… maar je kunt een leven alleen maar vóórwaarts leven.


Hans over Kink Aware Coaching

Kink Aware Coach sinds 2012 (m’n coachingpraktijk bestaat sinds 1996)
Hans coacht mensen en beantwoord vragen van mensen die fetish, BDSM en/of kink tegen komen in hun leven die merken: hier wil ik iets mee!, Dit voelt voor mij toch anders dan voor andere mensen”… en dan dus de vervolg vraag: “wat wil ik hiermee in mijn leven?”
Hoe ga je om met schaamte die je mogelijk al wel veel te lang heeft tegen gehouden?

Hoe geef jij jouw kinks, jouw fetishes een plek in jouw leven?

Ik coach mensen die de pech hebben gehad om in rottige relaties terecht te zijn gekomen, bijvoorbeeld met Doms of Domina’s die het niet zo nauw nemen met consent enzo. Hoe laat je zo’n gebeurtenis achter je? Hoe vind je de moed om dingen weer opnieuw te proberen, in een andere vorm?

Ik help mensen die hun relatie willen ‘openen’ en coach relaties die uit elkaar dreigen te vallen door verschil aan inzichten over seks of kinks, door onbegrip, doordat mensen niet meer in staat zijn om elkaar te horen als ze met elkaar praten. Hoe communiceer je over seks, hoe communiceer je als koppel, hoe hervinden jullie je commitment terug na een breuk in het onderling vertrouwen?

Hoe vind je de liefde terug in de relatie, of het respect in het afscheid?

Hans coacht ‘sex-positive’. Dat betekent voor kinksters dat zij niet persé over kink hoeven te praten maar dat zij in ieder geval niet hoeven te zwijgen over hun kinks en kicks uit angst dat die ineens ‘behandeld’ gaan worden.
Hans helpt je graag om jouw kinks zelf beter te begrijpen en om het een verantwoorde en leuke plek te geven in juw leven. Dat kan gaan over een verantwoorde spannende uitvoering of een handige aanpak om het een fijne plek te geven in jouw leven en in jouw relatie(s). Dat kan gaan over BDSM of over non-monogamie, alleen, met z’n tweeën, met z’n drieën, met z’n vieren, etc etc 😉

Hans is ondertussen ruim 3 decennia werkzaam als therapeut in op diverse gebieden in de gezondheidszorg. Taboe-onderwerpen hebben altijd zijn aandacht gehad en BDSM en fetish is in zijn ogen een uiting van (levens)lust, een aspect van je leven. Een aspect dat je -zoals dat nou eenmaal gaat met lust- soms wat kan kanaliseren, soms juist echt mag cultiveren zodat jouw fetish echt ook bij draagt aan jouw levenskwaliteit.

Als je snapt hoe het werkt, weet je beter wat je kan doen en hoe je het kan doen.


Hans over Hans

Na een puberteit waarin ik wat meer met school en vervolgens fabriekswerk en in de avonduren stappen en drugs de boventoon voerde heb ik mijzelf bij een lurf gepakt en ben fysiotherapie gaan studeren omdat ik praktisch met mensen aan de slag wilde. Opgeleid als fysiotherapeut heb ik geleerd om oog te krijgen voor de mogelijkheden van het lichaam. Werk met ademhalingsproblemen, ernstige ziektes als eindstadium CF, COPD & kanker hebben mij geleerd om oog te hebben voor de dingen waar het uiteindelijk om draait. Een opleiding Integratieve Therapie (naar Petzold, opleiding aan de VU en Uni Graz) heeft meer theoretische bodem gelegd onder alle losse cursussen die ik op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie heb gedaan. Mensen zijn altijd ook onderdeel van hun omgeving dus relaties en relatie coaching zijn altijd onderdeel geweest van mijn therapieën.
Jarenlang werk in de psychiatrie (neurose, depressie en jeugd/trauma-afdelingen) en in de verslavingszorg (middelen verslavingen, gedragsverslavingen en alles wat daar onder uit komt kruipen wanneer je het serieus neemt) heeft mij geleerd dat de ene werkelijkheid de andere niet is maar dat er vrijwel altijd een structuur in zit waarmee je aan de slag kunt als je samen werkt (IBT en Motivational Interviewing). Daarbij is het belangrijk om zowel aandacht te besteden aan de manier van denken als aan de gevoelsmatige beleving (RET, CBT 3rd w, IBT). Begrip gekoppeld met oefening is belangrijk om grip te krijgen.

Mijn werk als therapeut/mental coach voor mensen met diverse psychologische problematiek en mensen met verslavingen heeft me geleerd om te kijken naar de manieren waarop wij onszelf in de weg kunnen staan als mens en dat daar stap voor stap wegen zijn om dat te veranderen. Ik geloof niet in starre schema’s want simpele oplossingen bij complexe problemen geven meestal meer problemen. Ik ben niet van het ‘vingertje’ of van de veroordeling, weinig menselijks is mij vreemd. Ik leg liever uit zodat mijn klanten hun eigen conclusies kunnen trekken. Integratie, empowerment en begrijpelijkheid om grip te krijgen zijn kernwoorden voor de aanpak, het dagelijks leven is het doel en een snufje humor en een verhelderende tekening doen vaak de rest.

Als Mental coach ben ik regelmatig ook relatiecoach, want relaties zijn belangrijk in een leven. Soms komen partners mee naar de therapie (gunstig voor de therapie en gunstig voor de relatie) en soms coach ik op de achtergrond, niet alleen om relaties te repareren, soms ook om ze af te ronden met een mogelijk minimum aan “hard feelings”.


Hans over z’n eigen kink

Hans
Hans 80’s

Na eigen fantasieën en zoeken in mijn eigen leven kwam ik rond 1980 de Studiegroep Sadomasochisme tegen waarin ik ben begonnen met nadenken, en discussiëren over dit onderwerp. Dingen leren, proberen en uitzoeken om het een eigen plek te geven in mijn leven.
Door de jaren heen heeft BDSM wisselend aandacht gekregen in mijn eigen leven en ook in mijn werk als mental coach -uiteraard nooit praktiserend met klanten-. Maar wel, zonder veroordeling, met een niks-menselijks-is-mij-vreemd-houding de dingen samen een plek geven, verduidelijken om beter de verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor wat uiteindelijk belangrijk is.
Inmiddels geef ik al decennia therapie, trainingen en ook workshops voor mensen die daar verantwoord mee om willen leren gaan (zie kinkinfo.nl) en help mensen hierom liefde en kink op elkaar af te stemmen.

Coaching betekent niet alles altijd maar uitgeleefd moet worden, dat betekent dat je er over na kunt denken en na kunt voelen zonder veroordeling om te kijken welke plek het in jouw leven verdient.

Neem eens contact op om het te hebben over jouw/jullie leven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.