Agenda: 23/06/1912 Alan Turings birthday #WarOnSex

23 Juni 1912 was de geboortedag van Alan Mathison Turing.
Hij stierf op 7 Juni 1954 (bijna 42 jaar oud)

Turing heeft zichzelf zeer waarschijnlijk met cyanide gesuïcideerd omdat hij niet kon leven met de vernedering.
Hij was een erkend oorlogsheld en zijn werk op het gebied van encryptie heeft de tweede wereldoorlog minstens maanden en mogelijk zelfs met jaren verkort. Dat zijn duizenden, honderduizenden mensen die niet hoefden te sterven omdat hij de codes brak van de Duitse geallieerden.
Niet alleen dat, zijn baanbrekend werk (waarbij hij dus onder ondere de Duitse codeer machine “Enigma” kraakte) maakte hem tot de vader van de theorievorming van computer science and artificial intelligence.

Maar tijdens zijn leven heeft hij nergens respect gekregen voor zijn werk. Sterker nog, het eerherstel van deze oorlogsheld heeft na zijn dood nog tot 2013 geduurd!

Alan Turin was namelijk homofiel, en dat was destijds in Engeland verboden.
Hij kon kiezen tussen chemische castratie of gevangenis omdat hij als man van mannen hield.

In de geschiedenisboeken staat:

Turing was prosecuted in 1952 for homosexual acts; the Labouchere Amendment had mandated that “gross indecency” was a criminal offence in the UK.
He accepted chemical castration treatment, with DES, as an alternative to prison.


Sidenote
Er zijn stemmen die zeggen dat het geen zelfmoord maar moord is geweest omdat het in legerkringen moeilijk lag dat hij als homofiel zo belangrijk is geweest in de oorlog… Ik weet niet wat ik erger moet vinden…

Hans

#WaronSex

2020-05-27: kinkytalks 01 – Kinky Boundaries (by Adalberto & Hans)

inform yourself

Kinky Boundaries


Kinky Talks: to help people with a kinky and gay lifestyle to have nice and fun relations (and avoid some common mistakes). Nice, horny, without conviction, clever.

Honest online talks to get things …erhmm NOT so straight 😉


Kinkytalks 01 Kinky Boundaries
On Wednesday, 27th of May: 20:00 – 21:15 (Amsterdam time) Adalberto & Hans want to talk with you openly about Kinky Boundaries. In kinky relationships boundaries are the thing to be crossed, it seems. Fantasies about “I want all of my boundaries crossed… (repeatedly please)” can make it harder to recognise what boundaries are actually good to keep upright.

So let’s talk boundaries (sign up here*)

It’s free if you want to…

Agenda: 17 mei: International Day Against Homophobia

angst is een slechte raadgever

Agenda 17 Mei IDAHOT

Vandaag is de dag IDAH (de International Day Against Homophobia)
In een tijd van angst en onrust met mensen die seksuele vrijheid graag inleveren op basis van machismo-politiek of geloof.
Ik denk dat het goed is om diversiteit te hebben. In geloof, in politiek in seksuele vrijheid.
Lees verder

1 dec: World AIDS Day

inform yourself

Agenda 1 Dec: World AIDS Day

Vandaag is het World AIDS-dag… HIV is goed te behandelen, inmiddels.
Hoewel ik nog steeds niet geneigd ben om er lichtvaardig over te denken en adequate info over safe-sex is handig. Maar de enorme angst is niet meer nodig.

Maar de medicatie die voor ons zo vanzelfsprekend lijkt te zijn, die is in veel landen nog ver te zoeken. Daar gaat World AIDS Day dan ook over.

Laat je niet door angst regeren en ik hoop dat je hart hebt voor mensen die minder hebben dan jij
Lees verder

01/12/1955 – Rosa Parks stond niet op

Omdat ik respect heb voor bevechters van vrijheid…

Rosa Louise Parks-McCauley (“Rosa Parks, 4 februari 1913) weigerde op 1 december 1955 om haar zitplaats in het zwarte gedeelte van een bus af te staan aan witte passagiers toen het witte gedeelte vol raakte. Dat was de wet in Alabama toen. De politie werd erbij geroepen en Parks kreeg een boete van $10,= (plus $4,= griffiekosten) die zij weigerde te betalen. Zij werd gearresteerd en in februari 1956 berecht voor “verstoring van de openbare orde”. De rechtszaak diende uiteindelijk bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat haar in het gelijk stelde en de scheiding tussen witten en zwarten ongrondwettig verklaarde. Netto heeft dat haar wel haar baan gekost.

Maar Martin Luther King hoorde ervan en begon naar aanleiding hiervan de geweldloze “Montgomery-busboycot”. Dit was bijna de oorzaak van het faillier van het busbedrijf dat dus de scheiding van witten en zwarten in de bussen afschafte.

“Rosa Parks” was hiermee de aanleiding tot meer protesten tegen de rassensegregatie.

Lees meer: op Wikipedia*

Folsom Street Fair 2019

our review:
FOUR HUNDRED FUCKING THOUSAND? YEP! FOLSOM STREET FAIR | SAN FRANCISCO, USA *

Last week the Folsom Street Fair turned 36. It has become California’s third-largest single-day, outdoor spectator event attracting slaves, masters, clowns, jocks, boot-boys, ponies, puppies, pigs, fairies and queers. After our donation to the “Sisters of Perpetual Indulgence” at the event’s gates we walked onto the fair and saw more than 250 vendor booths, a lot of top-name performers and musicians on 3 big and even more small stages all day long. There were public play stations for BDSM activities… and there were around four – hundred – thousand fellow kinksters. The whole thing crammed into 13 absolutely crowded street blocks and adjacent clubs and bars. Around 300.000 were expected, around 400.000 showed up. Yes, you bet it was crowded!

20191015 – Sekspraat over Kinky seks


Sekspraat is een initiatief van een aantal bevlogen mensen die graag met anderen over seks praten. Zij creëren plekken om open en veilig over seks te praten, van elkaar te leren en lol te hebben met het onderwerp seks.
De bijeenkomt van 15/10’19 in Utrecht gaat specifiek over Kink en BDSM (onderwerp: wensen en grenzen)

Voor deze bijeenkomst is Hans uitgenodigd om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over BDSM, fetishes, kinky seks, swingen en poly.
Hans is te vinden op:

Agenda: 11/10 onze nationale Coming Out Dag

in-de-kast-uit-de-kast

Agenda 11 okt

UitdeKastVeel kids en veel volwassenen knokken met hun gevoel op het gebied van seksualiteit. Ben ik homo, bi, transgender? En als ik dan weet dat ik ‘anders’ ben, dan komt de volgende stap: Wie vertel ik dat?
Vertel ik over mijn fetish, over mijn Kink? Praat ik over mijn lefdes? Vertel ik over de striemen waar ik zo trots op ben? Praat ik over mijn nieuwe zweep waar ik zo trots op ben?…
Of natuurlijk… zeg ik maar liever niks? Houd ik mij maar beter in de kast? Dat kàn natuurlijk verstandig zijn… maar…

als ik “nee” blijf zeggen tegen mijzelf… waar zeg ik dan “ja” tegen?


Op 11 oktober is het nationale Coming Out Dag. …en als sexpositive coach gun ik iedereen van harte dat zij/hij uit de kast kan komen (maar doe dat dan wel graag op een handige manier). Als je daar meer over wilt lezen:
Lees specifiek de posts:

Als ik je daarbij kan helpen, dan kan je hoor ik graag van je. contact opnemen: *klik hier*
Lees verder

14/7/1789 – Markies de Sade uit de ‘kast’ #WarOnSex

Omdat ik respect heb voor bevechters van vrijheid…
(ook al ben ik niet onder de indruk van al z’n geschriften)

Op 14 juli in 1789 werd de Bastille bestormd… En één van de mensen die daarbij werd bevrijd was de vrijdenker Markies de Sade. Zijn ‘liberalisme’ werd nogal seksueel gekleurd en daar werd hij dus ook voor vervolgd. #WarOnSex anno 1789
Zijn naam is de basis van het term Sadisme en daarmee ook de basis van het latere sadomasochisme (maar u begrijpt: dat was pas ná de schrijver Sacher Masoch).

Lees meer: over Markies de Sade op Wikipedia*