De ruimte voor fetish binnen de gay community

ruimte voor fetish

Blog

Op Gay.nl las ik het artikeltje “Leernichten en homo-homo’s: een stevig gesprek over discriminatie binnen de community*“. Op zich natuurlijk best een verademing dat Gay.nl ook zelf met de voors en tegens komt. Tegelijkertijd ook best een aandachtspunt dat de discussie zich juist zo ontspint rond het woord “normaal” waar Pim Nugteren -, zelf columnist van Gay.nl- zich eigenlijk best vaak van bedient.


In gesprek…

In bovenstaand artikel gaat Nelson van Mister B in gesprek met Pim Nugteren. Pim stoorde zich in zijn column aan de relatief grote zichtbaarheid van de flamboyante nicht en/of de leernicht in de verslaglegging door de media. En Pim vind eigenlijk dat daarom het weglaten van de ‘leerboot’ tijdens Pride best een goed idee zou zijn. En Nelson antwoordt hem m.i. terecht:
“Dus wat je zegt is dat we een bepaalde groep binnen de gemeenschap moeten discrimineren tijdens een feest waar we onze diversiteit vieren?”
Ik vind het eigenlijk best schrikbarend dat iemand die zo’n grote waarde stelt aan het normaal overkomen liever de flaming queer en de leernicht aanvalt dan de media die dat beeld van homoseksualiteit neerzetten.

Maar Nelson gaat niet in het verweer en raakt wat mij betreft heel mooi de kern van diversiteit in een samenleving als hij zegt: “Heb je af en toe het idee dat mijn vrijheid die van jou in de weg zit?” 


Diversiteit

Want soms zal dat natuurlijk inderdaad zo voelen. In diversiteit samenleven betekent, denk ik, dat je precies dáár voor kiest. Dat je een bewuste keuze maakt om met elkaar -en dus ook met je eigen ongenoegen soms- samen te leven.
Dan kunnen we natuurlijk als kinksters makkelijk reageren met een poging om de ‘normale’ mensen zoals Pim weg te zetten als ‘square’ of ‘outdated’ maar Nelson doet dat niet en dat bewonder ik in hem. Als je na een aanval niet verdedigend reageert maar erboven blijft staan en iemand op jouw boot uitnodigt, dan kies je m.i. de high ground. Ik vind het jammer dat Pim niet de uitdaging aanneemt om met een heel normale spijkerbroek of een heel normaal shirtje op de leerboot te gaan staan… gewoon, heel normaal… omdat je er bij hoort…
Want evengoed als ‘normale gays’ zich niet als “more equal”* moeten opstellen dan de leerfetishisten, zo moeten we ons als ‘kinksters’ niet boven de ‘straight’ people (gay of niet) willen zetten.

*DIVERSITY*

lees:
Leernichten en homo-homo’s: een stevig gesprek over discriminatie binnen de community*

 

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit hier contact over wilt opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*