Frits Huffnagel’s ‘fake news’? #trots #pride

Frits en zijn pluche


Mijn mening
Ik hou meestal niet zo van het maken van politieke statements maar ik vind ‘Pride’ allereerst een belangrijke emotie voor mijn klanten en ik vind het voor Nederland een belangrijke vereniging waar ik mij als ‘Ally’ (bondgenoot, een “A” in LGBTQA) mee verbonden voel. Ik denk dat in deze tijd waarin financieel en politiek steeds meer druk komt op anders dan gebruikelijke seksualiteit pride als emotie en pride als organisatie nodig heeft.

In deze tijd heeft splijtzwam Frits Huffnagel -terwijl hij voorztter is van de Pride- zich op “persoonlijke titel” uit gesproken op een manier die maakte dat het hele bestuur van deze vereniging zich gedwongen voelt om zichzelf af te zetten. Een stap die Frits blijkbaar zelf niet kon makenomdat zijn trots in de weg stond, nadat hij zijn prositie onhoudbaar had gemaakt.


Frits Huffnagel’s ‘fake news’?

Frits Huffnagel zegt dat zijn woorden verdraaid worden…
Nou dat lijkt me dat eigenlijk niet echt nodig om ze te verdraaien. Want letterlijk zegt hij:
1- “Wij zien een kind en denken: ‘wat zielig’ Terwijl we niet zien dat er een vader achter staat die misschien wel oorlogsmisdaden heeft gepleegd”

Omdat de veroordeling alleen in die ene zin sexistische en discriminerend is (namelijk: àls het al zo is dan zijn dat uitzonderingen en daar hebben we de IND voor, èn de vader en moeder-rol heeft Frits in diezelfde zin zo ‘lekker populair’ wèg gezet), daarom hebben veel mensen die de PRIDE-beweging belangrijk vinden moeite met zo veel veroordeling uit de mond van hun voorzitter. Het dreef een wig in de organisatie waar hij dus de voorzitter van is/was.

S.A.Haug maakt in Wat is trots? een helder onderscheid tussen authentieke trots, gezonde vorm van trots die wordt ervaren wanneer prestaties toegeschreven worden aan
eigen inspanningen en een “hoogmoedige” trots die wordt ervaren wanneer prestaties toegeschreven worden aan vermogen of bekwaamheden en samengaat met arrogantie en narcisme…
…ik begrijp waarom Frits zich bij zijn sollicitatie zo aangetrokken voelde tot een organisatie die ‘Pride’ heette.
Wat is trots?, S. A. Haug

Ik denk dan: als jouw persoonlijke opmerkingen dus maken dat ‘jouw’ organisatie verscheurd wordt -een organisatie die (mijn inziens) belangrijk werk doet voor Nederland- dan zou ik persoonlijk zeggen: “for the good cause lever ik nu mijn positie in en ga op een lager niveau werken aan onze gezamenlijke doelen.”

Maar wat Frits zegt dat is:
2- “Ik vertrek niet om mij de mond te laten snoeren”
… Nou ja, daar hoeft verder ook niks meer aan verdraaid te worden, denk ik dan. Dat spreekt voor zichzelf!


Woorden en daden die voor zichzelf spreken

Dan vind jij het belangrijker om met je kont op het fluweel van de voorzittersstoel te blijven zitten, belangrijker dan de zaak waar voor gestreden wordt door de organisatie waar je voorzitter van bent.
Als je dan niet je voorzitterschap neerlegt maar dus het hele bestuur ‘dwingt’ om als bestuur op te stappen dan weet ik wel wat er hoger komt in de prioriteiten van Frits… Fritsie zelf of de belangen van de mensen waar hij voor zegt te strijden…

Wanneer je méér wilt lezen (novum: ik verwijs naar de Telegraaf voor info)
Huffnagel: ’Ik vertrek niet om mij de mond te laten snoeren’

Maar als je dan óók nog een keer de populistische ‘fake news’-kaart trekt, dan laat je wat mij betreft je zieligheid wel héél hard zien. Dan kan ik echt even mijn mond niet meer houden.

Tot nu toe was ik niet enthousiast over hem, inmiddels zie ik heel helder dat het een man is die bereid is om van alles stuk te laten gaan ter meerdere eer en glorie van zichzelf… een slecht voorbeeld van ‘trots’.


Ik hoop van harte

Ik hoop dat de pride-beweging een goed nieuw bestuur vindt zonder splijtzwammen die het verschil snappen tussen gezonde trots en de narcistische vorm.

Want ik denk dat gezonde trots een gezonde en heilzame emotie is voor mensen die -nog altijd en de laatste tijd weer méér- beschaamd worden voor de manier waarop zij liefhebben en seks hebben!

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement

2 reacties op “Frits Huffnagel’s ‘fake news’? #trots #pride

 1. Wat niet klopt is dat je als voorzitter een “club” leidt die discriminatie van LGBTQ tot het verleden wil maken, maar ondertussen wel discrimineert op afkomst.
  Dat kan dus niet, ook niet op persoonlijke titel!
  Dat we een aantal zaken erven van onze ouders, uiteraard, zo zit het nu eenmaal in elkaar.
  Dat we een basis opvoeding krijgen, ook logisch, maar elk individu is anders en denkt anders en zoekt zijn eigen weg waar men zich prettig bij voelt.
  Want hoe zit het dan met hun ouders? Omdat die ook LGBTQ (niet allemaal tegelijk) waren, zijn de kinderen dat dan ook? Tjonge, jonge!!!!!!!!!!!
  Dan nog wat anders. Er zijn landen waar vervolging plaats vind omdat je Lesbisch, Gay, Bisex, Transgender of Queer bent. En ook nog eens vervolgd wordt als je met die mensen omgaat. En wilde hij die mensen weren bij de Pride?
  Klaarblijkelijk gunt Frits Huffnagel een aantal mensen de ruimte niet. De ruimte om te zijn wie je bent. Want dat is toch de Pride. Persoonlijk denk ik dan dat je ongeschikt bent om in het bestuur van de Pride te zitten!
  Laten we wel wezen, de Pride die bijgeschreven is in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland van het Unesco! Zo ga je dus niet met erfgoed om.

  Misschien toevallig, maar ik dacht vorige week nog aan Mieke Martelhof. Aan haar bar ViveLaVie die niet meer is, alhoewel een ex-vaste-klant elders een verwoede poging doet om iets soortgelijks voort te zetten.
  Mieke, die in het verleden niet te beroerd was om een Dameselftal te sponsoren. Want ze was overtuigd dat dames konden voetballen, wat inmiddels ook wel bewezen is.
  Mieke, mede organisator van wat eertijds nog de Gay Pride was.
  Mieke, die in 2018 ambassadeur was van de Pride. Ik vroeg me af hoe ze zou reageren op de uitlatingen van Frits Huffnagel. Ik denk dat ik het wel weet ………….

  Jay

  • Ik denk dat Mieke een teiltje zou pakken omdat ze een beetje kotst tegen de binnenkant van haar tanden inderdaad…
   Ik vind het inderdaad belangrijk dat juist ook Moslim-mensen mee willen lopen met Pride. Als signaal naar de gelovige Moslims met minder openminded geloof. Net zoals ik het belangrijk vind dat het leger des Heils meeloopt om Christenen te laten zien dat veroordeling niet nodig is als christen.

Reacties zijn gesloten.