Kerk en kink, Christelijkheid en homofilie

kerk en kink


Ik ben weliswaar Christelijk opgevoed maar toen ik op mijn 14e een echt e-nor-rum christelijke man (3x per week naar de kerk) zijn persoonlijke god hoorde ‘verbeteren’, toen heb ik voor mijzelf dat machtsbolwerk ‘kerk’ een beetje los gelaten (zijn redenatie was: “Ik hoef mijn naaste niet lief te hebben want die buurman is in Marokko geboren, dus hij is mijn nááste niet!”)…

Aan de andere kant sta ik er duidelijk voor open dat mensen steun kunnen vinden in hun persoonlijke spiritualiteit.
En ik kom met enige regelmaat kinksters tegen die met zichzelf in de problemen komen door -laat ik zeggen-: de ruzie tussen wat hun hoofd vind dat zij zouden moeten geloven en de richting van hun hart, of de dingen die hun bekken graag wil beleven.


Kerk en kink, Christelijkheid en homofilie

Nou is mijn antwoord meestal iets in de richting dat -als God werkelijk allemachtig is– dat ie ze dan toch blijkbaar zó gemaakt heeft! En waarom zou ie dat doen? Ik kan me niet goed voorstellen dat ie dat doet om te pesten en waarom zou ie jou méér testen dan een ander?

Kortom: “Choose your God mindfully”

(en dan ben ik vervolgens benieuwd naar de vraag wat zij zien als zij naar zichzelf kijken met de ogen van hun God)

Maar zo’n ‘illiterate’ antwoord verraadt al mijn enorm gebrek aan kennis op het gebied van de bijbel.

Daarom vond ik het echt héél interessant om te luisteren naar wat Kristin Saylor & Jim O’Hanlon daar daar over te zeggen hebben… (ook al vind ik het wat jammer dat ik een deel van mijn enthousiasme over “sodomie” moet inleveren door het luisteren naar deze TEDx-talk) 😉
Zie:

What the Bible says about homosexuality | Kristin Saylor & Jim O’Hanlon | TEDxEdgemontSchool

Ik denk altijd: “uit de kast komen is belangrijk. Dus hoe doe je dat op zo’n manier dat het niet nodeloos(!) conflicteert met de rest van jouw levenskwaliteit?”


Leesvoer

Nou ben ik dus niet de beste om over de kerk te praten.
Dus kijk eens naar:

Hans (Kink Aware Coach .com)

Of luister ook even naar de tekst van “My God”… een tekst waar ik mij met mijn beeld van kerkelijkheid wel in kon/kan vinden…


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement