Gerson zou aan SM doen?

de SM van Gerson


No Question!

OK, BDSM is weer even in het nieuws als we zelfs in de tickertape voorbij zien komen dat Gerson pijn wilde doen. En bij de NOS* lezen we:
Iemand pijn doen is Gerson F. niet vreemd. Met zijn vriendin deed hij “sm-dingetjes” tijdens de seks, zegt hij. Dat ging behoorlijk ver: hij sloeg zijn vriendin bewusteloos, bracht haar weer bij en sloeg haar opnieuw. Ook wurgde hij haar en kerfde zijn naam in haar borst. Volgens F. hadden ze wel een woord bedacht om de sm-seks te stoppen als ze het te heftig vond, maar hij erkent dat hij zich daar niet altijd aan hield.

Dat is GÉÉN BDSM!


Ik kan er niet eens zo veel meer overzeggen dan dat…
OK dat is te weinig. Dus dan ga ik er toch maar even op in omdat het in het nieuws is gebracht op een achterlijke manier.

“sm-dingetjes

Het zinnetje: “deed hij “sm-dingetjes” en vervolgens een rij dingen die je eigenlijk alleen bij edge-play* tegenkomt.
Oh, natuurlijk zullen wij pervs best wel eens onderling grapjes maken over edgeplay dingetjes… Maar we weten allemaal dat we ons als sadist in de handjes mogen knijpen als je een partner vindt waar je heftige dingen mee kan doen.
Hoe raar dat voor vanilla’s misschien ook klinkt: daar ben je zuinig op!
En als edgeplay niet wordt ondersteund door een benadering die serieus neemt welke kinky shit je aan doen bent dan is de kans groot dat het geen BDSM is maar mishandeling met een BDSM-sausje eroverheen (om het aan jezelf te verkopen).


sloeg haar bewusteloos

Wederom, ik ga niet zeggen dat er nooit iemand in een spel bewusteloos geslagen is… Maar ik heb er met 40 jaar ervaring in de scene zelf werkelijk nog nooit van gehoord. Blauwe ogen: zelden maar komt voor, Breathplay (ook weer edgeplay dus) tot het punt dat het bewustzijn omkiepert: hell yes. En ook daar zijn nog behoorlijk wat discussies over (de Jay Wiseman discussies bijvoorbeeld die met veel woorden worden gevoerd). Dat zijn geen dingen die je “zo maar effe doet” als BDSM-er.
Maar iemand zo hard slaan dat iemand het bewustzijn verliest…
Dat moet je sowieso ook niet te vaak doen met een brein, dat zie je wel aan oudere boksers die een hoop klappen op hun hoofd hebben gehad.
Maar dat is mijns inziens géén BDSM, dat heeft niets te maken met Risk Aware Consensual Kink*


Safewords

“Volgens F. hadden ze wel een woord bedacht om de sm-seks te stoppen als ze het te heftig vond, maar hij erkent dat hij zich daar niet altijd aan hield.”
Kijk, er wordt door sommige BDSM-ers best wel gediscussieerd over de vraag of een safeword wel altijd nodig zou. De hele “consensual nonconsent*”-discussie die regelmatig opflakkert in fora als FetLife.com die laat al wel zien dat dit geen makkelijk onderwerp is. Maar waar alle partijen het over eens zullen zijn is het standpunt:

als je een safeword hebt afgesproken dan hou je jezelf daar aan!


Dus?

Dus dit is géén BDSM! Dit lijkt niet op BDSM! Dit lijkt niet eens op een “beginner die nog niet helemaal weet hoe het zit”-BDSM-er!
En ik vind ook dat je dat als een verantwoord journalist zou mogen laten weten aan jouw lezers.

Dit lijkt veel meer op een jongen met serieuze problemen die echt hulp nodig heeft om te snappen dat je dit soort dingen niet flikt met iemand, ook niet als je last hebt van dissociate, en ook niet als je gefrustreerd bent.
En die “sm-dingetjes”-verdediging laat vooral zien dat hij geen flauw idee heeft waar hij het over heeft (en het lijkt erop alsof ie zo probeert uit te komen onder de verantwoordelijkheid die hij niet heeft genomen. Niet naar zichzelf, en al he-le-maal niet naar de vrouwen waar hij seks mee had).

Wat ik voel als ik mensen dergelijke dingen hoor zeggen (en al zeker als ik ze hoor zeggen dat dit SM zou zijn)?
Nou:

Ik wens Gerson sterkte zodat het hem lukt om deze dingen onder ogen te zien in zijn behandeling…
Ik wens de journalisten die zo makkelijk klakkeloos overnemen dat ze zo serieus genomen worden als dat zij schrijven.

Maar vooral sterkte gewenst aan de vrouwen die slachtoffer zijn geworden van dergelijke mannen!!!
Dit is géén SM!

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement