The artist and the pervert

di 12. jun 2018 20:45


Vanavond was de Nederlandse presentatie van “The Artist & The Pervert” een film van Beatrice Behn en René Gebhardt over de musicus Georg Friedrich Haas en zijn muze Mollena Lee Wiliams-Haas.

Georg Friedrich en Mollena hebben een 24/7 power-exchange relatie. Een liefdevolle power exchange, en dat is mooi om naar te kijken.

De documentaire die in het Ketelhuis A’dam in premiere ging vanavond is prachtig oprecht. Eindelijk géén stiekem voyeurisme of onderhuidse veroordeling als het over kinky shit gaat.

En het zou héél makkelijk zijn geweest, want Mollena als vrouw met een kleurtje, de slavin van een blanke man die opgevoed is door nazi’s… Het zou zó makkelijk geweest zijn hier met een voyeuristisch Jambers-toontje een ‘sappig filmpje van te maken’. Maar dat is gelukkig niet gebeurd.
Sterker nog: het is een mooi beeld van twee mensen die elkaar versterken door hun relatie. Zij inspireert hem, hij structureert haar, zij versterken elkaar. Deze rustig gesneden documentaire laat zien hoe mensen verliefd kunnen zijn, hoe een power-exchange koppel hun dagelijkse leven samen leeft

“Hyena” uitgevoerd door Klangforum Wien & Mollena Lee Williams-Haas

Zowel de documentaire van, als ook de voorstelling HYENA zelf werden op initiatief van het Holland Festival naar Amsterdam gehaald en hier vertoond.

Woensdag 13 juni 20:30 in het Muziekgebouw aan het IJ

Èn hoe zij samen werken aan een stuk “Hyena” dat morgen in premiere gaat in Amsterdam. Hoe zij samenwerken om de vrouw die de onderdanige rol heeft te laten groeien tot iets dat zij niet had kunnen bereiken zonder deze relatie. Hoe zijn respect voor haar maakt dat zij haar meester op een kritisch moment kan corrigeren en steunen om de beste versie van zichzelf te zijn.

Ik zeg: de moeite waard voor muziekliefhebbers, de moeite waard voor mensen die BDSM werkelijk willen begrijpen, de moeite waard voor mensen die na willen denken over taboes.

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*