Corona-versoepeling en jouw sex-bubble

relatief safe corona-seks 04


Question
hoe normaal moet het ‘nieuwe normaal’ zijn?
Answer:
Als zelfs de premier vraagt om de teugels voorzichtig te vieren moeten we misschien eens nadenken over het vervolg op de ‘sex-buddy’?Corona-versoepeling en jouw sex-bubble

Seks is een krachtig gevoel, soms een sterke drive, soms iets dat mensen nastreven, soms zelfs iets dat mensen wanhopig in de hand proberen te houden. Aan alle kanten zie je dat de cijfers laten zien dat de mensen die het proberen te ontkennen (“just say NO” en dergelijke onzin) ongelijk hebben.
Doen alsof het ontkent kan worden, dat leidt vooral minder condoomgebruik en dus tot méér SOA’s, méér ongewenste tienerzwangerschappen etc. etc.
Dat werd ook in covid-tijden erkend: nadat aanvankelijk werd gedaan alsof je de hele wereld gewoon op slot kon zetten en dat niemand dan met niemand zou neuken omdat de regering dat zegt werd er al vrij snel een realistischer veiligheidsbeeld beschreven: doe het met een sex-buddy in plaats van met (veel) verschillende partners.

Nou worden aan alle kanten de regels wat versoepeld en daarom stel ik hier de ‘sex-bubble’ voor. Natuurlijk kriebelt de lente die we min-of-meer overgeslagen hebben nog in het bloed voor een aantal mensen. De mensen die gewend waren om in de rondte te daten die hebben zich behoorlijk braaf gedragen, zeggen de cijfers. Moeten we dan nu maar weer gelijk alle remmen los gooien? Of kunnen wij kinksters ook zeggen dat we daar iets verantwoordelijker mee om kunnen gaan?


Wat is een sex-bubble?

Een sex-bubble, een aantal mensen die wel enige verantwoordelijkheid voor elkaar voelt zou een oplossing kunnen zijn voor mensen die het leuk vinden om te kijken en bekeken te worden. Op een lokatie (die je misschien nog maar even niet moet laten weten aan BOA’s) bij elkaar komen met mensen die wel enige verantwoording voelen naar elkaar maar die toch in hun leven óók de teugels gaandeweg iets meer willen laten vieren.

 • Verantwoordelijkheid naar elkaar en dus ook naar de contacten van jouw contacten.
 • Misschien in het verband met andere SOA’s ook best een aardig idee om je nog eens te laten testen van te voren zodat die andere ziektes ook wat worden teruggedrongen.
 • Maar wat betereft Corona: als je enorme zin had in een feestje maar je bent een beetje hoesterig, of je hebt ineens verhoging, dan meldt je jezelf dus af (!) bij de organisator.
 • Dat is inderdaad minder ‘lekker anoniem’ maar die bekendheid bij een organisator maakt wel dat mensen gewaarschuwd kunnen worden door deze spin-in-het-web als één van de gasten achteraf toch covid blijkt te ontwikkelen rond de datum van het feestje
 • Ook in de voorbereidingsfase is het handig om meer dan voorheen stil te staan bij het aantal vierkante meters van de lokatie en het aantal bezoekers. Mensen moeten voldoende afstand kunnen houden. Dus een cirkel van ruim 1,5 meter om de mensen die met elkaar spelen is wel een minimum in een ruimte die inverband met de kleding toch warm gehouden moet worden en daardoor waarschijnlijk niet zo veel ramen tegenover elkaar heeft open staan.
 • Verantwoordelijkheid ook tijdens het feestje… Er wordt méér dan anders gelet op het schoonmaken van de platte vlakken (met zeep want de mantel van covid is een beetje vettig dus dat lost lekker op door gewone groene zeep). En misschien toch ook maar gelijk met een Blue wonder doekje (dan heb je ook de hep C te pakken).
 • De douche zal na… uhm onderlinge inspanningen méér gebruikt worden dan anders, hopelijk ( en neem je eigen handdoek mee).
 • Heavy breathing is niet te voorkomen -daar kom je immers voor- en -tenzij het je kick is- zou ik mensen ook niet willen verplichten om maskertjes te dragen tijdens seks met onbekenden? (ook al zullen er misschien feestjes zijn die dat misschien wel lekker anoniem vinden).
 • Er wordt misschien iets meer afstand gehouden door de mensen die niet uit zijn op onderling seks-contact maar die meer van het kijken/ bekeken worden waren (anderhalve meter is niet echt veel als iemand lekker ligt na te dampen… en de ramen zullen misschien niet open kunnen staan).
 • Misschien minder drank en drugs zodat het iets makkelijker blijft om je hoofd bij de ‘nieuwe normaal’ te houden? Chemsex kàn je ding zijn, maar misschien is dit ook wel een tijd om met nieuwe andere kicks te spelen? (BDSM, glory-holes, gasmaskers, rubber-wear?)
 • Misschien een grote fles glij in het midden zodat niemand in de verleiding komt om even wat spuug als glij te gebruiken (of allemaal je eigen glij mee).
 • Misschien wat eerder beffen en pijpen in plaats van zoenen en rimmen in deze corona-tijd (want corona vindt je véél meer in speeksel of darmslijmvlies dan in sperma of squirt -niet niet, maar wèl beduidend minder)…
 • En ná een feestje met jouw sex-bubble zal je jezelf misschien weer even wat makkelijker kunnen ‘onthouden’ van andere sex-contacten. En na een week of twee is alle besmettingskans van het feestje wel verdwenen en hou je alleen nog maar de nieuwe normaal besmettingskansen over van het boodschappen doen in de supermarkt of de contacten op je werk… Dan heb je natuurlijk wel weer alle ruimte in je hoofd om met een andere bubble (of natuurlijk weer met dezelfde) af te spreken.
 • Vergeet ik nog handige onderlinge afspraken? Vul gerust hier onder aan.
  Of stuur me jouw goeie ideeën dan plaats ik die er bij…

Alvast repliek

Natuurlijk kan je gaan vinden dat een dergelijke publicatie onverantwoord is en dat mensen “dit soort dingen gewoon niet zouden moeten doen” maar dan verwijs ik naar de introductie van dit stuk. Het oude ‘normaal’ was voor sommige mensen een ander normaal dan het jouwe. Voor sommige mensen lijkt er niet zo veel veranderd, voor andere mensen is het verschil schrijnend tussen toen en nu.
Ik denk juist dat “ons hoofd erbij houden” (en dwing me nou in dit verband als-je-blieft niet om aan Rutte te denken), dat een sex-bubble wèl een stap kan zijn om de teugels langzaam te vieren en niet gelijk ‘als vanouds’ alle remmen los te gooien voor de mensen voor wie dit een ding is.
Als je dit soort dingen toch al niks vond, nou dan zal het ook niet ineens je ding worden dus laat deze post dan langs je heen gaan. Blijkbaar is ie niet voor jou bedoelt.
Zat je hier al een beetje over te denken… benoem het eens met je vrienden en wijs een spin-in-het-web aan, misschien?

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement

 

2 reacties op “Corona-versoepeling en jouw sex-bubble

 1. Wat mij verbaast heeft is dat het RIVM niet gewaarschuwd heeft voor het besmettingsgevaar van open wondjes. Handen worden nogal eens een keer beschadigd, dus ……………

  Ook ter discussie staat ventilatie. Dat is weliswaar in onderzoek., maar toch ……
  Een ruimte met een goede ventilatie kan geen kwaad.
  Zonder het te propageren zou ik haast suggeren om het in buitenlucht te houden, maar helaas wordt dat ook niet op prijs gesteld door BOA’s.
  Benevens ventilatie is daar met wat zon ook nog UV licht ter beschikking en daar schijnen virussen en bacterieen niet van te houden.

  Uiteraard, zoals hierboven al geschreven zijn er ook (uitsluitend) toeschouwers die inspiratie willen opdoen. Of meegenieten/leren.
  Je kunt natuurlijk die 1,5 meter ter plaatse aanhouden. Maar middels een code en video/audio beelden kun je ook anderen laten genieten/leren/or whatever. Ik werd met zoiets (helaas) geconfronteerd bij een uitvaart. Het is maar een idee.

  En tot slot de ruimte op zich. Hele drommen in een kleine ruimte lijkt me vragen om ellende. Bovendien trekt een grote bubbel mogelijk de aandacht van mensen die daar nu juist geen aandacht aan zouden moeten schenken. En dan bedoel ik niet alleen BOA’s, maar mensen die die pet ook past als U begrijpt wat ik bedoel.

  Zoals Hans al schreef, iedereen kent zijn verantwoordelijkheden en ook ik verwijs naar de aanhef van dit blog onderwerp. Maar deze publicatie dient vooral om juist de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Om te voorkomen dat er wat in het wilde weg georganiseerd wordt met alle gevolgen van dien. Oftewel tot een “intelligente sexbubble” te komen.

  Jay

  • Inderdaad de relatie tussen het aantal vierkante meters en het aantal mensen is een ding. Dat had ik wel in een eerste draft maar die is er ergens uitgevallen. Bedankt!

Reacties zijn gesloten.