Training: “Kink Aware Professional”

 

KinkindeRelatie - Hans

Kink Aware Professional

Minstens één op de vijftig -maar hoogst waarschijnlijk meer- van uw klanten heeft een BDSM-oriëntatie (al dan niet seksueel gericht), één op de tien -en hoogst waarschijnlijk meer- heeft minstens geëxperimenteerd met buitenechtelijke, polyamoureuze relaties, of “swingen”…

Als u een praktijk heeft met een beetje volume dan kunt u er dus werkelijk absoluut zeker van zijn dat er in uw werk als professional een aantal van uw klanten zullen vallen onder de categorie van de mensen met een “kinky” inslag.

Dit wordt vaak niet besproken door de klant (en uit onderzoek blijkt dat dit terecht is) uit angst voor discriminatie of verkeerd begrip  Of uit angst dat het een onterecht grote aandacht krijgt in het contact met de professional.

“ik heb geen zin om het te benoemen want ik heb geen zin om een groot deel van mijn behandeltijd te gaan besteden aan uitleg”

“Kink Aware Professionals” zijn in eerste instantie professionele mensen die binnen hun professionaliteit niet vreemd opkijken van “kinky” wensen van hun klant. Niet dat zij daar direct iets mee zouden moeten of dat ze daar per sé over zouden moeten gaan praten. Nee, het draait er juist om dat de klant niet het gevoel hoeft te hebben dat hij/zij ergens over zou moeten zwijgen. Realistische risico’s en mogelijkheden kunnen professioneel worden besproken of het kan strikt professioneel als irrelevant terzijde worden geschoven omdat het niet van invloed is op de kwestie waar uw klant voor komt.

“ik wil het eigenlijk liever niet benoemen omdat ik bang ben dat ie mijn seksualiteit in één keer begint te behandelen terwijl dàt nou juist een stuk van mijn leven is dat lekker loopt!”

 

Kennis van zaken

U begrijpt, dit vereist enige kennis van zaken. Kennis van mogelijkheden waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht. Kennis van onmogelijkheden of bijkomende problematiek waar vaak naar gevraagd moet worden omdat het anders vanuit de klant onbesproken dreigt te blijven.

Kink Aware Professionals (KAP) zijn niet bezig om u te te overtuigen dat u “kinky zou moeten zijn” o.i.d..
Kink-aware is iets héél anders dan kink-centered.
Kink Aware Professionals zijn zich gewoon bewust van het bestaan van kink en oefenen vervolgens hun vak uit zoals dat verwacht mag worden. Zij hebben kennis inzake (kinky) seksualiteit zodat de klant niet alles hoeft uit te leggen, waarmee zij sneller adequate vragen kunnen stellen. De klant hoeft niet bang te zijn tegen vooroordelen op te lopen, of zelfs tegen de gedachte dat een kink “weg-behandeld” zou moeten worden.

Het gaat om de inhoud

In deze training geven wij u -en eventuele collega’s- een overzicht van mogelijkheden, aspecten en termen om voor uzelf eens over na te denken. U kunt oefenen in het bespreken van dingen en naar aanleiding van deze workshop kunt u terecht om vragen te stellen. Want we begrijpen ook wel dat niet alles gezegd kan worden en dat je soms pas tegen je eigen beperkingen aanloopt door… te gaan lopen.

Met behulp van deze training bent u in staat om:

  • zonder onnodige schroom te spreken over kinky onderwerpen terwijl uw professionele toonzetting overeind blijft,
  • eventuele persoonlijke oordelen te (h)erkennen die een open gesprek mogelijk in de weg staan,
  • te vragen naar relevante aspecten van de benoemde kinks voor zover zij van invloed zijn op uw werk,
  • professioneel grenzen weet te bewaken van uw werk.
  • En naar aanleiding van deze training kunt u (binnen het reële) vragen stellen of telefonisch overleggen betreffende de invulling van uw werk.

 

Afstemming vooraf

De workshops worden afgestemd op de professionele wensen en de wensen van de instelling. Ik bereid naar aanleiding van uw vragen en wensen een presentatie voor die we kunnen laten zien op een tv of beamerscherm (een laptop + beamer kan ik meenemen). In de training wordt u gecoacht op uw professionaliteit en grensbewaking.

Duur
Een privéworkshop duurt 2,5 uur.

Locatie
U dient zelf te zorgen voor een geschikte locatie. Dit kan uw werkkamer zijn, uw kantoor, een gehuurde zaal.

Prijzen
Een privéworkshop voor 2 tot 4 personen kost € 200,- en voor 5 tot 18 personen € 300,- (excl. reis- en parkeerkosten, inclusief btw, inclusief een glimlach en zonder veroordeling van uw ideeën).

Meer informatie of direct boeken

Ga voor overleg naar onze contact pagina*

een individueel professioneel gesprek

Als je een hele workshop te veel van het goede vindt en eerder behoefte hebt aan een individueel gesprek, dan kan dat ook. Neem daarvoor even contact op op de contact pagina*.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s