De “Responsible Domming Triangle” #HRJWest

verantwoordelijk dommen (ww)


Question
Er komen nogal wat mensen in mijn praktijk die met de nodige moeite terug kijken op vervelende, zelfs traumatische relaties met een Dom of Domina die (ver) over de grenzen is gegaan.
Dat maakt dat ik mij af ben gaan vragen of er nou geen simpele regels zouden zijn voor “Responsible Domming”…
Answer:
Natuurlijk is het een heerlijk gevoel van vrijheid als je als Dom(me) uit de kast komt en mensen tegenkomt op wie jij je eindelijk uit kan leven. Mensen die fantaseren over de andere kant van jouw fantasieën…

Verantwoordelijkheid

En toen bedacht ik mij (in het kader van “relational consent”)

Verantwoordelijkheid is de basis van ieder geil spel… waar je met plezier aan terug denkt…

Er zijn nogal wat rottige ervaringen van subs met suffe en vooral slecht geïnformeerde dominanten. Sterker nog, soms: echte hufters (M/V) die zich als BDSM-er voordoen.

D-kant

 

S-kant

Natuurlijk heb je ook als sub de verantwoording voor jezelf. De zelfzorg om goed naar je eigen gut-feeling te luisteren zodat je meer kans hebt om de hufters mis te lopen die er nou eenmaal óók rondlopen.

Maar veel méér nog heb je vooral de verantwoordelijkheid om jezelf als sub te informeren zodat je weet hoe tevoren na te vragen of een domina(nt) eigenlijk wel geïnformeerd was over de dingen die je wilt laten gebeuren met jou (en ook te beslissen waar de grenzen liggen van wat niet wilt laten gebeuren met jou).

Voor de D-kant van het verhaal is m.i. ontzettend belangrijk -en dat is waarvoor ik dit schrijf- dat je jezelf als dominant afvraagt of je zelf echt iedere mogelijkheid wel wilt pakken zoals die zich voordoet. Zelfs als een sub of masochist jou meldt “dat je alles mag doen”… wat zijn dan de grenzen voor jou zelf?
Hoe bereik je dat je de zekerheid hebt dat je jezelf in de spiegel aan kunt kijken met de zekerheid dat niet het verwijt zult krijgen een narcist te zijn, sterker nog dat je jezelf géén hufter-dom of zelfs ‘dader’ hoeft te voelen omdat jij je wèl bezig bleef houden met de beleving van jouw partner(s)… (en dat dan niet alleen maar omdat jij “het ‘goed’ wilde doen”, maar omdat jij het jouw partner(s) gunt om er van te genieten om een sub te zijn van jou).


De “responsible Dom”-triangle

Daarom raad ik in de workshop “de beginnende Dominant”* onder andere aan om goed stil te staan bij de grenzen van jouw dominantie. Het gevoel van geile grenzeloosheid is natuurlijk geweldig spannend… maar het herkennen van jouw (en hun) grenzen maakt wel dat mensen langer met jou om willen gaan en jou méér willen laten genieten.
Dus hou jezelf binnen de grenzen van de “Responsible Domming Triangle”:


De driehoek van “Responsible Domming”:

Wat wil jouw kruis
NU wèl doen?
Wat wil jouw hart morgen
niet
gedaan hebben?
Wat zijn de grenzen van
jouw technische
vaardigheden
?

Vragen om jezelf te stellen als Dom

Dus stel jezelf tijdens jouw spel de volgende vragen:
A – Wat wil jouw kruis NU wèl doen met jouw submissive?

Ik hou altijd wel van Savage’s ‘campsite rule:
Als je jouw partner op een gegeven moment achter je zou laten, probeer er dan voor te zorgen dat je iemand (biologisch en emotioneel) gezonder, gelukkiger en trotser op zichzelf achter blijft -door de manier waarop jij jouw dominantie hebt ingezet-

B – Wat wil jouw hart morgen niet gedaan hebben (in verband met de manier waarop jouw submissive terugkijkt op vandaag èn in verband met de manier waarop jij naar jezelf wilt terugkijken morgen)?
C – Wat zijn de grenzen van jouw technische vaardigheden?

Als je dingen ‘droog’ geoefend hebt, dan voel je jezelf ook zekerder over de vaardigheden je het op jouw partner(s) ‘vochtig maken’.
Jouw technisch kunnen is immers de realistische basis van jouw dominantie?

Zorg ervoor dat je een goeie feeling hebt voor de vraag wat voor jouw speelpartner de grenzen zijn. Grenzen die je niet over wilt gaan zodat jouw partner morgen met een glimlach kan terugkijken op alle afgrijselijkheden die jij vandaag gedaan hebt omdat jij dat spannend vond en omdat je er vandaag enorm van genoten hebt binnen die grenzen.

Vrijheid is zoveel méér dan alleen maar een afwezigheid van verantwoordelijkheid…

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement