“Swingen” wat is dat? en wat doen “Swingers”?

Question:
Wat is “Swingen”? ergo: wat doen “Swingers”?
Answer:
“Swingers” zijn mensen die een open relatie hebben waarbij de nadruk wat meer ligt op het extraverte, de vriendschap, de fun en de seksuele kant van het hebben van relaties.


Swingers

Bij “swingers” is er vaker wel, dan niet sprake van een primaire relatie. “Swingen” is een leefstijl -een stijl van relaties onderhouden- waarbij dus naast die primaire relaties dus ook  secundaire relaties bestaan juist om kwaliteit van de primaire relatie te verbeteren.

Als single kan je ook ook best een “swinger” zijn als jij er rekening mee houdt dat jouw gedrag in de contacten met partners uit primaire relaties er op gericht is dat de relatie aan kwaliteit wint door jouw manier van doen. En uiteraard hebben de verantwoorde swingers met een primaire relatie er dan ook oog voor dat de secundaire partner een mens is met (relatie)behoeftes waar je als koppel ook een verantwoording in hebt genomen.

Deze onderlinge afstemming is soms volledig helder, en de fun, de vriendschap en de geiligheid en de vrijheid om seksualiteit en/of intimiteit te beleven met iemand staan op de voorgrond terwijl het niet de bedoeling is dat er andere niveaus in de relatie ontstaan. Soms hebben mensen hier ook onvoldoende over nagedacht of worden zijn meegevoerd oor de NRE van een nieuw contact en vereist dit onderlinge afstemming. In die zin is er volgens mij sprake van een continuüm tussen eenmalige swingers contacten en langdurige polyamorie en verdient dit niet zulke zij-versus-wij discussies als je soms ziet tussen “swingers” en “polyamorie”

Het lijkt in de ogen van sommige theoretici dat dit een teken van bindingsangst is -en dat zal soms ook best wel eens zo zijn- maar onderzoek laat voorzichtig zien dat niet-kinksters eerder méér instrumentele relaties aangaan dan kinksters… dus daar is bepaald het laatste nog niet over gezegd!


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >