Brief aan een ex… over ons misverstand

KinkAwareCoach_letterwriting

Beste … <de ontvanger van deze brief>,

Ik stuur je deze URL met deze algemene tekst die voor mij toepasselijk leek op ons, blijkbaar omdat er meerdere mensen een soortgelijk misverstand hebben meegemaakt als wij hebben gehad. En ik wil je vragen dit te lezen voor jezelf.


Vooraf gezegd: ik neem hierbij als verzender de gehele verantwoordelijkheid. Dus je hoeft niet bang te zijn, niet voor mij. Maar ik raad je toch echt aan om door te lezen, vooral voor jezelf. Op een gegeven moment gaan dit soort dingen een keer zo hard mislopen: dat wil je niet, hoop ik. Ik verwijs je dan ook zeker niet naar deze URL omdat ik zelf nog iets van je wil. Ik hoop dat ik mogelijk leed voorkom in de toekomst.

Als je deze brief ontvangt omdat iemand je deze URL heeft gestuurd… denk er eens over na wat er mis gelopen is. Want er zijn dingen niet goed gegaan, anders had je niet deze URL toegestuurd gekregen. En bedenk je eens wat je daarmee zou willen in jouw leven…

Wat het geval is, is dat ik jouw dominante houding zo spannend vond en dat ik daarom iets heb laten gebeuren dat achteraf aanvoelt als een soort van aanranding of erger.
Nogmaals, ik neem hiervoor zelf alle verantwoording. Ik ben degene geweest met mijn fantasieën over mijn rol en ik ben degene die mijzelf in jouw handen heeft gelegd in de hoop dat het spannend zou worden, dat het geil zou zijn.
Dat is het dus achteraf niet…
Denk er voor jezelf over na of jij dit zo wilt herhalen in de toekomst: want ik trek hier nu hoogst waarschijnlijk meer verantwoordelijkheid naar mij toe dan dat eigenlijk realistisch is. In een misverstand tussen twee mensen hebben waarschijnlijk ook twee mensen verantwoordelijkheid gehad.

Over mijn verantwoordelijkheid:

Voor een beter begrip waar deze brief vandaan komt lees: Brief over een gemiste kans brief over een misverstand…

Ik ben helaas niet degene geweest die aan de noodrem heeft getrokken en ik ben helaas ook niet degene geweest die vooraf voldoende de verantwoordelijkheid heeft genomen om zelf vast stil te staan bij mijn grenzen of die de tijd heeft genomen om samen uitgebreid genoeg te praten over harde en zachte grenzen en over de stopwoorden in ons ‘spel’…
Misschien had ik -achteraf gezien- onvoldoende kennis en misschien wilde ik wel in een romantische fantasie geloven waarin alles vanzelf zou gaan…

Feit is achteraf:
Het is misgelopen in mijn beleving en ik heb me destijds niet voldoende bedacht dat ik ook een verantwoordelijkheid had voor de regels en de grenzen van ons BDSM-kleurig spel. Daardoor heb ik er helaas voor gezorgd dat de dingen die je met me hebt gedaan achteraf voor mij niet meer voelen als “spel”.
Want een spel heeft een speelveld en spelregels nodig om ook echt een spel te zijn. En omdat ik jou die grenzen niet heb gegeven is het voor mij een ervaring geworden die me het gevoel geeft misbruikt te zijn. Omdat ik het speelveld niet heb afgegrensd in mijn leven is ons contact voor mij grensoverschrijdend uitgepakt…

Ik wil hiermee -omdat ik het voor mijzelf belangrijk vind om hier de volledige verantwoordelijkheid te nemen- dus niet zeggen dat jij dat bewust hebt gewild voor mij. Ik zeg alleen hoe het voor mij is geweest en ik denk dat het ook voor jou belangrijk is om stil te staan bij het feit dat de manier waarop ik jou mij heb laten gebruiken achteraf voor mij is gaan voelen als misbruiken (not in a good way) en ik wil er eigenlijk van uitgaan dat jij dat niet bewust zo hebt gedaan.

Daarom wil ik je ook de tip geven om jezelf te informeren over de verschillende “lagen in BDSM-relaties”, de tip geven om je verder te informeren over technieken en ook de tip om tevoren meer te leren praten over seks en de dingen die je met jouw partners wilt doen.

Zoek jezelf misschien een kink-aware coach om dingen bij te leren op dit gebied. Dat doe ik ook. Ik wil hiervan voor mezelf leren dus ik heb er ook helemaal geen zin in om de makkelijke weg kiezen door met schuld te gaan gooien of te zeggen dat het “allemaal aan jou ligt”. Ik wil zelf verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen fantasieën in mijn eigen leven en ik wil zelf kijken naar de dingen die ik -met de kennis van nu- een volgend keer anders zal doen. Ik wil deze ervaring zo snel mogelijk achter mij laten door ervan te leren.

Daarom deze tips: praat hier over, informeer je en voorkom herhaling.

Want stel dat jij toch ook mede verantwoordelijk bent voor de manier waarop het tussen ons is gelopen, dan is het voor jou misschien belangrijk om na te denken en eens te praten met iemand over jouw verantwoordelijkheden voor jouw fantasieën in jouw leven. Want je wilt hopelijk niet meemaken dat dit zich herhaalt.

Nogmaals gezegd: ik heb verder ook werkelijk géén behoefte om hier contact over te hebben met jou. Ik zorg voor mijzelf en ik wil graag dat je dat respecteert.
Maar ik wil me niet langer slachtoffer voelen en ik wil ook niet graag geloven dat jij graag een keer ooit in de spiegel kijkt om daar dan een dader te zien.

Dus zorg voor jezelf en voor jouw toekomstige partners, het ga je goed.

Vriendelijke groet,

… <de afzender van deze brief>


Dit is een brief die niet persoonlijk is maar het is een brief die ik als Kink Aware Coach (.com) heb geschreven voor de ex-en (M/V) van sommigen van mijn klanten… omdat het vaak genoeg voor is gekomen om een dergelijke brief voor hen te kunnen schrijven.

Als jij deze brief passend vindt en aan iemand wilt sturen dan kun je gebruik maken van de volgende URL: http://wp.me/P3dvX3-Iw

Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

contact opnemen >

Neem even contact met me op voor een afspraak door hier* contact op te opnemen…