Hoe hou je anale sex ontspannen?

gerichte ontspanning


Question
-p- vroeg (op Fetlife): Hans, jij bent van oorsprong fysiotherapeut toch?
Heb jij nog tips voor het ontspannen voor anale seks? Ik heb er moeite mee om mijn spieren bewust te ontspannen. Masturbatie om te ontspannen werkt niet bij mij, dan ga ik juist extra aanspannen.
Answer:
Allereerst even over die “ontspanning door masturbatie”
De ontspanning door masturbatie is meestal vooral een post-orgasme ontspanning, niet iets van pre- of tijdens-het-orgasme.
Maar ik kan hier inderdaad wel het e.e.a. over zeggen als fysio.Ontspanning is ont-spanning

Ontspanning door masturbatie?
Het is natuurlijk voor iedereen weer anders maar voor heel veel mensen geldt toch wel dat een orgasme iets is waarbij je bekkenbodem juist even aanspant. En de weg daar naartoe -zeker net voor het ‘moment suprème’- is al helemaal voor veel mensen een reden om hun benen en bekkenbodem aan te spannen.
Maar juist dat het lome gevoel daarna juist pas de ontspanning met zich mee brengt. En voor de meer ‘multi-orgasmic’ mensen heb je daar al gauw twee, drie of vijf orgasmen voor nodig.

‘anaal’ is géén haast-werk

Allereerst kan je gebruik proberen te maken van de natuurlijke reflexen rond jouw anus.
Det klinkt tegenstrijdig maar het kan -zeker in het begin- helpen om bij het inbrengen van dingen in jouw aarsje juist te doen alsof je iets er uit probeert te duwen.

Dat heeft wel logica als je iets verder kijkt, want tot nu toe was het “er uit duwen” (van poepjes dus) de opdracht aan jouw lichaam om juist de kringspieren te ontspannen…
Voorwaarde hierbij is vaak wel dat je even tevoren aandacht hebt besteed om het laatste stukje van jouw darmen schoon te maken. Dat geeft je het vertrouwen dat er dan niet ineens een beetje poep uit floept want dat is voor veel mensen een reden om toch even wat gespannen te blijven…

Een andere tip is voor vrouwen dat het voor sommige vrouwen makkelijker is om hun anus te ontspannen als zij iets (een vinger of vibrator b.v.) in hun vagina krijgen. Als het ware: als de bekkenbodem al op ‘ontvangen’ staat, dan wordt het ook makkelijker om in de anus te ontvangen.
Probeer deze tip wel even uit of dit voor jou ook zo werkt want voor sommige vrouwen werkt het juist tegengesteld en leidt het de aandacht af van de anus zodat er juist nog meer ‘spier-schrikachtigheid’ blijft bestaan die alleen maar extra spanning geeft bij het penetreren van de anus.


Bewustzijn is key

Want het draait uiteindelijk om het bewust zijn van je anus, van de verschillende spiergroepen die je daar hebt.

Dat kan je ook oefenen, net zoals je in ontspanningsoefeningen de ont-spanning kan oefenen. Want het klinkt raar misschien, maar eigenlijk kan je ‘ontspanning’ het beste bereiken op een manier waarop je al je spieren het beste kan ontspannen (ontspanningsoefeningen via ‘methode Jacobson’): eerst even aanspannen en dan voelen dat ontspanning eigenlijk vooral is: “de afwezigheid van áánspannen”.
Als je dat herhaalt zul je merken dat je er steeds beter in wordt om te ont-spannen op de plekken waar je dat oefent… dus óók de anus.


Kegel-oefeningen kunnen er ook bij helpen om meer invloed te krijgen op de spieren daar.

Disclaimer
Als je echt niet kunt tegen een paar ‘images’ die gaan over poep en poepen dan moet je misschien toch anale seks even uit je hoofd zetten.

Seks -als je het goed doet- is lekker animaal
en tijdens anale seks ruikt niemand naar roosjes

Ga eens op een rechte stoel zitten en trek je bekkenbodem omhoog, alsof… het volgende is een beetje een ‘plastisch’ plaatje voor je hoofd. Maar dat maakt het vaak wel makkelijker voor je lichaam om mee te doen met de dingen die jij je in je hoofd gehaald hebt.
Span je bekkenbodem aan en trek je bekkenbodem omhoog alsof je diarree hebt en nog niet in de buurt van een WC bent.

Als jij je dat durft te bedenken dan span je nu zeker de goeie spieren aan…

En bedenk je vervolgens dat moment dat jij lekker uitgeslapen bent, fijn alle tijd hebt -in het weekend bijvoorbeeld- en dat je na je ochtend koffie of thee even je foon mee neemt naar de WC omdat je echt even rustig wilt poepen. Niet dat je hoeft te persen maar dat het vanzelf gaat (voor de meeste mensen vaak best een prettig gevoel waarbij het formaat van ‘de jongens’ die er uit komen toch óók niet altijd alleen maar ‘mini’ is.
Als je dat een paar keer hebt gedaan probeer dan eens om je bekkenbodem omhoog te trekken en als je los laat om dan als het ware een ‘kus’ te geven op de zitting van jouw stoel. Probeer te denken aan dat tuiten van je lippen…
Herhaal dat een paar keer en dan heb je waarschijnlijk (naast een beetje de slappe lach misschien) al een stuk meer ‘feeling’ in die regio.


De Adem!

Een andere tip is uitademen,
Nog een tip is: ogen dicht! Zodat je al je aandacht bij jouw aarsje kunt houden en voelen dat er aan het gebeuren is wat jij wilt dat er gebeurt, het heeft geen zin om te gaan focussen op wat er misschien gaat komen, waar je bang voor bent (pijn) terwijl er precies op dat moment aan het gebeuren is wat jij wenst te doen met jouw partner.
(mensen die wel eens met impactplay hebben gespeeld die kennen ook dat je jezelf kunt focussen op de -angst voor- de pijn, òf op het feit dat er aan het gebeuren is wat jij al lang fantaseerde. En dat (een beetje) pijnlijkheid met een uit-ademing makkelijker op te vangen en te integreren is dan bij een inademing (ook weer automatische reflexen in een lichaam waar je als fysio ook gebruik van maakt).


Specifiek trainen

En over het algemeen zeg ik als fysiotherapeut altijd dat het lichaam zich specifiek aanpast aan de training.
Dus: (lube, lube, lube, en) als je een bepaald formaat penis wilt ontvangen, dan is datzelfde formaat dildo (met ‘ballen’ zodat ie niet naar binnen kan floepen) vaak de beste ‘oefening’ (en dus natuurlijk een paar kleinere formaatjes zolang die dildo van jouw wens-grootte er nog niet zo makkelijk in wil).


Doe het samen

Spiegeltje, spiegeltje in de hand
Een andere tip die soms wat extra controle geeft is dat je meer controle hebt als je ziet wat er gebeurt. Dus… handspiegeltje erbij terwijl je het eerst maar eens met jouw kleinste buttplugje gaat proberen 🙂

Verder kan jouw partner je daar zeker ook bij helpen.
Spreek eens af dat jij precies het tempo mag aangeven en dat het mazzel is als er ook maar iets gebeurt maar dat jullie daar samen nog even niet op moeten rekenen, dat het misschien beter is om het doel los te laten zodat je meer van de weg er naartoe kan genieten.

Het vertrouwen van de ontvangende partner in de terughoudendheid van de penetrerende partner is cruciaal om te durven ontvangen
~ Hans

Bespreek ook eens samen: waarvan ga jij ‘op slot’? (oordelen? twijfel? angst voor pijn? angst voor viezigheid?) en wat helpt je om te ontspannen (massage? douchen? knuffelen? overgaven door te knielen?)


Samen vattend

Het is jouw lijf. Als jij samen werkt met jouw lijf dan is de kans het grootst dat het doet wat jij wilt. Als jij als een di(c)ktator van bovenaf gaat dicteren wat er moet gebeuren, als jij gespannen aan het “ik moet dit toch kunnen!” bent in je hoofd, dan maak je de kans alleen maar kleiner dat er iets lukt (en nog veel minder dat het ook lekker wordt).
En dat was nou juist het doel. Anale seks is niet iets dat je een ander geeft (ook al zal dat tijdens BDSM best wel eens zo worden verwoord) het is iets dat jij jezelf gunt als uitbreiding van het repertoire, als lekker toetje of als ‘main dish’ in het diner.

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement

Eén reactie op “Hoe hou je anale sex ontspannen?

  1. Pingback: Hoe hou je anale sex ontspannen? — Kink in de Relatie: Kink Aware Coaching | Mon site officiel / My official website

Reacties zijn gesloten.