Seks en Covid/ Corona tips Online

Covid-19


Question

Hoe moet dat nou als poly’s en kinksters met seks als alle Covid- (RIVM)-info over ‘het kerngezin’ gaat?
Answer:
Nou, ze leren bij gelukkig 🙂
Gaandeweg begint “huidhonger” een term te worden waar mensen iets bij voelen, méér dan een theoretisch concept. Gaandeweg beginnen we te merken dat seks bestaat en dat niet iedereen alleen maar monogaam met één partner bezig is.
Wat je moet doen?


Seks en Covid/ Corona tips Online

Het loket gezondleven heeft zich gelukkig nu ook uitgesproken over seks en corona in andere termen waarbij termen als “Geen vaste partner?”, knuffelmaatje en sexbuddy ook vallen. In mijn ogen een verademing. Ook al is het maar een heel klein stukje tekst.
https://www.loketgezondleven.nl/advies-ondersteuning/coronavirus/seksualiteit


Rutgers

Misstanden…
Nou kunnen er ook misstanden zijn die wij als seks-positive kinksters misschien zelfs net iets eerder zullen herkennen bij anderen dan de gemiddelde Nederlander (die seksualiteit nogal eens integraal ontkent).
Als je dat ziet, kijk dan eens op: https://www.centrumseksueelgeweld.nl/ of naar hun twee-minuut info filmpjes op Youtube.

Dan heb je inderdaad meer aan de adviezen van de rutgersstichting
https://rutgers.nl/nieuws-opinie/nieuwsarchief/adviezen-rond-seksuele-gezondheid-tijden-van-corona
met zinnetjes als: “Vind je het echt te lastig om je aan de anderhalve meter adviezen te houden? Dan kun je met de 2-weken-regel het risico op een besmetting beperken. Je kunt dan zelf een afweging maken of je behoefte aan seks het risico van verspreiding waard is.”

Ik hoor daar zowel prettig veel eigen verantwoordelijkheid, als ook erkenning van al de behoeftes die je kunt hebben als mens.


SOAIDS

En wanneer je het over ervaring in voorlichting hebt, dan denk je waarschijnlijk ook aan de site van SAOAIDS waar ze een antwoord geven op de vraag: “Kan ik nog seks hebben nu het coronavirus in Nederland is?”:
https://www.soaaids.nl/nl/professionals/nieuws-en-standpunten/nieuwsbericht/vragen-antwoorden-over-coronavirus-seks-soas
En waar ze duidelijk maken hoe je de risico’s zo klein mogelijk houdt:
https://www.soaaids.nl/nl/hoe-houd-je-risico-op-corona-zo-klein-mogelijk-bij-intimiteit-seks

Dus bij deze wat leesvoer over niet-kern-gezin-seks 😉

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement

 

3 reacties op “Seks en Covid/ Corona tips Online

 1. Pingback: Corona en behandeling bij Hans

  • Het eerste argument vind ik eigenlijk een slecht argument. Theoretisch is er niet zo veel tegenin te brengen want we willen niet discrimineren inderdaad. Maar als antwoord op “black lives matter” omdat er om de paar weken wéér een zwarte man wordt doodgeschoten…
   Als een kind met een bloedende knie thuis komt en de reactie van de ouder is “andere kinderen hebben ook wel eens pijn…” of veel erger nog “je moest eens weten hoe vaak ik gevallen ben!”, dat grenst aan emotionele mishandeling van een kind. Bij leed heb je ‘recht’ op enige compassie.
   Je kan ook zeggen: “Black lives DO matter”, vervolgens niks zeggen en dan in de loop van een maand de meeste andere kleurtjes langs… Dat is al veel aardiger dan op een dergelijk moment veel anders dan. “Klote joh, dat je zo’n pijn hebt”

   Ik denk inderdaad dat er een nieuw normaal aan komt en dat we daar allemaal aan zullen moeten wennen, mede doordat we onze ‘normale’ zekerheden moeten loslaten. Daar zal discriminatie bij horen inderdaad. Ik ben er vóór dat je als het als 60+er aflegt tegen een 30 jarige als er nog maar één beademingsmachine is voor ons twee. (Ja, daar is veel meer over te zeggen maar het gaat even om het idee van discriminatie). Ja als kinkster en zeker als homofiele man werd er zwaar, en wordt er nog steeds, gediscrimineerd.
   Maar als ik laatst zit te kijken naar een foto van een zwarte man die naar het afgehakte voetje en het afgehakte handje van zijn dochter zit te kijken omdat de oogst niet op tijd binnen was… Dan denk ik dat we gewoon moeten zeggen: “Black lives matter!”…. Óók in onze scene. En ik denk dat we misschien omdat we zelf gediscrimineerd zijn moeten onthouden dat daardoor de neiging ontstaat om anderen te discrimineren. Maar dat we misschien clever genoeg zijn om dat niet te doen en te duimen dat zij ook de straat op komen als er weer een keer een gay-koppel in elkaar geslagen is door mensen die gediscrimineerd zijn…

 2. Pingback: Corona-versoepeling en jouw sex-bubble | Kink in de Relatie: Kink Aware Coaching

Reacties zijn gesloten.