Veilig een eerste date maken met een kinkster

eerste dates opzetten

Question
-P- vroeg: Waar zou je veilig en in een vertrouwende omgeving met een echte beginnende vrouwelijke sub kunnen afspreken? Ik ken iemand op Fetlife* die graag zou willen maar toch niet zo goed durft. Een club vindt ze toch te eng al heb ik aangegeven dat het juist niet eng is.
Answer:
Tja, als zij echt een eerste kennismaking in de scene nog moet meemaken dan geef ik haar natuurlijk grooooot gelijk. Je moet voor de lol eens plaatjes van “damsel in distress” googlen. Dan weet je gelijk waar mensen mee zijn opgevoed LOL 😀


Verplaats je in haar vanilla posiitie

Want wees eerlijk: Wat zijn dat voor enge types die allerhande erge dingen met elkaar willen doen… (ook al is het nog zo spannend in je fantasie… die gasten die doen dat!). Laten we wel zijn, gezien vanuit een ‘vanilla’ perspectief is dat allemaal best een beetje ‘raar’. Dus je wint waarschijnlijk het snelst het meeste vertrouwen als je er ook voor zorgt (en ook blijft zorgen!) dat de situatie zo veilig mogelijk is. Dan durven mensen zich het meest bloot te geven en blijft de ervaring ook geweldig.

Dus ik zou eigenlijk aanraden om voor een eerste gesprek – dan wil je elkaar toch vooral eerst als ‘mens’ leren kennen, en niet gelijk als ‘BDSM-rol’ – eerst eens gewoon op een heel erg vanilla plek af te spreken. Een lekker ruim koffiehuis of een lobby van een lekker groot hotel (Van der Valk of zoiets). Dan is het veilig voor iedereen want niemand gaat gekke dingen doen in een restaurant waar obers rondlopen (en als dat we zo zou zijn dan gil je even heel hard en dan is het snel afgelopen). Je kan er altijd weg met een taxi die je een blok verderop kan laten afzetten. Dus dan hoeft ze minder bang te zijn voor stalkers. Want ik kan me voorstellen dat ze niet gelijk in jouw donkere kerkers opgesloten wil worden 😉

Ik zeg vaak: “hard van start: snel onderuit…
Kleine stappen snel ‘thuis'”


Stapje voor stapje

Dan kan je daarna nog eens dáár afspreken om door te spreken wat je zoal zou willen meemaken (en wat niet) en dan kan je daarna bijvoorbeeld afspreken in een kleiner speel-feestje waar ook DM-ers (Dungeon Masters) rond lopen. Dan kan ze ook tegen de organisatoren zeggen dat ze nieuw is en graag een beetje uitleg krijgt of dat ze kan vragen of er iemand een beetje een oogje in het zeil kan houden.

Zoiets zou kunnen bij Ready2Kink of een soortgelijk klein feestje in jullie buurt.


Kinksters weten: veiligheid is voorwaarde

Er van uit gaande dat jij geen ‘creep’ bent en juist ook wil dat zij zich uiteindelijk veilig voelt bij de dingen die jij graag met haar zou willen doen, dan kan je haar ook aanraden om er over na te denken wat zij nodig heeft om zich veilig te voelen. Want uiteindelijk is het juist vanuit een gevoel van veiligheid dat je de durf ontwikkelt om allerlei onveilige dingen te gaan doen (nee, ik duid hier niet op unsafe seks maar op een nieuwe wereld met mensen die je nog niet kent met regels die je nog niet kent -daar zijn misschien ook wel dingen over te lezen hier-).

Je zou haar voordien nog kunnen aanraden om “De plek en de “Safety-call” bij de eerste dates (samen sterk)” te lezen. Misschien ook nog voor jezelf eens te kijken wat jij ervan denkt, of je nog aanvullingen hebt (laat ze dan ook aan mij weten, deze stukjes kunnen altijd verbeterd worden), of dat je het ergens mee oneens bent (herhaling van het vorige argument) 😉
Ze kan er voor zichzelf ook nog eens over nadenken wat ze wil met haar dates. Daarvoor zou ze “Daten is gezond (als je het goed doet)” nog eens kunnen lezen, zodat zij ook voor zichzelf duidelijk heeft waarom ze wat wil doen en wat ze misschien ook niet wil doen in het begin. Het is toch weer een heel nieuwe wereld waar je in duikt… best verstandig dat ze dat stap voor stap doet en er over nadenkt hoe ze dat goed wil laten gaan.


Ik zou zeggen: “voor jullie allebei(!) héél veel plezier onderweg.”

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*