Over Hans

KinkindeRelatie.nl – KinkAwareCoach.com – Hans

KinkindeRelatei_Hans-FacebookHans West (M)
coach/trainer/therapeut,
M 06 558 61 554
HansRJWest@Gmail.com .

het leven beoordelen doe je achterwaarts… maar je kunt een leven alleen voorwaarts leven.

Na een puberteit waarin ik wat meer met school en vervolgens fabriekswerk en in de avonduren stappen en drugs de boventoon voerde heb ik mijzelf bij een lurf gepakt en ben fysiotherapie gaan studeren omdat ik praktisch met mensen aan de slag wilde. Opgeleid als fysiotherapeut heb ik geleerd om oog te krijgen voor de mogelijkheden van het lichaam. Werk met ademhalingsproblemen, ernstige ziektes als eindstadium CF, COPD & kanker hebben mij geleerd om oog te hebben voor de dingen waar het uiteindelijk om draait. Een opleiding Integratieve Therapie (naar Petzold, opleiding aan de VU en Uni Graz) heeft meer theoretische bodem gelegd onder alle losse cursussen die ik op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie heb gedaan. Mensen zijn altijd ook onderdeel van hun omgeving dus relaties en relatie coaching zijn altijd onderdeel geweest van mijn therapieën.
Jarenlang werk in de psychiatrie (neurose, depressie en jeugd/trauma-afdelingen) en in de verslavingszorg (middelen verslavingen, gedragsverslavingen en alles wat daar onder uit komt kruipen wanneer je het serieus neemt) heeft mij geleerd dat de ene werkelijkheid de andere niet is maar dat er vrijwel altijd een structuur in zit waarmee je aan de slag kunt als je samen werkt (IBT en Motivational Interviewing). Daarbij is het belangrijk om zowel aandacht te besteden aan de manier van denken als aan de gevoelsmatige beleving (RET, CBT 3rd w, IBT). Begrip gekoppeld met oefening is belangrijk om grip te krijgen.

Mijn werk als therapeut/mental coach voor mensen met diverse psychologische problematiek en mensen met verslavingen heeft me geleerd om te kijken naar de manieren waarop wij onszelf in de weg kunnen staan als mens en dat daar stap voor stap wegen zijn om dat te veranderen. Ik geloof niet in starre schema’s want simpele oplossingen bij complexe problemen geven meestal meer problemen. Ik ben niet van het ‘vingertje’ of van de veroordeling, weinig menselijks is mij vreemd. Ik leg liever uit zodat mijn klanten hun eigen conclusies kunnen trekken. Integratie, empowerment en begrijpelijkheid om grip te krijgen zijn kernwoorden voor de aanpak, het dagelijks leven is het doel en een snufje humor en een verhelderende tekening doen vaak de rest.

Als Mental coach ben ik regelmatig ook relatiecoach, want relaties zijn belangrijk in een leven. Soms komen partners mee naar de therapie (gunstig voor de therapie en gunstig voor de relatie) en soms coach ik op de achtergrond, niet alleen om relaties te repareren, soms ook om ze af te ronden met een mogelijk minimum aan “hard feelings”.


Hans

Hans 80’s

Hans over kink: Na eigen fantasieën en zoeken in mijn eigen leven kwam ik rond 1980 de Studiegroep Sadomasochisme tegen waarin ik ben begonnen met nadenken, en discussiëren over dit onderwerp. Dingen leren, proberen en uitzoeken om het een eigen plek te geven in mijn leven. Door de jaren heen heeft BDSM wisselend aandacht gekregen in mijn eigen leven en ook in mijn werk als mental coach -uiteraard nooit praktiserend met klanten-. Maar wel, zonder veroordeling, met een niks-menselijks-is-mij-vreemd-houding de dingen samen een plek geven, verduidelijken om beter de verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor wat uiteindelijk belangrijk is.
Inmiddels geef ik samen met mijn vrouw trainingen en workshops voor mensen die daar verantwoord mee om willen leren gaan (zie kinkinfo.nl) en help mensen hierom liefde en kink op elkaar af te stemmen. Dat betekent niet dat altijd maar uitgeleefd moet worden, dat betekent dat je er over na kunt denken en na kunt voelen zonder veroordeling om te kijken welke plek het verdient.

Neem eens contact op om het te hebben over jouw/jullie leven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.