Strippers, Callgirls en Prostituees

sekswerk: over verleiding en (ver)oordelen
Strippers life backstage
Het beroep van “stripper”, of het werken in de prostitutie heeft voordelen en ook nadelen.

ieder voordeel heb z’n nadeel
~ Johan Cruijff

Daarbij is vaak één van de grootste nadelen dat je bij sommige mensen in jouw omgeving maar beter kunt zwijgen over jouw beroep of bron van inkomsten.
Dan is het wel prettig als je een coach hebt die jouw beroep niet veroordeelt maar snapt.


De leuke kant van het werk

Laten we wel zijn: je kan natuurlijk heel aardig bijverdienen als je het goed doet in deze branche en het zal je ook een vrijheid geven die zonder die (bij)baan voorlopig nog onbereikbaar zou zijn. Je hield vroeger misschien al van dansen en iemand vraagt je of je het niet leuk zou vinden om echt extra bij te verdienen door wat meer uit te trekken terwijl je danst. Je was al goed in paaldansen en als je daarvan aan het genieten bent stopt ineens iemand je wat geld toe waardoor je denkt “ik zie carrière mogelijkheden”. Je genoot al van verleiding en ontmoet een vriendje dat je introduceert in de gedachte van betaalde seks of je stapvriendin blijkt ineens een aardige zakcent bij te klussen…
Ik ben echt enorm benieuwd naar het aantal studentes die haar opleiding kan blijven doen doordat zij zich geen zorgen meer hoeft te hebben over haar studiefinanciering. Het is een wereld waar je makkelijk in terecht komt als je openminded bent. En heeft ook voordelen: een huisje dat anders niet te betalen zou zijn, een levensstijl die anders niet hoog gehouden zou kunnen worden die op deze manier ineens betaalbaar wordt. Het is een keuze die goed te begrijpen is als je openminded bent, als je seks en verleiding toch al interessant vond en als je een baan wilt waarin je voor een aantal van je klanten ook ècht iets kunt betekenen.
Maar zelfs onder de openminded mensen wordt niet altijd gesproken over de aspecten die lastig kunnen zijn voor mensen in dit werk. Er wordt vaak niet gesproken over de dingen waar je op moet letten of de dingen die je bij moet houden om dit werk te kunnen blijven doen. Want het heeft ook lastige kanten (en dan heb ik het nog niet eens over lastige klanten, want die leer je snel genoeg te “handelen”).


De andere kant van het werk

Inderdaad, het wonderlijke oordeel dat onze maatschappij heeft over dit soort beroepen (terwijl diezelfde brave burgers vaak de klanten zijn) maakt je beroep echt zwaarder. Het dwingt je vaak tot een dubbelleven waar je soms behoorlijk moe van kunt worden.
Mensen hebben er ook zo’n vreemd oordeel over. Als je al eens een beetje begeleiding zoekt voor dingen omdat je eens wat dingen op een rij wilt zetten voor jezelf of wanneer je het bijvoorbeeld eens professioneel over de lastige kanten wilt hebben van jouw werk, dan komt er vaak op een wonderlijke manier toch al heel snel de opmerking dat je misschien maar beter een ander beroep zou moeten kiezen. Dat is vreemd toch? Als de postbode eens klaagt over de warmte of de kou op straat dan zijn er een stuk minder mensen die gelijk komen met de opmerking dat ie dan maar iets anders moet gaan doen, toch? Of als je eens gedoe hebt in je relatie dan zeggen mensen ook niet “Ja, maar jij loopt ook overal op straat als postbode…

Dus even voor alle duidelijkheid: nee, ik zeg niet dat het ‘slecht’ zou zijn of negatief om je geld te verdienen als stripper, als call-girl. Sterker nog, het verdient respect want het is vaak best hard werken zowel fysiek als dat het behoorlijke vaardigheid vraagt op communicatie gebied. Je moet meestal fors oefenen en investeren om iets “neer te zetten” waar ze ook voor willen betalen …waarbij het bleken van je tanden of je anus vaak maar een eerste beginnetje is 😉


Praten over relatie- of andere problemen

Zonder dollen: het zijn soms ook echt lastige beroepen -soms in een dog-eat-dog wereld- soms op lastige plekken en tijden en best regelmatig met best een hoop dope of drank om je heen waar je echt wel handig mee om zult moeten leren gaan om te voorkomen dat het je meezuigt.
Het zijn ook beroepen waarin je goed moet nadenken over de grenzen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Het is soms een beroep met leuke, maar soms ook met lastige klanten en, wat ik al zei, het is soms knap lastig als je niet open kunt praten met mensen over jouw inkomstenbron. Dat geheim zuigt soms een hoop aandacht en energie.

Het is ook een beroep dat soms nogal voor relatieproblemen kan zorgen als je niet een partner hebt weten te vinden die ook echt ondersteunend is hierbij. En ook voor die relatieproblemen is vaak de simpele oplossing van je omgeving of van relatietherapeuten: “nou, dan stop je toch?”

… net niet waar je op zat te wachten.

Regelmatig zijn vrouwen (en mannen) in deze branche tevergeefs op zoek naar iemand waar ze even rustig mee kunnen bomen zonder veroordeling of van dit soort ‘makkelijke’ oplossingen.

Mocht je nou eens een luisterend oor zoeken waar je rustig mee kunt praten zonder dat je enerzijds bang hoeft te zijn dat ie gelijk wat van je wil, of anderzijds dat ie van jouw inkomstenbron een probleem maakt terwijl het probleem elders ligt. Wanneer je eens wilt praten met iemand die ook van praten zijn beroep heeft gemaakt, maak dan hier een afspraak.

contact opnemen*…

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact pagina >

Neem contact met me op voor vragen of een afspraak door hier* contact op te opnemen…

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.