Kerstfeest… voor een hoop mensen een focking eenzaam moment

kerst… feest?

kerstballen in m'n buik

kerstballen in m’n buik

Voor veel mensen is de kerst natuurlijk hartstikke leuk, de moeders die hun kinderen weer eens over de vloer hebben. Maar voor veel van mijn klanten is het eigenlijk niet zo’n feestelijk feest. Want wat maakt eenzaamheid. Je kan immers begraven zijn onder de mensen zonder dat dat ook maar iets aan je eenzaamheid doet. Sterker nog, juist al die mensen om je heen die eigenlijk geen enkel idee hebben van de gedachten die je eigenlijk hebt, van de dingen die je eigenlijk denkt… Al die mensen maken dat je jezelf eigenlijk alleen maar eenzamer voelt.


Aan de andere kant is het ook een periode met veel plastic emoties. Daar kan je jezelf tegen verzetten maar we worden er toch vrijwel allemaal wel door geraakt. Sommige mensen worden daar boos van, andere verdrietig, een volgende krijgt er trek van of gaat zich juist eenzaam voelen. Ik hoor veel in deze tijd van mensen die zich alleen voelen met hun verslaving tussen de mensen die daar geen weet van hebben, van mensen die vriendelijk glimlachen terwijl zij eigenlijk bij een andere partner zouden willen zijn of van mensen die zich verscheurd voelen tussen verschillende werelden en verschillende behoeften waarover hun omgeving (nog) niks weet.

Juist als je in deze dagen last hebt van eenzaamheid, dan denk ik dat het best een idee is om elkaar nog dit jaar of misschien volgend jaar eens te spreken. En om je daartoe te stimuleren krijg je korting voor je eerstvolgende gesprek als je hier aan refereert.

Misschien kan ik je aanmoedigen om komend jaar iets meer uit de kast te komen, om iets meer zichtbare keuzes te maken. Misschien niet vanavond met de hele familie, misschien niet met de kinderen op schoot, misschien wat beter voorbereid, misschien in een driegesprek in plaats van in over de koffie na het eten…

Misschien is het wel een goed idee -als je jezelf eenzaam voelt in deze dagen- om eens duidelijk voor jezelf op papier te zetten waarom jij je eigenlijk eenzaam voelt. Gevoelens zijn oprecht, ook al begrijpen we ze niet altijd helemaal. Maar als we zijn wie we zijn onder mensen waar we van houden, als we onszelf zijn, dan zal er weinig eenzaamheid wezen.
Dus juist dit soort momenten kunnen goede momenten zijn om eens te kijken waar het aan schort in je leven. Stel jezelf eens vragen als:

  • Wat is hetgeen je niet uitspreekt?
  • Wie zijn de mensen die het niet weten? (en wat is het dat zij niet weten?)
  • Waar zijn de mensen waar je wèl graag bij was geweest?

Dingen om eens op een rij te zetten zodat je volgend jaar om deze tijd jezelf anders voelt dan dat je jezelf nu voelt. Dingen die niet allemaal veranderd zullen kunnen worden misschien. Soms draait het er juist om dat je dingen los leert laten, soms help ik mensen om te rouwen om de dingen die zij beslist hadden los te laten. Soms draait het er ook om dat je dingen leert verkrijgen of leert onderhandelen. Regelmatig maken we gezamenlijk afspraken en vaak ‘oefenen‘ mensen ook een beetje bij mij wat ze tegen hun partner(s) willen zeggen zodat de blinde vlekken er een beetje uit zijn.
Soms draait het er om dat er eerst keuzes gemaakt worden en dat eerst eens wordt onderzocht wat de opties eigenlijk zijn. Dan helpt het om eens rustig met iemand die in dit soort dingen wel wat ervaring heeft om te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Enfin, gebruik deze dagen eens als springplank raad ik aan.

Hans (Kink Aware Coach .com)

 

Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >

Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s