Hoe hard ik het ook probeer, ik ben gewoon geen goeie slaaf voor mijn Domme…

how to be a good boy


Question
Hoe hard ik het ook probeer, ik ben gewoon geen goeie slaaf voor mijn Domme. Wat raad je me aan?
(ik kreeg deze vraag anoniem zonder veel info)
Answer:
Wie zegt dat? Wie vind jou een slechte slaaf?

dit is een div


ik ben gewoon geen goeie slaaf

Ik weet de details natuurlijk niet, maar wanneer iemand me vertelt dat hij/zij niet zo’n goede slaaf is zoals ze zouden moeten…
Dan denk ik als kink aware relatie coach in 3 belangrijke richtingen waarom dit gebeurt in iemands relatie. Het ‘probleem’ kan zich namelijk aan de beide zijden van een relatie, of in de relatie zelf bevinden.


De relatie komt niet overeen:

Wanneer je deze post eerder zag dan nu, dan bestaat de kans dat ik je vooral een kijkje heb gegeven in mijn manier van schrijven door laat op de avond op ‘publish’ te klikken ipv op ‘draft’ 🙂
ignore that…
Dit is een uitgebreide versie van een antwoord dat ik eerder gaf op Quora*

Het kan zijn dat je een Domme hebt die gewoon niet graag tevreden wil zijn. Dat kan te maken hebben met persoonlijke kwesties waar ik het later over zal hebben, of het kan ook een manier zijn om dominantie te creëren. Probeer altijd “iets te hebben om ontevreden over te zijn, iets te vinden om je slaaf voor te straffen”. Persoonlijk is dat niet helemaal mijn spel. Ikzelf wil liever ‘straffen’ omdat ik geniet van het geven van de straf… zonder dat ik al die ‘reasons’ nodig heb ;-P. Maar ik ben dan ook niet zo enorm van het rollenspel, dus dat telt niet.
Want veel Dom(me)s willen dit spel juist graag spelen, zeker ook startende Dom(me)s die het (nog) lastig vinden om hun sadistische kantje ruimte te geven, just for kicks, zonder enige ‘redenen’ of verhalen.
Als jij een Dom(me) hebt die erg geniet van dit rollenspel, dan moet je dat niet in je kop terecht laten komen. Het is belangrijk om een verschil te blijven maken tussen jouw zelfbeeld in het BDSM-spel en je zelfbeeld in het dagelijks leven.
Dit is met name het geval als er een BDSM relatie-mismatch is in de manier waarop jullie beiden BDSM ervaren.
Als jij misschien meer van de D-for-Discipline bent en je jouw taakjes graag zorgvuldig en goed doet omdat je jouw Domme bewondert en je haar graag aanbidt, dat je hoopt op een minzame lach van jouw Godin, die jouw “werken-en-lijden” (h)erkent.
Maar als degeen die voor jou een Goddess is, zelf vooral geniet van de D/s-van-de-Dominance-submissie, dan is de kans groot dat deze Godin nooit tevreden zal gaan zijn met jouw gedrag.
Dat is een mismatch die soms aan beide kanten een beetje moet worden aangepast. Als je daar wat over communiceert en beiden misschien wat traint om de eigen rol via de ogen van de ander te zien, dan kan je ineens weer een ‘match’ blijken.

Want laten we helder zijn: een BDSM-relatie heeft als doel (inclusief al het gedoe dat nou eenmaal in menselijke relaties om de hoek komt kijken) om elkaars levenskwaliteit te verbeteren.

Ik maak regelmatig mee dat een paar gesprekken over deze onderwerpen ineens maken dat er nieuwe dingen kunnen gebeuren in het spel.


De kant van de Dom(me)

Het kan natuurlijk óók zo zijn dat je een Domme bent gevonden met problemen in haar relaties met andere mensen. Soms zie je dat mensen die moeite hebben om het leven te waarderen, om andere mensen te waarderen, zich wenden tot BDSM omdat het hen een uitweg biedt. Ze hoeven zichzelf niet onder de loep te nemen, BDSM kan dan een manier zijn om het werk niet te hoeven doen om liefde te (her)leren, of om kwetsbaar te kunnen zijn in hun leven. Je ziet dan vaak ook dat er buiten de kink verder minder ‘ander’ leven over is.
Soms noemen mensen hen een beetje gemakkelijk: “Narcistische Dom(me)s”. Maar ik laat de DSM-diagnoses graag over aan psychiaters en houd ze liever zo ver mogelijk uit BDSM. Maar feit blijft: dat soort Dom(me)s bestaan en ze zijn zijn “slecht nieuws”. Het zijn er niet veel maar ze bestaan in de scene en daar moet je voor leren oppassen, ook al is hun snoeiharde dominantie nóg zo spannend op het eerste gezicht.
Ik heb vaker gezien dat Dom(me)s die niet in staat zijn om te waarderen steeds veeleisender zullen worden, steeds verder zullen willen, tot het punt dat ze hun subbies gaan ‘opgebruiken’. Je kunt ze soms herkennen aan een spoor van ontevreden relaties dat zij achter zich laten. Als dat in jouw geval zo zou zijn, zou ik je adviseren: “run don’t walk” en kom pas terug nadat ze een serieus traject van soul-searching/therapie heeft afgerond.


Het zelf van de slaaf

Aan de andere kant zijn onderdanige of masochistische mensen soms eigenlijk nogal sadistisch tegenover zichzelf. Als je de self-talk hardop zou horen die zij naar zichzelf hebben dan zou je schrikken. Misschien is het soms zelfs wel zo dat daarom een strenge Domina(nt) aantrekkelijk is, die nog strenger is dan de eigen strenge self-talk. Dan is BDSM een manier om de negatieve gedachten voor een tijdje weg te sluizen. Dit kan best nog een tijdje een goede coping-strategie zijn, zeker als je het bewust doet en analyseert en oefent in andere manieren van self-talk. Maar ook hier zou ik wel wat soul-searching aanraden. Maar dan door jou, en niet door je Domme.

Ik leer mensen vaak “not to shoot themselves all the time” (en natuurlijk werkt dit woordspel beter mondeling dan op schrift … “should” <=> “shoot”)

Omgekeerd zie je ook slaven die een spoor van Dom(me)s achter zich laten die het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn. Het lijkt een vorm van perfectionisme en perfectionisme werkt nou eenmaal alleen in fantasie, niet in het echte leven.
Dus leren om een ​​beetje gelukkiger te zijn met je eigen feilbare zelf kan je misschien helpen een gelukkiger man te worden… Dàt èn een slaaf die soms fouten maakt… maar dan wel ééntje die gretig is om… laat ik zeggen: “happy to suffer the consequences” 😉

Ik hoop dat ik met mijn twee ideeën iets heb bij gedragen aan de situatie, richtingen die je in zou kunnen slaan om hier uit te komen, en als je meer wilt praten is er altijd Skype of kort in bijvoorbeeld de Bold Pleasures AMA’s*

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*