Verzekeringsdekking

Vergoeding door zorgverzekering en EPD #privacy

Ik ben dan ook niet verbonden aan een zorgverzekeraar.
…en ik probeer dus ook niet om mijn behandelingen daar vergoed te krijgen.
Dat betekent inderdaad dat jij jouw eigen behandelingen zelf zal betalen. Daarom vraag ik ook de mensen die iets meer inkomen hebben, om iets meer te betalen zodat ik ook mensen tegemoet kan komen die (even) weinig hebben.


Waarom ik daar niet voor kies?

Allereerst ben je sowieso met het eigen risico al een heel stel behandelingen uit eigen zak kwijt. Als je dat gaat doorrekenen dan gaat het vaak over peanuts in relatie tot levenskwaliteit.

“als ik kijk naar het geheel dan verdiende Hans zich in veelvoud terug…”

Maar veel belangrijker is: ik wil als behandelaar de flexibiliteit kunnen hebben om te doen wat er moet gebeuren zonder dat er vaststaande programma’s van een verzekeraar af moet werken. Ik wil niet wekelijks af moeten spreken als dat niet nodig is. Of soms is het verstandig om een partner mee te nemen naar een gesprek, of een persoon extra naar een relatie-gesprek. Dat is flexibiliteit die niet vergoed wordt. Precies dàt maakt ook dat mensen ineens een stuk actiever met hun eigen therapie aan de slag gaan… Enig idee wat dat betekent voor het effect en tempo?


Kies ik voor verzekeraars of klanten

Dat ik me niet richt op de wensen van de verzekeraars, dat betekent voor mijn klanten dat ik dus ook geen tijd verlies aan bureaucratie en allerhande algemene eisen of software pakketten zodat ik mijn tijd gewoon kan besteden aan de behandeling van mijn klanten in plaats van aan administratie.
Wist je dat mensen in sommige van de gevallen bijna 60% van hun tijd aan administratie bezig zijn?

Wanneer je niet alleen prijzen gaat vergelijken maar ook de behandelduur vergelijkt dan zal opvallen dat gesprekken bij niet een half uur, niet drie kwartier duren maar vijf kwartier tot anderhalf uur. Zodat je dus niet buiten komt te staan met dat gevoel dat je niet eens de tijd hebt gehad om uit te leggen hoe de dingen voor jou zijn of de tijd hebt gehad om vragen te stellen. Dat staan verzekeraars niet toe.

empowerment kan je niet haasten,
empowerment heeft tijd en aandacht nodig!


Jouw kink in het EPD?

Voor veel mensen is privacy ook een erg belangrijk punt. Dat ik niet door verzekeraars gestuurd wordt betekent dus óók dat mijn behandelingen niet in jouw medisch dossier of EPD hoeven te komen staan. En misschien wil je niet dat jouw kink in jouw electronisch patiënten dossier terecht komt?
Wanneer jij daar zelf expliciet om verzoekt bij ondergetekende behoort natuurlijk verslag naar een arts of instelling uiteraard tot de mogelijkheden maar van mijn behandelingen komt dus niets in jouw EPD vast te staan.


MKB en ZZP of training voor werknemers

Omdat in integratieve trajecten de diverse levensgebieden naast elkaar voorkomen gaat het voor ZZP-ers en mensen uit het MKB ook regelmatig over aspecten die in hun professionele leven nuttig zijn. Daarom is het ook verantwoord dat rekeningen als bedrijfscoaching gedeclareerd worden zodat e.e.a. afgetrokken kan worden van de bedrijfsmatige inkomsten. Of wat mensen ook wel doen is dat zij e.e.a. bijvoorbeeld als training communicatieve vaardigheden declareren bij hun werkgever.