180715 Lezing: “WTF is Consent?” @ Ellipsis Rope Events

consent … WTF is ~?


Het is wonderlijk dat in de beschrijving van BDSM (en dus ook bondage) “consent” centraal staat in de verantwoorde aanpak. Want zowel in “SSC” als in “RACK” is de C van “consent”. In verantwoorde non-monogamie staat “consent” centraal, van swingers tot polyamorie staat “consent” centraal…
Maar als je mensen vraagt wat consent dan precies is, dan krijg je ineens 1000 verschillende antwoorden.

 

Hans:
last moment changes


Veel aandacht, weinig concepten

Variërend van de al wat beter gedefinieerde “legal consent” die je tegen komt op momenten dat dingen mis zijn gegaan en ineens een heldere waarheidsvinding belangrijk wordt waarmee schuld kan worden bepaald.

Consent is méér dan de afwezigheid van “Nee”, het is in mijn ogen méér dan “och ja”. Consent is een relationeel fenomeen, een groepsfenomeen zelfs, dat belangrijk is bij het bewaren van vertrouwen en veiligheid.

Een definitie van consent die eigenlijk maar heel slecht toepasbaar is voor liefde en BDSM en andere anders-dan-gebruikelijke seks.
Vandaar dat ik in deze workshop onderzoek wat consent zou kunnen zijn, hoe je het zou kunnen herkennen, zelfs desgewenst zou kunnen herstellen. Dat doe ik door een 1001-ste idee over consent te onderzoeken in discussie met elkaar naar aanleiding van voorbeelden en manieren om consent te bewaren en met consent-breuken om te gaan.

Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten. Als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat out snijdt wat jou betreft, stuur dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor kunt gebruiken.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*