F.A.Q.

Frequently Asked Questions

QA-KinkAwareCoachOp deze pagina vind je het antwoord op een aantal vragen die me regelmatig gesteld worden.


Online consult

Kijk even of jouw vraag er bij staat en vraag me anders even op: de vraag-pagina

Q: “Amsterdam is best ver weg voor mij en de reiskosten om jou om naar mij toe te laten komen gaan wel echt uit de klauw lopen. Is er geen andere oplossing?”
A: Veel mensen ervaren het meeste baat bij een face-to-face gesprek waarbij je toch vaak directer kunt reageren en de nonverbale communicatie de woorden beter kan ondersteunen.
Maar het leven is geen sprookje. Amsterdam kan te ver weg zijn of jouw leven te druk. Dan is een online consult een vaak uitkomst. Een gesprek via Skype of Google Hangout kan al veel mogelijk maken.


Mijn partner

Q: “Hans, mijn partner begrijpt dingen niet, kan ik hem/haar een keer meenemen?”
A: Natuurlijk! Juist bij misverstanden over kink is openheid aan alle kanten vaak wel zo handig. En dat zijn juist de redenen waarom ik niet meer van verzekeraars afhankelijk wilde zijn. Geheimen en wantrouwen ondermijnen relaties vaak nogal. Daarom is het hartstikke goed voor jou en je relatie om af-en-toe juist samen langs te komen en dingen op een rij te zetten, duidelijkheid te maken samen. Maar dat betalen verzekeraars niet. Dus onder andere juist daarom ben ik op deze flexibele manier gaan werken.
Kort en goed: neem mee!
-Liefst aangekondigd maar in relationele noodgevallen desnoods onaangekondigd.-


Partner niks zeggen

Q: “Hans, als je ook met mijn partner spreekt, kan ik er dan op vertrouwen dat je hier niks over zegt?”
A: Dat verschilt een beetje. Als jij degene bent die mij inhuurt om over jouw dingen te praten dan zal duidelijk zijn dat ik jouw privacy respecteer. Als jullie samen met mij komen praten dan denk ik niet dat het altijd noodzakelijk dat “altijd alles gezegd moet worden”. Met name de dingen die niet belangrijk zijn hoef je niet altijd te zeggen. Maar dingen die belangrijk zijn voor je partner stil houden is natuurlijk eigenlijk een ding dat in de weg staat van het vormen van een band in de relatie. Dingen kunnen wachten, dingen kunnen onbelangrijk blijken te zijn en nodeloze pijn is nergens goed voor maar “geheimen maken nieuwe geheimen…” Misschien dat het tijd is om eens samen met elkaar te praten over de vraag wat er belangrijk is in een relatie en welke prioriteiten we met elkaar kiezen?


Partner niks zeggen 2

Q: “Hans, ik wil je even iets zeggen maar ik wil niet dat mijn partner die gesprekken bij jou heeft dat weet, kan ik je even spreken?”
A: Niet alles hoeft altijd te worden uitgesproken in een relatie. Maar wat niet doe is “niks zeggen”. Want het allerlaatste wat een relatie-in-ruw-vaarwater nodig heeft is: geheimen en verzwijgen. Dus bedenk je hoe we dingen in een driegesprek kunnen bespreken.
En natuurlijk is dat ook iets dat we ieder apart kunnen voorbereiden in individuele gesprekken maar het kan nooit gericht zijn op het uiteindelijk wegmoffelen van belangrijke geheimen want “de oplossing voor belangrijke dingen in een relatie ligt nooit in stiekem”, zeg ik altijd 🙂


Mijn partner zelf

Q: “Hans, mijn partner zou graag apart een keer met jou praten, kan dat?”
A: Natuurlijk! Het is vaak zo dat er in relaties een zekere onevenwichtigheid ontstaat als de één aan het nadenken is over de dingen die in zijn/haar leven belangrijk zijn, als de één stilstaat bij de communicatiepatronen en de dingen die niet zijn uitgesproken, terwijl de ander helemaal geen begeleiding krijgt. Je moet de dingen natuurlijk op elkaar afstemmen en je moet duidelijk zijn over de driehoek. Maar het kan juist heel belangrijk zijn om ook eens aandacht voor jezelf te vragen of om aandacht aan je partner te gunnen.


Praten met de kinderen erbij?

Q: “Toen ik mijn partner mee heb genomen heeft dat veel duidelijkheid gegeven. Kan je ook eens bij ons langskomen met de kinderen erbij?”
A: Natuurlijk kunnen we ook praten met de kids erbij. Maar daarbij moeten we dan wel heel goed opletten waar het over gaat.
Wat ik altijd zeg is: zorg ervoor dat je open bent over het feit dat er problemen zijn als er problemen zijn, want dat merken ze toch wel. Maar hou de inhoud van de relatieproblemen tussen de partners. Zeker als het gaat over seks en kink, dann is dat niks voor de kinds. Misschien als ze volwassen zijn maar kinderen moeten kinderen kunnen zijn en kinderen moeten kunnen vertrouwen op het feit dat de volwassenen die hen opvoeden hun eigen shit onderling kunnen regelen zonder “in een kamp te worden getrokken”.
-dus dat moet echt altijd even met de betrokken volwassenen et moi worden voorbereid-


Q: “uestion?”
A: nswer


Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.