Je hoofd, je hart of je kruis?

interne dialoog

Question
-E- vroeg laatst op whatsapp meWhatsApp: Hans, als je in een situatie terecht komt waarin je hart, je hoofd en je kut elkaar tegen spreken, welke moet je dan volgen?
Answer:
Geen makkelijke vraag want dat is natuurlijk echt he-le-maal verschillend per situatie. Maar als ik er toch al wel kort wat algemeens over wil zeggen, dan denk ik:


Je hoofd, je hart of je kruis?

In situaties waarin je hart, hoofd en jouw kruis het met elkaar oneens zijn dan raad ik in ieder geval het hoofd aan om eerst eens even de tijd te nemen om naar de andere partijen aan tafel te luisteren. Wat is werkelijk het gevoel op beide andere niveaus?
Ik denk namelijk dat het wel handig is om even goed stil te staan bij de vraag wat het gevoel eigenlijk precies is (want soms zijn we daar iets te snel in).

Angst

Als er angst speelt, of fright of flight reacties, of meer ‘sociale angst’ (schaamte) dan is het vaak wel handig om even te kijken of je eigenlijk wel wilt dat die angst of die schaamte jouw leven zo ver inperkt. Want als het hart onterecht bang is dan moet je er niet te lang naar luisteren maar vooral gaan bedenken wat je wilde oefenen.

Boos

Als het om boosheid gaat, of als het om of fight reacties gaat, dan is de vraag of je morgen nog wel blij gaat zijn met de pijn die je vanuit jouw gevoel van boosheid wil gaan doen aan een ander.
Want als het hart onterecht boos is dan moet je er niet te lang naar blijven luisteren, anders dan worden de gedachten in het hoofd ook boze gedachten en dan wordt het lastiger om het nog tegen te houden.

Misschien is jezelf even furieus bevredigen wel een goeie fysieke afleiding waardoor je de ruimte krijgt om creatievere oplossingen te vinden dan pijn doen. Want er zijn misschien mogelijk ook wel constructievere manieren om met de situatie om te gaan.
Furieus neuken kan natuurlijk lekker zijn. Maar de dingen waar het om gaat, die blijven dan soms een beetje liggen.

Verdriet

Als er verdriet of feign death (depressieve) reacties zijn… nou ja, meestal speelt het kruis dan niet zo hard op, eigenlijk.
Soms probeert geilheid natuurlijk wel eens om lastige of pijnlijke gevoelens te overschreeuwen. Als dat bij jou een manier is om om jouw verdriet heen te dansen, dan is dat een punt van aandacht misschien.


Hoofd en Hart

Vaak kan het hoofd maar beter beslissen om in ieder geval even goed te onderzoeken (bespreken) wat het hart nou eigenlijk wil…

want het is het hart waar we ons gelukkig voelen! (dus daar kan. je maar beter een beetje voor zorgen)

Naar je kruis moet je vooral op de lange termijn genoeg luisteren. Daar kan het som best wel eens een beetje om de aandacht roepen maar vanuit daar kan je op korte termijn soms echt hele stomme fouten maken. Maar het is voor voldoende levenskwaliteit wel handig om op dat niveau wel genoeg bevredigd blijven op de lange termijn (anders wil het nog wel eens relationele onzin gaan uitkramen als de druk daar te hoog op loopt).

en kruis…

En voordat ik nou al te seks-negatief en braaf ga klinken… 😉
ik denk persoonlijk dat het best wel eens wijs kon zijn om af-en-toe lekker onverstandig te genieten… Want seksueel eens lekker los gaan is ècht gezond af-en-toe, denk ik. 

What can I live with? and what can I die without? Life’s questions
W.A.P.

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement