Dan Savage maakt een paar duidelijke punten (YouTube) #cheating #sex #monogamy

Dan Savage YouTube
Dan Savage wordt door veel mensen veroordeeld omdat hij dingen zo smeuïg en ééndimensionaal zegt. Maar ja, hij is dan ook een auteur en zijn kracht is om de dingen smeuïg en lekker ééndimensionaal te zeggen (iets waar ik wat van kan leren met mijn eeuwige neiging om alles van 10 verschillende kanten te willen bekijken LOL).
Dus erger je niet als hij hier in een lezing de dingen bij elkaar brengt die hij al in dertig andere lezingen gezegd heeft. 
Hij is prettig kort door de bocht en lekker duidelijk als hij het heeft over monogamie, over seks en waarom de meeste hetero’s daar minder goed in zijn, over trouw en over relatie-onderhoud.Dan Savage quotes

Als je geen tijd hebt om te luisteren, dan hier een paar van de quotes die hij geeft om eens over na te denken misschien.
Ik heb ze niet altijd helemaal vertaald, en ik heb niet geprobeerd er één verhaal van te maken want dan is het handiger om naar deze Youtube of naar zijn podcasts te luisteren op zijn Savagelovecast*


Wij hebben geen seks… seks heeft ons.

Als je de seksdrive opsluit zonder uitlaatkleppen, dan is het als een dam zonder overloop, dan loopt de druk zo hoog op dat alles overstroomt en het opgestuwde water van alles met zich mee sleurt.


“The one” bestaat niet. Het is een Mythe.

“The best you can do is a 0,64… And you round that fucker up to a 1!”

“‘The one’ doesn’t exist! ‘The One’ is a creation and a gift, it is a gift you give to each other making each other ‘The One'” (…)

Ik vind die gedachte inspirerend dat je beiden wéét dan je niet zo geweldig kunt zijn als dat je door jouw partner gezien wordt, maar dat je beiden je best doet om te werken aan jezelf -met als inspiratie het beeld dat jouw partner van jou heeft- en dat je beiden bereid bent om toch dat rooskleurige beeld van jouw partner toch niet helemaal los te laten -ook al is de realiteit soms wat minder rozengeur en maneschijn dan je zou wensen… beiden-.


Dan Savage is een columnist die al meer dan 25 jaar samenleeft met zijn vriend en het grootste deel van die periode “monogamish” met hem leeft (structured poly*)

Monogamie, als je één keer blundert dan is het gelijk helemaal verknalt!
Ook als je na 50 jaar monogamie één keertje ‘struikelt’ is het oordeel gelijk: niet goed!”. Het zit in dezelfde categorie als ontmaagding. Ineens is het anders en het is niet terug te draaien.
Wonderlijk toch?
Vergelijk monogamie liever met abstinentie van drugs: als je struikelt, dan krabbel je weer op.


We zijn in deze maatschappij soms meer committed aan monogamy, nog meer dan aan onze partner(s) in onze seriële monogame relaties…

“the choice for monogamy is an accident waiting to happen…”

author unknown due to pot 😉


Wees GGG voor jouw partner.

  • Good: zorg dat je skills hebt als lover,
  • Giving: zorg dat jij jouw partner ook iets gunt en niet alleen bezig bent met het krijgen van seks…. and
  • Game: “You want to be ‘game’ for anything … within reason

Want mensen die ‘game’ zijn voor hun partners, die voelen zelf meer “relationship satisfaction” (niet alleen maar hun partners die misschien dan ‘krijgen’ wat ze willen). Door dingen te doen voor je partner die je niet per se uit jezelf wilde doen bereik je waarschijnlijk sneller dat jouw partner jou ook dingen wil gaan gunnen (of dat je sneller duidelijk krijgt dat deze partner geen goede is om bij te blijven).
Maar ga dus géén dingen doen die je schaden, waar je morgen van zou huilen of walgen.


De term “De term indulge-able kink” vond ik wel een mooie. Een kink die je aan jezelf zou kunnen gaan toegeven, waar je jezelf aan zou kunnen overgeven omdat dit voor jou vrij ‘neutraal’ is maar voor jouw partner ge-wel-dig is.


“If you break up with the honest foot fetishist -because of Karma- you probably end up marrying a dishonest necrophiliac.”


Waarom zijn gays beter in seks?
Want ja, volgens Dan is dat zo… Niet omdat ze betere mensen zijn maar waarom dan wel?
Bij hetero’s is de vraag “hebben wij samen seks, ja of nee?” en daarna verloopt de rest meestal nogal zwijgend. Maar als gays onderling besloten hebben dat ze seks willen hebben dan beginnen daar de onderhandelingen. En de vier woorden die het verschil maken tussen hetero’s en gays is precies de vraag “What are you into?”
Het is de vraag die bij gays het gesprek opent over seks terwijl tussen vrouwen en mannen er allemaal verwachtingen zijn waar niet over gesproken zou hoeven worden…


Niet-penetratieve seks is niet iets dat “overblijft” of “dan maar moet omdat ik niet krijg wat ik eigenlijk hebben wil” maar het is iets dat fijn en lekker kan zijn als je er je best voor doet.


Zou er een biologische achtergrond kunnen zitten in het feit dat vrouwtjes dieren beter zijn in “copulatory vocalisation”? Dat de mannetjes in de weide omgeving horen: “daar wordt geneukt” en dat die mannetjes in hun competitieve wijsheid ook wel weten dat de orgastische boog van het vrouwtje waarschijnlijk vier tot vijf keer zo lang is dan die van het mannetje en dat juist bij het mannetje het orgasme ervoor zal zorgen dat er een hoop oxytocine vrijkomt waardoor ie vredelievend, tevreden en moe wordt en waarschijnlijk aan het slapen is tegen de tijd dat de wolven in de buurt op de seks-lokatie aankomen? (…)


Samenvattend

Losse gedachten zoals ik het opgeschreven heb, die je mogelijk inspireren om op een reële manier om te gaan met monogamie, met seks, met je eigen onvolledigheid en de onvolledigheid van jouw partner(s). Ik hoop dat je in deze Youtube dingen hoort op een leuke manier die kunnen helpen om jouw relatie(s) beter en duidelijker te maken. Wanneer

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten. Als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat out snijdt wat jou betreft, stuur dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor kunt gebruiken.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >

 


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement