Hongarije wil “reclame voor homoseksualiteit” verbieden???

Ja, Hongarije wil “reclame voor homoseksualiteit” verbieden!
Dit wordt verkocht als een ‘anti-pedofilie-wet’. DAt verkoopt natuurlijk lekker want iedereen wil (volledig terecht) kinderen beschermen voor leed. Dit zou een wet zijn om kinderen te ‘beschermen’ en dat doet een beetje denken aan die zogenaamde anti-prostitutie-wetten zogenaamd om “misbruik van vrouwen aan te pakken” (die verder vooral de positie van prostituees ondermijnt zodat zij in de werkelijkheid sinds de invoer van die wetten méér worden uitgebuit). Dat klinkt nobel maar in praktijk gaat het daar niet om. Dat is alleen maar het politieke verkoopverhaal.

Laten we helder zijn: waar hebben kinderen méér van te lijden? Van het ontkennen van veelkleurigheid en het afpakken van de hoop op het vinden van een eigen vorm in hun leven? Of van het geven van hoop dat je in de toekomst jouw eigen vorm zou kunnen vinden in jouw leven?


 


Hongarije wil “reclame voor homoseksualiteit” verbieden???


Wat verbied ik eigenlijk?

Het is natuurlijk waanzin om een wet aan te nemen waarmee je een regenboog-vlag kunt verbieden omdat deze gezien zou kunnen worden door een jongere van onder de 18. De belangrijkste effecten zal je vooral zien op het lesmateriaal op scholen in Hongarije. Er zal niet meer geïnformeerd mogen worden over seksuele diversiteit. Dus kinderen die hun seksualiteit ontdekken en die merken dat zij niet in het heteronormatieve kader passen, die mogen géén info meer krijgen over mogelijke verschillende manieren om dat in een toekomstig mensenleven in te passen. Sterker nog, zo is er bijvoorbeeld een verplicht vak als “familieleven”. Daarin wordt dan dus heel ‘helder’ (en dat bedoel ik dus cynisch) uitgelegd dat er maar twee geslachten zijn: mannen en vrouwen, en dat het hoogste goed in het leven is: “trouwen en een familieleven stichten”(…)
‘Enge’ ontwikkelingen als ‘gendervervaging’ en diversiteitsvergroting worden zo tegen gegaan om de tere kinderzieltjes te beschermen… Oh, weet je trouwens dat 30% van de mensen in de LGBTI-groep in Hongarije op jongere leeftijd actief bezig is geweest met suicide omdat zij geen plek voor zichzelf zagen in hun land?


Vraagje: Wat heeft LGBTQ eigenlijk met pedofilie te maken?

Ja inderdaad, pedofilie is een seksuele geaardheid, net zo als heterofilie inderdaad… en ook een aantal van de letters in LGBTQA
Maar laten we dan even niet vergeten dat er véél meer heterofiele grensoverschrijdingen plaats vinden met kinderen, dan homofiele. Laten we dan ook maar niet vergeten dat in naam van kerk en godsdienst nog steeds veel kinderen misbruikt worden. Zullen we dan maar kerken gaan verbieden?

Dit is een extreem heteronormatieve wet die in mijn ogen de diversiteit van de democratie ondermijnt. Als we beginnen om met onzin argumenten LHBTI ‘aan te pakken’ dan is het wachten op de volgende groep die we per wet de mond snoeren. Want alles wat zichtbaar is, dat kan kinderen bereiken. Deze wet wordt gebruikt om andersdenkenden de mond te snoeren.

Als er één zondebok over de dam wordt gejaagd, dan volgen er meer 😦

Hans

Als de Europese Commissie dit laat gebeuren in één van haal lidstaten dan zou de Europese Uni inderdaad alleen een bureaucratisch instrument zijn dat over verkoop van producten gaat terwijl de mensenrechten te grabbel worden gegooid.

Meer uitleg (in het Engels):
Explainer: Why is Hungary going after LGBTQ rights?

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement

 

Eén reactie op “Hongarije wil “reclame voor homoseksualiteit” verbieden???

  1. Tja en dan het besluit van de UEFA, ook weer zo’n Europese instelling. Men heeft de mond vol over “Black lives matter” en discriminatie …………… kortom hypocriet!
    Dus geen stadion in regenboog kleuren? Zelfs geen aanvoerdersband in regenboog kleuren? Gaat Hongarije bepalen wat er in de rest van Europa (in dit geval Duitsland) moet gebeuren?
    Gelukkig worden er wel regenboog vlaggen uitgedeeld aan de supporters.

    Jay

Reacties zijn gesloten.