Vrouwelijke anatomie #cliterate #valentine #orgasme -01-

Mannenlichaam – Vrouwenlichaam – homologie
Mannen en vrouwen verschillen minder van elkaar dan je al snel denkt… Maar de meeste mannen weten niet hoe! …en dat is best belangrijk als jij een man wilt zijn die jouw vriendin(nen) een orgasme wilt geven voor Valentijn…
O.K., ik geef toe dit is een ècht corny begin van een blog maar ik had even géén beter begin voor een blog die eigenlijk voor mannen is, en die gaat over het vrouwelijk orgasme.
Waar het om gaat is dat één van de doelen die ik mezelf gesteld heb is om in ieder geval iets te doen aan the orgasm-gap* waar ik het het wel eens over heb.
Dus niet al te kinky maar hopelijk wel sexy: de vertaalslag! (en is dat men-splaining? hell yes!) 😉

Get Cliterate!
deel 01
Get Cliterate!
deel 02
Get Cliterate!
deel 03


Vrouwelijke anatomie -01-

Een fun-fact is dat je eigenlijk tot in de 12e of 13e week van de groei van een foetusje totaal niet kan zien of dat groeiende wezentje een ‘mannetje’ gaat worden of een ‘vrouwtje’. Er is eigenlijk geen enkel verschil en je snapt dan ook dat er eigenlijk niet zo digitaal gedacht moet worden over geslacht en geslachtsdelen.
Hormonen (m.n. testosteron) maken dat er vervolgens een soort van richtingkeuze gemaakt wordt of de geslachtsdelen eerder naar buiten toe worden uitgebouwd of dat het meer naar binnen toe wordt uitgebouwd.
Even een uitstapje naar “orgasm focussed” òf “pleasure focussed”…
Nooit helemaal begrepen dat verhaal. Ik zelf vind een orgasme nogal plezierig, dus ik begrijp het verschil niet. Ik begrijp wel dat veel mannen vooral gericht zijn op hun eigen plezier. De “orgasm-gap” laat dat wel zien 😦 (dat vrouwen -die toch vaak beter in staat zijn tot meervoudige orgasmes dan mannen- in éénderde van hun seksuele avonturen géén orgasme beleven terwijl mannen in bijna 100% van die gevallen een orgasme hebben… ik vind dat persoonlijk een beetje een aanfluiting voor de mannelijke capaciteiten als ‘lovers’)
Ik snap dat je de bijna iedere kans op een beetje een leuk orgasme om zeep helpt als je niet gericht bent elkaars genot, maar dat je op een bewijsdrift achtige “orgasm-hunt” gaat. Maar ik vind het persoonlijk toch ook enorm plezierig om een vrouw te zien genieten… Dus als je jezelf op een onhandige manier laat verblinden door alleen naar het orgasme te kijken, dat je daarmee het plezier verliest en trouwens ook de kansen op dat orgasme dat zo nodig moet, dat kan ik begrijpen. Maar als ik “ja maar, vrouwen zijn nou eenmaal meer op plezier gefocust dan op orgasme” ga gebruiken als weke smoes om niet een beetje je best te doen voor elkaar, dan snap ik niet hoe “pleasure focused” en “orgasm focussed” in twee verschillende hoeken van het speelveld terecht zijn gekomen…

Als je oppervlakkig kijkt naar een piemel en ballen die buiten het lichaam hangen en je vergelijkt dat met een ‘poenie’ met lipjes en de holte van een vagina en lipjes en vergelijkbaar aan de buitenkant maar een relatief klein genotsorgaantje dan is het niet zo makkelijk om de overeenstemmingen te zien… Maar laten we nou eens kijken naar de vertaalslag… dan wordt ook begrijpelijker hoe je aan de slag kunt om orgasme te bereiken.

Zodat je er een beetje meer ‘feeling’ voor krijgt. Zodat je mogelijk iets meer zin krijgt om het niet allemaal te hoeven weten maar om het te onderzoeken…

Mijn Valentijns cadeautje voor jullie allebei, in de hoop dat jij als man iets meer in staat bent om plezier (en daarmee óók orgasmes) te geven. 😀


Eikel – klit

Laten we beginnen met de glans van de klit (glans clitoris)*, dat pareltje, dat kleine erectietje dat je aan de buitenkant ziet dat is eigenlijk (en kijk gerust naar de plaatjes) alleen maar het topje van de ijsberg van een heel netwerk aan zenuwen dat genot geeft. Vergelijk het inderdaad met jouw eikel. Zeker niet onder te waarderen voor het krijgen van een orgasme…
Maar als je een beetje leuk wilt spelen enzo voordat je alleen maar op ‘orgasme-jacht’ gaat, dan snap je dat het lekker is om niet alléén maar gericht zijn op de eikel, zelf. Sterker nog -en ook dit zal weer verschillen van mannenlichaam tot mannenlichaam- maar is het werkelijk lekker als je alléén maar over de eikel streelt vanaf het begin tot het ‘eind’? Waarschijnlijk wil je wel wat méér dan dat!

Net als een eikel, met z’n 1000 gevoelige zenuwuiteinden, is een klit ook nogal gevoelig

Een klit is misschien kleiner dan een eikel maar heeft met zo’n achtduizend zenuweinden wel degelijk een heel belangrijke rol in het genot.
Als je dat weet dan begrijp je met de ‘algebra van de lust’, dat je dus alles 8x zo zacht mag doen. Je kunt je bedenken dat frictie van een droge huid vermenigvuldigd met acht ongeveer voelt alsof jij je aftrekt met schuurpapier… en dat het krassen met je nagels redelijk vergelijkbaar is alsof er iemand probeert om jouw eikel genot te verschaffen met een broodmes.
Een beeld waar de meeste mannen nogal van terug zullen schrikken… Nou op werkelijk pre-cies de zelfde manier zullen veruit de meeste vrouwen niet echt gediend zijn van de haaltjes aan jouw nagels en van droog gefriemel op hun klitje.


voorhuid – clithood

En als we dan toch ‘wetenschappelijk’ bezig zijn, laten we dan ook even kijken naar ‘de natuurkunde van het genot’:

er is een verschil tussen druk en frictie (wrijving)

Een beetje druk op je eikel kan best lekker zijn… Maar zeker de onbesneden mannen die zullen toch graag hun voorhuid gebruiken als ‘buffertje’ om de frictie op te vangen. Al zeker aan het begin van het masturberen.

Dit geldt voor het vrouwenlijf nog ééns te meer. Daar zal het ‘kapje’ over de klit, de “clit-hood” vaak nodig zijn om te voorkomen dat je te hard schuurt. Later, als je eenmaal wat meer  opgewonden bent dan kan je daar misschien iets meer aan frictie hebben maar net als veel besneden mannen die er toch graag ‘een lotionnetje’ bij pakken, een beetje glijmiddel is wel aardig. Dat kan glijmiddel uit de winkel of een beetje spuug van jou of van haar. “ja maar, zij heb toch d’r eigen glij?” wordt er dan wel eens gedacht. Nou nee… Jij hebt ook wel een beetje voorvocht na een tijdje, maar daar doe jij het ook niet op als man. Zeker niet aan het begin. En dat soort biologische glijmiddelen hebben allemaal één groot nadeel dat je niet hebt bij bijvoorbeeld siliconen-lube: het droogt uit!
Waar het om draait is dat je niet ‘droog’ wilt lopen dus bij-oliën is wel nodig (oh, even over olie en condooms: géén goeie combi! Daar gaan condooms stuk van)

Dus dan kan je maar beter even investeren in een lekkere lube of anders ruim voldoende spuug totdat… “she gets enough juices flowing”. Waarbij ‘genoeg’ natuurlijk altijd een kwestie is van smaak. De één houdt wat meer van frictie, de ander meer van gladdigheid… dat is uitzoeken wat je allebei leuk vindt.

Maar het verklaart wel waarom veel vrouwen uiteindelijk vaak wel blijer worden van orale seks… Als je besluit te likken in plaats van te vingeren dan is dit hele frictie probleem dus ineens geen probleem meer, want een tong is toch is ineens véél prettig zachter en ook natter dan jouw droge ruwe vingers of toys.

de onderkant…

clitorisNou geldt eigenlijk voor vrijwel alle mannen dat de ‘onderkant’ van de eikel (daar bij dat ‘toompje’) een ander gevoel geeft dan de ‘bovenkant’. Vaak ook: de éne kant reageert wat beter op wrijving/frictie en de andere kant wat meer op druk. Waarom zou dat bij een vrouw anders zijn? Omdat het dichter bij elkaar ligt? Ècht niet! Het velletje van de klit -en zeker van de onderkant ervan- is véél zachter en gevoeliger dan van een eikel.

En het verschil dat je bij mannen vaak ziet, ook hier geldt dat aan de bovenkant van de klit druk lekker kan zijn (dus onder de clithood die je naar achter kunt trekken als een voorhuidje dat je weg trekt). Maar net als bij mannen: er zijn mannen die vooral zeggen “WHOAH” als ze daar worden aangeraakt (zeker met frictie!) omdat het een gevoel geeft dat zó sterk is dat het niet eens lekker meer is. Dat zelfde geldt ook voor vrouwen. Frictie daar kan lekker zijn maar als de orgasme-lading’ voldoende is opgelopen dan is (ritmische) druk vaak lekkerdere voor haar dan wrijving.

Maar zowel het koppie van de clitoris als ook de beschermende monnikskap reageren vaak heel leuk op een verhoudingsgewijs stevigere een beetje ritmische druk als ze wat meer opgewonden is terwijl juist de ‘onderkant’ van de eikel, waar het toompje zit net als de onderkant van de clitoris met enthousiasme reageert op  zachte, ritmische tong-streken of zachte(!) wrijving met genoeg lube/spuug.


frontal commisure

Maar als gezegd, mannen hebben meer dan alléén een eikel. Zo’n erectie die reageert ook niet altijd hetzelfde op wrijving of druk… Probeer maar eens uit bij jezelf als je nog niet hard bent, dan is er niet zo veel te voelen maar naarmate jij meer opgewonden wordt en de zwellichamen harder worden dan kan een beetje druk aan de bovenkant van de penis lekker zijn. Als je dat vertaalt naar een vrouwen lichaam, dan is het stukje huid dat boven de clithood zit, daar waar de grote schaamlippen bij elkaar komen vaak gemaakt voor een beetje ritmische druk.

Een aantal vrouwen ‘vingert’ zich ook niet altijd tot orgasme maar zij vinden het heel lekker om ergens op iets harders, ergens ‘tegenaan te rijden’. Misschien net als jij, als je eenmaal opgewonden genoeg bent, het lekker vind om met jouw schaambeen tegen het hare aan te rijen… omgekeerd kon dat voor haar dus ook wel eens vergelijkbaar lekker zijn. Al zit natuurlijk dat gladde stukje huid net boven de klit (de “frontal commisure”)  een stuk kleiner uitgespreid dan dat het bij jou is (over de bovenkant van de basis van jouw erectie) het is wel een lekker plekje voor druk.

KinkindeRelatie - Hans

Kink Aware Coaching

Het is ook als het ware dat de erectie die bij jou van buiten plaats vind, daar van binnen zit. Dat nekkie van dat ‘zwanen halsje’, dat kan lekker zijn om, zeker als de interne zwel-lichaampjes wat harder worden, tegenaan te wrijven  met je handpalm, de zijkant van je hand, of -als je aan het beffen bent- jouw tanden en tandvlees. Oh, doe dan wel effe een “duckface” met je bovenlip zodat je als het ware je bovenlip een beetje ‘dubbel’ vouwt en je niet met je scherpe tanden in dat zachte vlees gaat lopen rijten… je bovenlip is dan de buffer om de druk door te geven maar de scherpte er af te halen… en als ze wel van een beetje bijten houdt…)

Je kunt ‘zwanenhalsje’ soms dat als soort van ‘koordje’ voelen lopen en het kan prettig zijn om daar wat steviger duwend over heen en weer, of van links naar rechts te rollen. Soms voelt het prettig om daar me je duim stevig op te duwen van boven terwijl je vingers van binnen hele andere dingen doen.


Frenulum (M/V)

Net onder de klit zit een klein gebiedje dat zelfs hetzelfde heet als bij een man: het frenulum. Waar wij ons toompje hebben zitten daar is bij een vrouw het gebiedje net onder de klit waar de uiteinden van de kleine schaamlippen (die binnenste, lippen van zachter en dunner materiaal) bij elkaar samen komen. Net als je veel mannen gek kan maken met zachte frictie (ook al hebben sommige mannen juist hier die “WHOAH” reactie) is vaak zacht kriebelen en -zeker naarmate de opwinding wat groter wordt- ook wat steviger druk iets dat meestal erg aangenaam wordt gevonden.

Let op -ik had het net over ‘glij’ dat het hier niet droog loopt!

Als ze gaat zuchten… dan doe je iets goed, waarschijnlijk (wel vrij zeker als zij zegt dat je het goed doet)

Dat is dus iets dat je dan dus moet blijven doen!!!
Vrouwen zeggen dat niet altijd. Maar je hoort soms wel dat ze er helemaal gek van worden dat ze -op het moment dat het lekker wordt- beginnen te zuchten van genot. Dat daardoor ‘die mannen’ opgewonden worden en dat ze dan daarom iets f*cking anders gaan lopen doen! #ineensorgamsezoek

En kijk eens wat je hier kunt, daar aan de onderkant van de klit, en op dat stukje tussen klit en plasbuis. Je kunt héén-en-weer, links en rechts bewegen. Je kunt hele kleine rondjes draaien met je vingertopje of het puntje van je tong die je wat harder maakt maar waarmee je heel zacht aanraakt. Je kunt langzaam, langzaam likken met een medium zachte tong, wat breder en lager beginnend…

Waarschijnlijk vooral iets dat je samen doet doordat je reageert op haar bewegingen, de grootte van haar pupillen, haar adem die ze inhoudt of juist niet. Of je kunt je ook stilhouden en daarmee uitnodigen dat zij wat meer tegen jou aanwrijft in plaats van omgekeerd.


De urethra

Dan komen we bij de urethra aan… Óók zo’n “WHOAH” -plekje voor een hoop mannen… en vrouwen.
Nou zijn er een hoop mensen die denken “pis”-buis… daar wil ik dus niets mee te maken hebben! Nou ja… we weten van de meeste mannen dat zij het meestal meestal ‘niet zo erg’ vinden als iemand met het puntje van haar tong zijn urethra onderzoekt.. zeker tegen het punt van klaar komen… En hoe vies vinden we dat dan, in relatie tot lekker? Sommige dingen zijn misschien ook wel vies en lekker, of lekker omdat ze vies zijn, of zó lekker dat het steeds lastiger wordt om ze nog ‘vies’ te vinden? (or any of the combinations above…)

Pas -zeker daar- ook een beetje op met ‘ontsmettende’ glij zoals KY of ‘verhittende’ glijmiddelen of glij met een smaakje. Daar zitten namelijk vaak suikers in om die smaakstoffen ‘vast te houden’ en suikers in een vagina geeft veel meer kans op schimmelinfecties

Waar het om gaat is dat het voor zowel mannen als vrouwen een lekker plekje is.
En vies? Als er geen sprake is van blaasontstekingen dan is de kans groot dat urine vrijwel steriel is en waarschijnlijk duizend keer ‘schoner’ dan spuug.
Voor vrouwen geldt wel dat zij een korter pisbuisje hebben dan voor mannen, dus we moeten inderdaad wel goed rekening houden met hygiëne (en misschien is inderdaad een beetje plassen na de seks voor haar wel handig als ze vaak last heeft van urineweg infecties). Maar aan de andere kant: hopelijk heb jij toch wel je handjes gewassen en je tandjes gepoetst voordat je begon met vrijen. Dus misschien is het allemaal zo vies nog niet… Het is wel erg gevoelig weefsel dus niet krassen of schuren daar.


Kleine lipjes

De kleine lippen zijn een beetje een uitzondering op het verhaal. Waar de labia minora van een vrouw meer uitwendig zitten zit ‘homoloog’ bij een man meer de zwellichamen in de penis en dat is het dat ‘ritsje’ aan de onderkant van de penis. De kleine lippen worden wat groter (soms tot twee maal hun grootte) door opwinding en het is een gebied dat -net als bij veel mannen ‘fijn’ reageert op zachte streling, zeker langs dat naadje aan de onderkant van hun penis dat je kunt homoloog kunt zien aan de randjes van de kleine schaamlippen. Zachtjes een beetje knijpen maar ook hier weer rustige brede tongstreken, zacht knabbelen wordt vaak prettig gevonden. En het kan het gevoel geven heel erg opengesperd te worden als je ze met je vingertoppen uit elkaar houdt. Als de opwinding wat gevorderd is, dan kunnen ze ook best wat hebben vaak aan kneepjes en grip.

Veel vrouwen zijn onzeker over de grootte van hun binnenste schaamlippen en vinden het daarom niet prettig om aangeraakt te worden, daar terwijl je er wel een hoop mogelijkheid is om genot te beleven… Waarschijnlijk zal je tevreden in de spiegel kijken na een schaamlip correctie (dat hoop ik tenminste van harte voor je), maar je gaat mogelijk wel een stukje van je genot missen.


De Grote schaamlippen

Voor de analogie van onze ballen moet je waarschijnlijk verder naar binnen in het lichaam van een vrouw. Maar voor de balzak, dat is waarschijnlijk wat bij een vrouw de grote schaamlippen zijn die je links en rechts van de vulva vindt.
Nou zijn we als cis-man over het algemeen vrij voorzichtig in deze regio. Maar dat heeft vooral te maken met die gevoelige ballen die er in zitten. Als je een beetje knijpt of trekt aan je balzak terwijl je de penis stimuleert, dan zal dat vaak het genot versterken. Als je nog niet zo opgewonden bent, dan zal je het mogelijk lekkerder vinden als je de huid een beetje streelt met je handen of als je jouw balzak kriebelt met jouw nagels. En dat is dan weer behoorlijk vergelijkbaar ineens met de buitenste schaamlippen. Daar zet je ook niet gelijk je nagels of je tanden in. Maar als je opgewonden genoeg bent, dan kan dat gebied best wel wat frictie hebben en dan kan een beetje krassen best lekker voelen, naast de andere stimulatie. Je gaat er niet op klaar komen, waarschijnlijk. Maar als aanvulling op andere stimulatie…

En als gezegd druk voelt waarschijnlijk minder maar een beetje trekken voelt vaak aangenaam. Vandaar dat mensen ook erg kunnen genieten van tepelklemmen op de grote schaamlippen, terwijl je voor tepelklemmen op de kleine lipjes waarschijnlijk wel wat masochisme nodig hebt.


De vagina zelf

Tja ik denk niet dat daar zo veel analogie zit bij een man… Je zou kunnen denken aan het weefsel net onder de eikel, aan de binnenkant van de voorhuid als deze naar achteren getrokken is. Grappig genoeg geeft dat het beeld van een penis die binnenstebuiten getrokken is natuurlijk dan wel weer een analogie. Want een vagina is meestal niet zo gevoelig voorbij de eerste 2 a 3 centimeter. Diep in de vagina waar de baarmoedermond zit daar volt het dan weer wat anders… Reageert niet zo op wrijving maar meer op druk. Maar veel vrouwen vinden dat -zeker als de opwinding nog niet zo groot is en de baarmoeder nog niet gekanteld is om wat ruimte te maken voor erecties- vaak niet zo prettig om daar diep van binnen gestoten te worden. Verderop in de ‘opwindingsboog’ kan dat anders worden maar in het begin is dat meestal niet zo’n ding waar de meeste vrouwen enthousiast van worden. Het kan bijna op een BDSM-achtige manier op prijs worden gesteld maar als gezegd. Al dat diepe stoten rechtdoor waar mannen vaak aan denken bij lust… de meeste vrouwen lopen meer warm voor andere dingen.

De ingang van de vagina die reageert vaak beter op wat wrijving terwijl je naar binnen en buiten glijdt (glijdt!.. dus glij!) maar vooral ook op een beetje rek. Dikkere speeltjes, of meer vingers naarmate ze meer opwinding voelt.
Veel lees plezier gewenst

Hans

Aandacht voor de vrouwelijke anatomie Deel 01

Aandacht voor de vrouwelijke anatomie -01- #GetCliterate #valentine

De homologie (M/V) vergelijkt de eikel-clit, de voorhuid – clithood, en diverse andere structuren… #orgasme

Aandacht voor de vrouwelijke anatomie Deel 02

Vrouwelijke anatomie -02- #getcliterate

In dit tweede deel besteden we meer aandacht voor de G-area, de anus en voor niet biologische remmingen #orgasmgap


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Lees ook: She Comes First, The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman
Auteur: Ian Kerner

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement