Patricia Paay

Power to la Paay! #goldenshower

Patricia… een slag in het gezicht (Golden Shower)
kinkinderelatie_goldenshowerOK, ik geef toe, ik ben een fan van Patricia Paay. Haar wulpse bewegingen hebben mij in mijn puberteit al ‘aangesproken’, haar kokerrokje, perfecte make up… Ja hoor, dat werkte voor mij.
En eigenlijk, toen ik met wat meer vanuit levenservaring en iets minder vanuit mijn lendenen naar haar carrière begon te kijken, toen kon ik alleen maar vinden dat zij haar ding doet als een vakvrouw*.
Ook haar lef om zich als oudere vrouw wèl te laten zien dwong nog later bij mij respect af (en ik ben niet naïef, ik denk vast niet dat dat allemaal vanzelf komt, dat zij haar lichaam zo kan presenteren maar ook met een beetje fofotshop staat ze f@cking wel in de Playboy). Het feit dat zij haar lichaam durft te laten zien als seksueel vind ik dapper in een tijd waarin modellen gecast worden op hun 14e, 15e jaar en als “te oud” worden weggezet als ze 25 zijn.

Het is zó makkelijk om je in deze maatschappij te laten schamen!

Prachtige vrouwen die model zijn of model zouden kunnen wezen, die gaan hongeren omdat zij denken dat ze te dik zijn. Schitterende vrouwen sluiten hun lichaam binnenshuis op omdat er een plooitje zichtbaar wordt of omdat hun huid niet zo veerkrachtig meer is als die van een meisje van dertien. Vrouwen laten hun lippen opspuiten of hun andere lippen wegknippen omdat ze het gevoel hebben niet te kunnen aankomen bij hun omgeving zoals ze zijn.

Oh absoluut, ieder zijn eigen smaak. En eerlijk: ook mijn vrouw is jonger dan ik en ook ik hou ervan om aandachtig geplaatste make-up te zien. En zeker: ik geniet meer van een glad geschoren lichaam dan een lichaam waarop er overal pukken haar uitsteken. Maar dat maatschappelijk gescherm met schaamte…
Schaamte is ook echt een veelgebruikt verkoop argument in de reclame, inmiddels:

“je wilt me toch niet zeggen dat je zó naar buiten durft?”


Patricia moet zich schamen

Urolagnie, urofilie of plasseks bestaat in verschillende vormen. Het kan gaan om genieten van plas zelf of de handeling van het plassen, bijvoorbeeld iemand zien plassen of zelf over iemand (of zichzelf) heen plassen (ook wel golden shower genoemd).
Afhankelijk van de voorkeur kan de beoefenaar van plasseks dit ervaren als intiem, vies, vernederend, ondeugend of een combinatie van deze gevoelens.
Wikipedia: Urolagnie*

Patricia stapte over de schaamte van de oudere vrouw en liet zien dat zij ook begeren kan als ze ouder is dan vijf-en-twintig. En ja, ook ik heb haar video gezien. En ja inderdaad, die gaat over golden shower. Dus? Moet zij zich daar werkelijk voor schamen?
Of moet zo’n dader zich schamen dat ie de vieze ongevoeligheid heeft om haar privé-leven op straat te gooien?
Sterker nog, moeten wij ons niet schamen omdat we met z’n allen een cultuur gemaakt hebben waarin iemand meent dat ie een ander kan chanteren met het uitleven van een redelijk veel voorkomende seksuele fantasie?

Waarom is Patricia eigenlijk degene die zich moet schamen?

Omdat we onszelf niet willen schamen als we naar deze video van haar kijken terwijl we ook wel weten dat ze daar niet om gevraagd heeft?

Waarom zij de schaamte zou moeten voelen? Nou, bijvoorbeeld omdat we het wel heel makkelijk maken voor haar om zich te schamen. Omdat we vinden “dat zij beter had moeten weten als BN-er” en we vinden “dat je zoiets toch niet doet” en “al zeker niet op haar leeftijd” en omdat we haar beschimpen omdat ze het wel gedaan heeft voor iemand anders, en voor zichzelf… in haar eigen privé-domein…

Man, ik denk dat er en hoop mensen zijn die er wat van kunnen leren:

Wat doe jij er de laatste tijd nog aan om de fantasieën van jouw partner tot werkelijkheid te maken?


Kunst

kinkinderelatie_goldenshower-blinggold__shower_by_dark_angel1349-d3948e3Nee, ik heb geen harde cijfers over het aantal mensen voor komt maar het is best een veel voorkomende fantasie als ik kijk hoe vaak ik ‘m tegen kom in porno en in dating.
Als ik kijk hoe veel mensen de referentie “golden shower” hebben in de productie van hun kunstfoto’s…

Ik denk toch echt dat dit zo veel gebeurt omdat veel mensen er iets mee hebben.
Sterker nog, als ik hoor van een heel aantal van mijn klanten dat zij zich er achteraf toch wel enigszins schamen over de harde grappen hebben die zij vroeger hebben gemaakt over hun fetish (ik zeg altijd: uit de kast komen heeft een draaideur) eigenlijk vooral omdat zij zich schaamden voor hun eigen gevoelens, omdat zij niet waar wilden hebben dat zij spannend vonden wat zij spannend vonden… Nou, dat meenemend denk ik dat zelfs al die ophef van die mensen die het zo verschrikkelijk vinden mogelijk wat zegt over de mate waarin het hun fantasie ergens raakt.


Persoonlijk

Als ik Kijk naar Patricia in dat filmpje dan zie ik een vrouw die zich overgeeft, die pleziert en die haar best ervoor doet om haar partner te behagen. Is dat iets wat ons zenuwachtig maakt? Iemand die probeert iemand te behagen? Doet dat een appèl aan onze dominante fantasieën?
Natuurlijk heeft het iets vernederends om je over je gezicht en je hals te laten urineren. Maar ja… daar is het voor veel mensen ook om te doen. Die onderdanigheid die zet ze stijlvol neer wat mij betreft. Zoals Madonna het stijlvol neerzette in haar boek “Sex”. En dat werd ook vergruisd en bewonderd.
Andere mensen “willen alles met hun partner delen” en voor hen is een golden shower een teken van intimiteit (hoewel ik wel moet zeggen dat dit intimiteitsverhaal in een aantal gevallen wat ‘politiek correct’ op mij overkomt als mensen er zulke sterke seksuele lichamelijke reacties bij krijgen).

Maar wat het ook is, ik heb respect voor Patricia die durft te beleven wat ze wil beleven met haar partners. En wat nog eens meer is, als BN-er neemt zij dat risico en doet het wel! Als ik haar carrière zie dan geloof ik niet dat zij dom is. Dus zij heeft er over nagedacht en moet hebben gedacht: “ik wil dit doen en ik wil deze man vertrouwen dat hij hier respectvol mee om gaat”. Kudo’s!
Dat noem ik lef hebben in een wereld waarin hypocrisie de toon voert, in een wereld waarin een zorgvuldig ingestudeerde “nipplegate” kan worden afgedaan als een wardrobe malfunction (ja hoor, daarom was ie zorgvuldig met drukkertjes uitgevoerd, duhhuh)

Ik heb respect voor Patricia.. en eigenlijk nog weer een beetje méér door wat er nu gebeurt.


Persoonlijk

Patricia PaayIk heb minder respect voor GeenStijl, die werd gesommeerd om de video van hun website te verwijderden. En zo laf als de plaatsing was, zo laf hebben ze ook gelijk alles weggehaald. Maar dat ze willens en wetens een carrière op het spel gezet hebben, dat zie ja aan de manier waarop ze gelijk voldoen aan de eis van de aanklacht en (nadat ze dus eerst met de plaatsing op hun website een privé filmpje viral hebben laten gaan) “dat iedereen die het nog wilde zien, zelf maar moest gaan googelen” (persoonlijk had ik “sorry en degene die dit heeft gedaan is momenteel zoekende naar een nieuwe baan” beter gevonden).

En persoonlijk vind ik het een slag in het gezicht van openminded Nederland. Door een beetje te gaan schimpen op iemands liefdesleven wordt het heel makkelijk om mee te gaan schimpen. Sterker nog ik merk hoe moeilijk het soms is om mensen te zeggen: “nou nee, dat zie ik anders. Patricia durft taboes aan te gaan en dat respecteer ik en ik vind het onzin dat je alleen onder de 30 seks zou mogen hebben als je lichaam er nog goddelijk uitziet.
Hans (Kink Aware Coach .com)

Zie ook:
http://www.joop.nl/opinies/mag-patricia-paay-zich-met-jouw-maandagavondmissionaris-bemoeien


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*

Eén reactie op “Power to la Paay! #goldenshower

  1. Pingback: Wat Patricia #Paay betekent voor Nederland | west-coaching

Reacties zijn gesloten.