Serieus wetenschappelijk onderzoek naar de lichamelijke kant van BDSM

BDSM wetenschappelijk onderzoek


Er is nog erg weinig onderzoek gedaan naar het lichaam van de BDSM-er. De ‘mind’ heeft invloed maar als integrative coach weet ik dat het levende lichaam veel invloed heeft op die mind. Dus als aanvulling op ander onderzoek naar BDSM “tussen de oren” is het interessant dat het onderzoeksteam CAPRI van de Universiteit Antwerpen (onder leiding van Prof Dr Manuel Morrens) op de lokatie VZW 78 (http://club78.be/)* probeert om meer inzicht te krijgen in de onderliggende biologische factoren die aan het werk zijn.

Dit helpt mogelijk met het vinden van een antwoord op de vraag die regelmatig aan BDSM-ers gesteld wordt: “Hoe kan je die sh*t nou leuk vinden?”


Serieus wetenschappelijk onderzoek naar de lichamelijke kant van BDSM

Nou zie je dat sommige onderzoeken eigenlijk vooral aan het onderzoeken zijn waarom het “ziek” is, dat ze het abnormale aan het onderzoeken zijn (met een heel redelijke kans dat je daar best wel iets zult vinden als je maar lang genoeg zoekt naar de ‘ziekte’) maar eerdere studies van CAPRI hebben al aangetoond dat zij daar anders in staan. Zo was een conclusie uit eerder onderzoek: “BDSM is helemaal niet zo zeldzaam en afwijkend!”


Onderzoek tijdens en rond het spel

Daarom is er een onderzoek bezig in samenwerking met mensen die daar aan mee willen doen om te meten wat er gebeurt met hartfrequentie, hartfrequentie-variabiliteit, stress-levels (dat gebeurt door het plaatsen van kleine draagbare monitortjes die je draagt tijdens het spel -nee, ze zijn kleine en zitten niet zo erg in de weg-). Wat er (in ieder geval perifeer) gebeurt op het gebied van endorfinen en stress-indicatoren als o.a. cortisol dat wordt gemeten door een bloedproef direct voor- en achteraf en na een beetje bijkomen.
Tevoren wordt de gevoeligheid voor pijn gemeten (nee dat is niet de bedoeling dat dat pijn doet(!)… er staat niemand bij de finish).

Het is onderzoek, het is geen race…

Vooraf is er een behoorlijke vragenlijst in te vullen. Daar ben je wel even mee bezig.
Achteraf is het lijstje klein, een paar dingen over je eigen ervaring van het spel zonder dat je dat te zien krijgt van elkaar dus ook hier weer: géén reden om er een race van te maken.


Waarom zou je?

(1) Voor dit onderzoek zijn ±50 dominanten/ tops en ±50 onderdanigen/ bottoms nodig
(2) Voor dit onderzoek hebben we ±50 cis-mannen en ±50 cis-vrouwen nodig.
Zit je ergens anders op het genderspectrum? Geef je dan gewoon op, het is afhankelijk van het aantal aanmeldingen of er breder onderzoek gedaan kan worden.

Door je op te geven als proefpersoon help je mee het eerste degelijke biologische BDSM onderzoek ter wereld mogelijk te maken. Er is tot nu toe wat gekeken naar cortisol maar verder is er nog weinig concreet onderzoek gedaan met wat meer mensen (en fatsoenlijk wetenschappelijk onderzoek heeft nou eenmaal wat méér proefpersonen nodig dan een enkeling)

Dus als jij wilt helpen door jezelf voor, tijdens en na spel te laten onderzoeken? Het onderzoek zal in de loop van 2018 plaatsvinden op speelavonden (vrijdag avonden) van club 78. Niemand ontvangt vergoeding voor dit onderzoek, er kan wel geprobeerd worden om de entree van de club terug te storten
Maar voor wie dat interessant vindt: je kan op een later moment je eigen testresultaten krijgen.

Hans (Kink Aware Coach .com)

De volgende onderzoeksavond is:
Friday, February 23, 2018
8:00 PM – 2:00 AM
Location:
Fetish Club 78
Heppensesteenweg 78,
3945 Oostham, BE


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*