Sponsor

Soms zou je iemand wat extra steun gunnen…

we weten allemaal dat het leven soms even (financieel) tegen kan zitten, dat je als student al blij bent als je geld hebt voor studieboeken etc. en dan moet je het dus zelf maar uitzoeken… Of niet?

Natuurlijk schieten mensen mij wel eens aan om te vragen om raad, en als ik dan na een tijdje praten voorstel om eens hier eens rustig over te praten en om het probleem serieus te nemen, dan schrikken mensen er wel eens van dat daarvoor gewoon betaald zou moeten worden.

Wat kan ik zeggen?
Praten met mensen is mijn werk en van mijn “karmapunten” kan ik de hypotheek niet betalen, helaas.
Natuurlijk, het is realistisch dat je nadenkt over de vraag waar je je geld aan uitgeeft. Hoewel het op zichzelf best een interessante vraag is wat jouw levenskwaliteit nou eigenlijk waard is (om het er nog niet eens over te hebben dat ik mezelf in een aantal gevallen direct terugverdien als je kijkt hoeveel een advocaat kost per uur of als je kijkt wat mensen uitgeven aan ‘instant-plezier’ omdat ze elders ongelukkig zijn).

Maar wanneer mensen ècht geen geld hebben dan raad ik mensen soms aan om een sponsor te zoeken want er zijn misschien best mensen die jou ook het beste gunnen, die bereid zijn om ook financieel bij te staan, of die ook ideeën hebben over hoe ze deze coaching zouden terugverdienen met arbeid of klussen.

Ik als sponsor

Maar eens in de zoveel tijd (het moet financieel kunnen en het moet in mijn agenda passen) geef ik ook 3 sessies weg aan iemand waarvan mijn leden vinden dat hij/zij het verdiend heeft/hebben.

Ga hier alsjeblieft respectvol mee om. Gun dit aan mensen die het ook verdienen, niet aan de mensen die geen zin hebben om voor coaching te betalen omdat zij van dat geld nog even wilden winkelen in Parijs. Als gezegd: ik krijg mijn brood niet gratis op de markt en ook ik moet mijn hypotheek gewoon betalen. Mijn opleidingen hebben niet bepaald niets gekost en geld is nou eenmaal een realiteit in ons bestaan.

Maar aan de andere kant vind ik dus ook dat centen ook niet allesbepalend zouden moeten zijn ( …enne …een paar Karma punten extra zijn ook best wat waard in mijn geval 😉 ).
Zonder dollen: ik heb ook wel steun gehad van mensen als ik moeilijk zat. Vandaar dit aanbod aan mijn leden.

Als jij vind dat iemand zijn karmapunten verdiend heeft en (even) niet de centen heeft om de hulp te krijgen die nodig is. Laat me dat weten middels onderstaand formulier.


Vragen die ik dan wel krijg:

Waarom niet drie aparte sessies voor 3 verschillende mensen?

Ik ben goed maar niet goed! 😉
Meestal heb je in een eerste gesprek een algemene lijn. Soms heb je gelijk helemaal de crux te pakken maar vaak is het toch zo dat je eerst inventariseert voordat je kunt gaan bedenken welk “huiswerk” uiteindelijk het meest vruchten af gaat werpen. En veruit de meeste mensen hebben dan nog wel een terugkom sessie nodig om te kijken of de dingen op hun plek vallen (of waarom het huiswerk niet lukt)…
Drie zittingen kunnen vaak meer uitmaken in een mensenleven dan één enkel contact.


Alleen individuele sessies of kunnen ze ook als relatie komen met 2 (of 3) mensen?

Dat mag jij bepalen. Als ik zittingen toch niet in rekening breng dan is het verschil natuurlijk heel erg klein of ik €95,= of €115,= niet afreken voor anderhalf uur werk 🙂 Dus als jij hier een koppel voor wil stellen, dan kan dat ook. Als gezegd, als jij hier een individu voor wil stellen dan kan dat en als dat halverwege switcht dan is dat ook mogelijk voor mij. Als het maar een zinvolle invulling krijgt. 🙂


Mag ik alleen anderen voorstellen of ook voor mijzelf?

Ook dat mag jij voor jezelf bepalen. Als jij werkelijk vind dat je redenen hebt: geef ze, dan kan ik kijken wat er binnenkomt en dan probeer ik uit die rij een zo eerlijke mogelijke keuze te maken.


Moet het over ‘kink’ gaan?

Nou nee, als kink aware therapeut zeg ik regelmatig dat je, als je naar een kink aware professional gaat, daar niet per sé komt om over kink te praten, maar meer dat je daar in ieder geval niet over hoeft te zwijgen, bijvoorbeeld als jouw kink raakvlakken heeft met jouw werkpunt(en). 


Gaat het altijd over “uit de kast komen”?

Het “out of the closet” komen kan voor mensen een belangrijk ding zijn waar je met een kink aware coach heel goed aandacht aan kunt besteden. Maar er bestaat meer in een leven dat lastig kan lopen dan alleen maar “uit de kast komen”… Daar kan je coaching voor nodig hebben.
Maar “uit de kast komen” is inderdaad één van de onderwerpen zijn die je iemand misschien gunt. Dat is trouwens ook vaak best een punt dat je ook maar beter een beetje tevoren doorgesproken kan hebben om bijv. het slingshot probleem te voorkomen. Maar het kan ook heel goed zo zijn dat het over totaal andere dingen gaan die met en beetje coaching beter zouden kunnen gaan.
En soms gaat het er juist ook over dat je het leven -toen je nog in de kast zat- heel anders had gefantaseerd. Zeker de mensen die hebben gefantaseerd dat hun leven ineens vlekkeloos en sprookjesachtig zou gaan verlopen als je maar eenmaal uit de kast bent, en die dan merken dat dit wel mee valt… -of dus tegen- die hebben soms best een niet-oordelend steuntje in de rug nodig.


Hoe weet ik of je mijn voorstel hebt gekozen?

Nou… niet!   😀
Privacy is namelijk nog al belangrijk in mijn beroep 😉
Serieus: wat jij hier schrijft komt nergens anders terecht en komt nergens terug, tenzij dat de mensen die jij hebt voorgesteld jou zelf willen vertellen dat ze je bedanken voor de tip (als je het tenminste niet anoniem hebt voorgesteld -want dat kan ook-)


Dus mijn vraag aan jou: Aan wie gun jij dit en waarom?

Laat het me hieronder even weten:


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.