Wat moet ik vinden van “verkrachtingsfantasieën”?

Rape-play, Verkrachtingsfantasie

Terminology

Fantasieën over verkrachting zijn eigenlijk vrij ‘normaal’.
Als je kijkt hoeveel ze voorkomen dan blijkt dat bij de seksueel actievere vrouwen (op een site als second life) 60% van de vrouwen te fantaseren over “verkrachting”*. Dat is iets dat mannen nogal eens verkeerd willen begrijpen.
Maar het is dus beschouwd normaler voor een seksueel actieve vrouw om wèl over verkrachting te fantaseren dan niet. Maar verkrachtings-fantasie is best een lastige fantasie om mee om te gaan, zeker als je zelf dergelijke dingen hebt meegemaakt. Het kan zijn dat het voor jezelf lastig is.
Het kan ook zijn dat het een fantasie is van jouw partner die voor jou lastig is. Het kan zelfs zijn dat je eigen geile fantasie jou twijfels geeft die jouw traumatische herinneringen triggeren. Of dat je er over hoort of leest en dat dit gevoelens of herinneringen triggert.


Rape or Ravishment

Als je naar de vertalingen naar het Engels kijkt dan zit daar best een nuancering in die misschien verduidelijkend voor je kan zijn.
De twee vertalingen van onze term “verkrachting” dat zijn:

  1. “Rape” &
  2. “Ravishment”

Bij verkrachting denken we gelijk aan “rape”. Natuurlijk is de verkrachting tegen de wil en een school voorbeeld van non-consent. En juist die kant van het woord “verkrachting” komt meestal gelijk voorop te staan.
Maar als we deze fantasie eens van de kant van “ravishment” bekijken… Dat jij als slachtoffer dus zo’n enorm aantrekkelijk lustobject bent dat iemand zich daar in verliest en zich niet langer laat remmen door zijn eigen denken of maatschappelijke conventies. Dat iemand zo wordt meegenomen door jouw sexy-ness dat iemand zich eigenlijk bijna niet meer kan controleren, niet meer in kan houden. De grove inhoud van de fantasie maakt allerlei er-reacties los in het brein van de eigenaar van de fantasie, fysiologische fight-flight-fright-reacties (of de andere f’s) die de beleving van opwinding en arousal nog vergroten.

Nee, dit is geen “vergoelijkings-gepraat” die het “niet zo erg” maakt als iemand de grenzen overschrijdt van iemand anders. Ik wil er verder niet zo veel aandacht aan besteden omdat het natuurlijk eigenlijk een onzinnige gedachte is. Maar ik wil dat even helder stellen.

Nog steeds helemaal politiek incorrect natuurlijk maar dan krijgt die andere vertaling van het woord “verkrachtingsfantasie” ineens een kantje waar we mogelijk wat meer mee kunnen in ons leven als we er met minder veroordeling naar kijken.
Als je dan ook nog kijkt naar de inhoud van die fantasie waarbij zowel de jeugdige onschuldigheid van het ‘slachtoffer’ en de verleidelijkheid van de ‘daders’ vaak zo groot zijn dat je er bijna moeite mee krijgt om het nog “verkrachting” te noemen. …Hoewel er natuurlijk helemaal nergens naar consent gevraagd wordt. Logisch, want juist de gedwongen overgave is natuurlijk één van de aantrekkelijke kantjes van deze fantasie. “Dat het je allemaal overkomt”, “Dat je er niks aan kunt doen”, dat de verantwoordelijkheid voor de geile seks uiteraard he-le-maal bij de ‘dader’ ligt, zodat je tegelijkertijd je onschuld kunt bewaren èn kunt genieten van geile seks. Precies dat is één van de aantrekkelijke kanten van het ‘slachtoffer’ zijn, in deze fantasie.


Fantasie

Onze seksuele fantasieën en fetishes zijn in een aantal gevallen een seksuele ‘vertaling’ van dingen die ons eigenlijk eerder in ons leven angst in hebben geboezemd. De angst voor “de enge mannen die de verboden dingen doen”, de angst voor de grensoverschrijders die je in je herinnering hebt misschien, dat soort dingen kan mogelijk voer zijn voor fantasie en op een dergelijke manier een plek krijgen in je levensverhaal, in jouw verleden.

Ik denk persoonlijk dat deze fantasie niet veroordeeld moet worden, en niet als “ongezond” moet worden weggezet. Maar ik denk dat het soms zelfs een gezonde, creatieve mogelijkheid is van ons brein om om te gaan met angstige dingen uit onze persoonlijke historie.
Het kan een manier zijn om te voelen dat je de elementen uit jouw verleden als fantasie naar jezelf toe kan trekken, dat je de eigenaar ervan wordt. Niet iets dat je wordt aangedaan maar iets waar je -als seksuele fantasie– van kunt genieten.
Daarbij kan het iets zijn dat het iets is dat je voor jezelf houdt, iets om van te genieten tijdens zelfbevrediging. Het prettige van dit soort ‘slachtoffer’-fantasieën is dat het natuurlijk precies zo loopt als jij wenst, dat het de meest handsome studs zijn die naar Armani ruiken of naar vers work-out zweet, dat het om de meest geil geklede vrouwen gaat met een prachtige voorbinder. En wat denk je? Precies in jouw maatje!..

Het is fantasie, dat mag!

Maak gerust je fantasie optimaal voor jezelf en geniet ervan waar je kan.

Doe dit soort dingen nooit zonder communicatie van te voren. Want dat gaat in veruit de meeste gevallen helemaal mis!

Of je kunt natuurlijk ook beslissen dat het iets is waar je het over kunt hebben, zodat je samen kunt kijken op welke manier je van het uitspelen van een dergelijke fantasie kunt genieten, samen met jouw partner of partners.

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*