Valkuil: Het MOET kunnen (in een kinky relatie) #kinkinderelatie.nl

header


Question
“het moet toch kunnen?!”
is een redenatie die je regelmatig hoort bij kinksters die net uit de kast beginnen te komen. Daar zijn de partners van dat moment het misschien niet nog niet helemaal mee eens. En misschien is dat wel terecht…
Ik scheef daar eerder al over in het stukje “ingehaald door het slingshot principe”*
Want hoewel ik iedereen van harte gun dat je jezelf echt he-le-maal gaat kunnen uitleven in deze scene, dat je werkelijke alles kunt gaan doen waar je op hoopt… Maar eigenlijk moet er natuurlijk helemaal niks!.. Ging het immers niet juist om de vrijheid om te kunnen doen wat je wilt?


Als je uit de kast wilt

Natuurlijk, je hebt nèt uitgevonden wat je allemaal spannend zou kunnen gaan vinden. En je wilt het nu! Je hebt misschien net op het internet gezien dat er mensen zijn die daadwerkelijk beleven waar jij van droomt.. en nou blijk je ineens een partner te hebben die mogelijk niet gelijk even enthousiast is over de dingen die jij zo leuk vindt.
Dat voelt mogelijk als een tegenvaller en dat kan misschien uiteindelijk een reden zijn om toch echt jouw kink belangrijker te vinden dan je huidige relatie. Maar dan nog steeds moet er natuurlijk helemaal niks.


Open communicatie geeft meer kans

Juist om de kans groter te maken dat jij gaat beleven is het handig om in je achterhoofd te houden:

Wat je moet… dat wil je niet meer.

Als we dat serieus nemen dan is het vast een hele goeie strategie om jouw partner iets op te dringen waar geen behoefte aan is voor alle duidelijkheid: *hier druipt enig cynisme*)
Het is waarschijnlijk verstandiger on te herinneren dat jij mogelijk al een poosje gewend bent geraakt aan jouw kinky fantasieën en dat de rest van de wereld het heel gewoon vindt om daar schamperend grapjes over te maken en dat hun informatie er over vooral van TV-programma’s heeft waarin het voornaamste doel was om ‘de kijkers thuis’ een beetje te gechoqueerd/verlekkerd aan de buis te kluisteren…

Sterker nog, veruit de meeste mensen die uiteindelijk aan zichzelf moesten toegeven dat zij kinky fantasieën hebben, die herkennen dat zij zelf ook wel fases hebben gekend waarin zij zich tegen hun eigen behoefte knokten, dat ze geprobeerd hebben om ‘normaal’ te zijn.
Stel nou eens dat jij jouw partner nèt in zo’n fase treft, dan kan je jezelf mogelijk voorstellen dat jij met je “moeten” vooral jouw eigen glazen nogal in gooit. Als je iemand nieuw en ook ‘anders-dan-gebruikelijk’ gedrag wilt laten onderzoeken dan heeft iemand juist behoefte aan een eigen tempo.

Ik zeg vaak: “Als je geen NEE accepteert dan mag je geen JA verwachten…”


Niet moeten maar ont-moeten

Mijn tip zou zijn, geef je partner even de tijd voor het wennen aan het idee. Mogelijk waren er toch ook al wel dingen die je onuitgesproken bij elkaar aanvoelde toen jullie verliefd op elkaar werden?
De oplossing is misschien niet dat jij nu gaat doen waar je zin in hebt, of-je-partner-dat-nou-kan-‘handelen’ -of-niet…
Het kan best zijn dat jij je ingehouden hebt voor jouw partner… Dat jij je misschien langer voor jouw partner hebt ingehouden dan dat je achteraf had willen doen. Het punt is: de oplossing ligt zeer waarschijnlijk niet in pushen of afdwingen…

Actie geeft reactie…

Ik kan me het ongeduld levendig voorstellen, maar moet je er werkelijk dingen bij jouw partner gaan door duwen omdat jij te lang geduld hebt gehad bij het opstarten?

Ik zie partners met regelmaat wel wat bijtrekken na de eerste schrik dat hun partner een ‘anders-dan-gebruikelijke’ seksualiteit heeft. Maar ik zie soms ook partners met hun hakken in het zand gaan juist omdat hun partner zo aan het pushen is daarin. En als de relatie dan uit elkaar valt, dan zie je ze vaak precies dàt doen wat hun ex (inmiddels) aan ze vroeg op het gebied van die kick.
Niemand zegt dat jij niet mag krijgen wat jij hebben wilt. Maar handig omgaan met jouw eigen veranderingen is waarschijnlijk wel aan te raden als je dat wilt afstemmen samen met jouw partner.

Als je nou vragen mocht hebben over “moeten” (op een ongewenste manier) in jullie relatie, of als je een beetje zou willen sparren met iemand òf je dingen moet gaan zeggen en, zo ja, hoe?
Neem dan hier even contact met mij op … (klik hier)

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement