1 dec: World AIDS Day

inform yourself

Agenda 1 Dec: World AIDS Day

Vandaag is het World AIDS-dag… HIV is goed te behandelen, inmiddels.
Hoewel ik nog steeds niet geneigd ben om er lichtvaardig over te denken en adequate info over safe-sex is handig. Maar de enorme angst is niet meer nodig.

Maar de medicatie die voor ons zo vanzelfsprekend lijkt te zijn, die is in veel landen nog ver te zoeken. Daar gaat World AIDS Day dan ook over.

Laat je niet door angst regeren en ik hoop dat je hart hebt voor mensen die minder hebben dan jij
Lees verder

01/12/1955 – Rosa Parks stond niet op

Omdat ik respect heb voor bevechters van vrijheid…

Rosa Louise Parks-McCauley (“Rosa Parks, 4 februari 1913) weigerde op 1 december 1955 om haar zitplaats in het zwarte gedeelte van een bus af te staan aan witte passagiers toen het witte gedeelte vol raakte. Dat was de wet in Alabama toen. De politie werd erbij geroepen en Parks kreeg een boete van $10,= (plus $4,= griffiekosten) die zij weigerde te betalen. Zij werd gearresteerd en in februari 1956 berecht voor “verstoring van de openbare orde”. De rechtszaak diende uiteindelijk bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat haar in het gelijk stelde en de scheiding tussen witten en zwarten ongrondwettig verklaarde. Netto heeft dat haar wel haar baan gekost.

Maar Martin Luther King hoorde ervan en begon naar aanleiding hiervan de geweldloze “Montgomery-busboycot”. Dit was bijna de oorzaak van het faillier van het busbedrijf dat dus de scheiding van witten en zwarten in de bussen afschafte.

“Rosa Parks” was hiermee de aanleiding tot meer protesten tegen de rassensegregatie.

Lees meer: op Wikipedia*

20191015 – Sekspraat over Kinky seks


Sekspraat is een initiatief van een aantal bevlogen mensen die graag met anderen over seks praten. Zij creëren plekken om open en veilig over seks te praten, van elkaar te leren en lol te hebben met het onderwerp seks.
De bijeenkomt van 15/10’19 in Utrecht gaat specifiek over Kink en BDSM (onderwerp: wensen en grenzen)

Voor deze bijeenkomst is Hans uitgenodigd om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over BDSM, fetishes, kinky seks, swingen en poly.
Hans is te vinden op:

Agenda: 11/10 onze nationale Coming Out Dag

in-de-kast-uit-de-kast

Agenda 11 okt

UitdeKastVeel kids en veel volwassenen knokken met hun gevoel op het gebied van seksualiteit. Ben ik homo, bi, transgender? En als ik dan weet dat ik ‘anders’ ben, dan komt de volgende stap: Wie vertel ik dat?
Vertel ik over mijn fetish, over mijn Kink? Praat ik over mijn lefdes? Vertel ik over de striemen waar ik zo trots op ben? Praat ik over mijn nieuwe zweep waar ik zo trots op ben?…
Of natuurlijk… zeg ik maar liever niks? Houd ik mij maar beter in de kast? Dat kàn natuurlijk verstandig zijn… maar…

als ik “nee” blijf zeggen tegen mijzelf… waar zeg ik dan “ja” tegen?


Op 11 oktober is het nationale Coming Out Dag. …en als sexpositive coach gun ik iedereen van harte dat zij/hij uit de kast kan komen (maar doe dat dan wel graag op een handige manier). Als je daar meer over wilt lezen:
Lees specifiek de posts:

Als ik je daarbij kan helpen, dan kan je hoor ik graag van je. contact opnemen: *klik hier*
Lees verder

14/7/1789 – Markies de Sade uit de ‘kast’ #WarOnSex

Omdat ik respect heb voor bevechters van vrijheid…
(ook al ben ik niet onder de indruk van al z’n geschriften)

Op 14 juli in 1789 werd de Bastille bestormd… En één van de mensen die daarbij werd bevrijd was de vrijdenker Markies de Sade. Zijn ‘liberalisme’ werd nogal seksueel gekleurd en daar werd hij dus ook voor vervolgd. #WarOnSex anno 1789
Zijn naam is de basis van het term Sadisme en daarmee ook de basis van het latere sadomasochisme (maar u begrijpt: dat was pas ná de schrijver Sacher Masoch).

Lees meer: over Markies de Sade op Wikipedia*