#MeToo en lessen uit de wereld van kinky seks

naar aanleiding van de #MeToo hashtag
Alyssa Milano

Alyssa Milano

Alyssa Milano’s #MeToo actie laat zien hoe ont-zet-tend veel vrouwen seksuele grensoverschrijdingen hebben meegemaakt. En nee, dat is niet alleen maar een beetje fluiten op straat. Nee, dat is niet onschuldig want die onveiligheid die je meemaakt als slachtoffer, die doet dingen met iemand.
Als we durven zien dat het al langer normaler is dat vrouwen wel grensoverschrijdingen mee maken dan dat ze dat niet meemaken… Wat betekent dat voor de vrouwen waarmee wij samenleven? Wat betekent dat voor hun moed om seksueel te durven zijn in deze maatschappij?

En wat betekent dat voor ons als mannen? En wat kunnen wij mannen leren van kinky seks?


Harvey Weinstein bij voorbeeld

Gwyneth Paltrow & Angelina Jolie

Gwyneth Paltrow & Angelina Jolie

Kan je bijvoorbeeld Harvey Weinstein verwijten dat hij zin had in onder andere Gwyneth Paltrow of Angelina Jolie? …Nauwelijks, denk ik persoonlijk. Wat een prach-ti-ge vrouwen!

Kan je hem verwijten dat hij grensoverschrijdend was in zijn voorstellen die hij deze vrouwen maakte?
Dat hangt dus volgens mij af van jouw beeld van “een man”.

Wanneer je naar een man kijk met de blik van: “tja, dat is ook wel een erg mooie vrouw dus dat is een soort van superstimulus voor elke man zodat we als man eigenlijk niet meer kunnen nadenken en dat we als man dan dus worden gereduceerd tot een soort van kwijlend beestje dat weinig méér kan doen dan zijn eigen kloppend lid achterna hobbelen”… tja, dan ligt het natuurlijk he-le-maal aan deze vrouwen die dan ook maar niet zo verdomd aantrekkelijk hadden moeten wezen.

(…)

Dat weiger ik dus pertinent, als man.

Zou ik de vrouwen willen “doen”, die Weinstein blijkbaar heeft lastig gevallen vanuit zijn machtspositie in de filmwereld?..
Hell yes!

Zou ik die vrouwen op eenzelfde manier hebben benaderd?..
Dat weet ik natuurlijk nooit zeker. Ik heb nooit in de luxe positie gestaan waarin ik zó veel macht had over de carrière van zulke aantrekkelijke vrouwen… Maar ik hoop dat toch echt niet… en ik denk dat ook niet, eigenlijk.


Méér dan een reu

Ik vind het namelijk wel prettig om -als mannelijk mens- iets méér te zijn dan een kwispelende reu. En begrijp me goed, ik ben de eerste die zegt dat een mens niet zo heel veel méér is dan andere zoogdieren. Sterker nog, ik denk dat we een groot stuk van onze arrogantie zouden mogen inleveren en denk dat best een aanzienlijk deel van onze menselijke psychopathologie te maken heeft met de overschatting van onze wilskracht, in onze cultuur.
Maar ik denk wel degelijk dat we, juist als we onze animale kantjes serieus nemen, in staat zijn tot meer dan alleen maar kwispelen, als man.

Wanneer je naar jezelf kijkt en je hebt jezelf verteld dat je niet veel meer bent dan een ‘savage’, een dier, dan oefen je jouw wilskracht niet. Dan begin je er niet eens aan om je eigen driften te beheersen. Dus dan oefen je niks.
Dan ligt het ineens alleen nog maar aan de prikkels die je krijgt, wat je zal gaan doen. Niet aan jouw wilskracht of aan jouw geloof, niet aan jouw normen en waarden. Als je dan lange benen en een kort rokje tegenkomt dan moet je daar wel “even aan voelen”. Daar kan je dan “niks aan doen” want -per slot van rekening- dat heeft ze dan “zelf uitgelokt door zich zo te kleden in mijn bijzijn”…  Dan moeten vrouwen zich maar omhullen met veel wijdvallende stof, zodat we als man niet ‘verleid worden’.

Kijk, en dan maken we als mannen een cultuur waarin het logisch wordt dat vrouwen niet alleen niet klaarkomen als wij mannen met ze vrijen, dan maken we een cultuur waar vrouwen zich zullen verdedigen tegen seksualiteit (en vervolgens gaan we dan die vrouwen verwijten dat zij niet seksueel genoeg zijn). Zo maken we een cultuur waarin het inmiddels normaler is dat een vrouw wel wordt aangerand, bepoteld, zelfs wordt verkracht dan dat dit niet gebeurt…

Dit gaat over onze zusters, onze vriendinnen, onze vrouwen, onze moeders, onze dochters…
en het erge is: dat weten we niet eens als mannen omdat vrouwen hebben geleerd er niks meer over te zeggen.
Tot nu, tot deze oproep van Alyssa Milano om te reageren op social media met #MeToo als je het hebt meegemaakt.

En ja, dat gaat over de wereld waar onze zusters in leven, onze vrouwen in leven, onze moeders. Uitgezonderd misschien de vrouwen die zich uit veiligheidsoverwegingen omhullen met snorharen, een vetlaag en een kledingkeuze die alles wegstopt wat een man eventueel zou kunnen opwinden.
Want als ze er niet zo uit zien dan is het namelijk plotseling “hun eigen schuld” als wij hun grenzen overschrijden.

En ik schrik… ik kèn de cijfers en eigenlijk weet ik wel hoe veel. Ik behandel de vrouwen die het hebben meegemaakt. Ik help hen om dergelijke ervaringen in het verleden te laten, in plaats van telkens opnieuw in het heden… Maar toch schrik ook ik dat het er zo veel zijn als ik de #metoo’s zie op mijn sociale media.


Leren van Kinky Seks

Wat ik denk dat onze maatschappij kan leren van ‘die vieze kinksters’, dat is dat wij (als connoisseurs van de seks) ons bewust zijn van het belang van veiligheid voor vrouwen.
Wij weten dat we -als we een goed kinky feest organiseren- dat we vrouwen het gevoel moeten geven dat zij veilig zijn want dan pas durven zij zich ook werkelijk als vrouwelijk te laten zien. We moeten nadenken over consensus en gelijkwaardigheid onder al die leuke kinky ‘ongelijkheid’. Want als de vrouwen van het feest kunnen genieten dan kunnen de mannen met SMaak ook van dat feestje genieten.

Seks heeft verschil nodig. Seks heeft spanning nodig. Er zijn maar erg weinig mensen die geil worden van hun eigen spiegelbeeld als ze in hun blootje staan… Juist het verschil, daarin zit de aantrekkingskracht: de Jin die de Yang aantrekt en omgekeerd. Seks mag best animaal zijn… als het eenmaal seks is.

Daarom weten mannen die kinky seks op hun lijstje hebben staan dat die wilskracht die ik eerder noemde belangrijk is om die voldoende geoefend te hebben. Zodat het een spier is die je kan aanspannen of die je juist kan laten gaan.
Mensen praten in onze cultuur niet over seks maar wij kinksters, we weten: daar moeten er over praten, juist om van al die lekkere ongelijkheid te kunnen genieten.

Als we dingen niet leren benoemen, als we ons niet leren beheersen, als vrouwen blijven lastig vallen op straat, als wij ze als mannen ongevraagd blijven aanranden en ongevraagd betasten, dan krijgen vrouwen niet de moed om zich te laten zien. Dat weten wij als kinksters.
Daarom doen we dat niet! Daarom pleuren we de vervelende mannetjes er uit op kinky feestjes. Omdat ze de sfeer verpesten en vrouwen het gevoel geven dat ze op hun hoede moeten zijn. Daarom gooien we ze onze feestjes uit, die sukkels die zich niet aan de ongeschreven regels kunnen houden, de eikels die te dom zijn om zich te willen informeren zodat ze niet weten dat respect het belangrijkste is op dergelijke feestjes. Respect hebben voor grenzen en respect hebben voor de seksualiteit van vrouwen, zodat jouw partner weet dat wij onszelf schijnbaar respectloos kunnen gedragen terwijl we daarmee elkaars seks respecteren.

Veel vrouwen geven aan dat ze op kinky feesten zich uitdagend kunnen kleden, van stevige seks kunnen genieten, juist omdat ze weten dat ze minder kans hebben om onder hun korte rokje gepakt te worden dan in de gemiddelde kroeg!

Wij kinksters vieren onze seksualiteit! …en (zelf)beheersing hoort daarbij…

Het is 2017.. decennia na de seksuele revolutie en tweederde van de vrouwen komt niet klaar als zij met een man vrijen. terwijl bijna alle mannen wel komen als zij met een vrouw vrijen… oh, en dan is de vrijpartij ook gelijk klaar…

Iedere idioot zou kunnen weten dat vrouwen een orgasme curve hebben die vijf keer zo lang is als die van een man. Iedere hals weet dat “in-out-in-out”(and repeat) misschien een vrouw het gevoel kan geven dat zij aantrekkelijk is… maar dat het meestal niet tot een orgasme zal leiden. Kinksters respecteren die verschillen.

Ik leen vaak de tekst van een vriend van mij die ooit BDSM-voorlichting gaf aan politiemannen:

dus jullie neuken je vrouw, je vriendin? hoe lang duurt dat dan? en komt ze daarvan klaar?
Jullie vinden mij afwijkend?.. Mijn slavin heeft een voorspel van twee uur en tegen de tijd dat ik klaarkom dan kan zij al nauwelijks meer op haar benen staan…. dàt is mijn kick!

En natuurlijk is dat macho-praat! Want de meeste mannen vinden het nou eenmaal eigenlijk best heel leuk als hun vrouw van ze geniet. Dat maakt het dus ook leuk om daarmee te snoeven.

Ik vind het persoonlijk niet zo erg dat mannen mannenpraat hebben. Ik vind het erg dat ze mannenpraat hebben die maakt dat er zo veel vrouwen worden aangerand en verkracht! Als wij dan van gadgets en technische snufjes houden, laten we dan niet langer bedreigd voelen door een vibrator maar laten we op zoek gaan naar de beste!* (Tesstesst bijv.)


De Lessen

Moet de les van #MeToo dan zijn dat ik me schuldig zou moeten voelen over een meer dierlijke machtsuitoefening waar mijn kinky lovers blij me zijn? Moet ik geloven dat #MeToo gaat over het uitoefenen van macht en dat dit “nooit OK is” terwijl er best veel vrouwelijke partners zijn die deze animale kant van seks genieten (Waarom denk je dat 50 shades door zo veel vrouwen gelezen wordt… voor het fijne literaire verwoorden?)?
Of moet ik concluderen dat het gebrek aan bandbreedte het probleem is bij de mannen die de #Metoo-meldingen hebben veroorzaakt. Moet ik me bedenken dat ze niet de moed hebben gehad om op zoek te gaan naar lovers die hun kick (of kink) ook genieten. Maar als ik ze alleen maar als dader ga wegzetten dan ontstaat er al helemaal geen dialoog die iets positiefs bewerkstelligt.
Kan ik dan misschien maar beter concluderen dat de mensen die de #MeToo-meldingen veroorzaken niet constructief weten te praten over hun behoeften zodat ze aantrekkelijk worden voor hun (potentiële) partners. Niet het dierlijke kantje, maar het gebrek aan seks-positieve communicatie en zelf-controle lijkt mij het probleem. Daarom vind ik de Franse analoog van de #MeToo hastag: de #BalanceTonCochon hashtag (hou jouw varken in balans) ook zo mooi. Omdat het er niet om gaat dat we onze “inner pig” proberen te slachten als man, we moeten er mee in balans zien te blijven.
Ik denk dat het precies dàt is waar de ‘gewone’ mannen kunnen leren van die ‘afwijkende’ kinksters. Bij voorbeeld:

  • Blijf met je poten van vrouwen en mannen af die jij begeert tot ze je aanmoedigen om dat te doen!
  • Leer ook om “nee” als antwoord te accepteren als een antwoord (en doe dat op een manier die de sfeer niet verzuurt).
  • Je hebt nergens recht op. Maar als je het spel leert spelen dan zullen ze jou dingen uit zichzelf gaan gunnen!
  • Respecteer elkaar (en respect is echt iets héééél anders dan “angst hebben voor”) …en respecteer elkaar niet alleen als seksobject maar juist als een mens dat seks wil hebben (als dat tenminste goed gebeurt).
  • Communiceer over jouw behoeften (op een respectvolle manier) voordat je ze uit begint te leven. “Embrace the awkwardness” van het versieren en leer als man de taal om het daar over te hebben..
  • Geniet van seks en zorg er voor dat jouw partners minstens net zo hard van jouw seks kan genieten als omgekeerd (precies dàt zal maken dat zij harder zullen werken om jou ook meer van seks met hen te laten genieten)
  • Als jij jouw animale mindsets gecontroleerd los kunt laten, dan kan je véél genieten (meer dan bij ongecontroleerd loslaten of uitsluitend loslaten onder invloed van middelen)
  • Edcuate yourself! over de kinky shit die jij wil doen, of over de seks die jij wilt hebben (risico’s, optimaal plezier, leren doseren -intensiteit-, safesex)
  • en kijk eens naar het aantal vrouwen en mannen dat de hashtag #metoo gebruikt om aan te geven dat zij zich ergens in hun leven aangerand en misbruikt voelden… dat zegt iets over ons als mannen dat we kunnen veranderen!

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*