Staatssecretaris Dekker onderzoekt of overspel-reclame verboden kan worden… de arrogantie ten top?

KinkAwareCoach-SecondLoveDat nieuws dat Staatssecretaris Dekker wil gaan onderzoeken of er ook mogelijkheden zijn om mensen te verbieden om (overdag) reclame te maken voor “ontrouw” buiten het huwelijk…

zie: RTL4-nieuws

Eerst kon ik gewoon werkelijk niet geloven wat ik hoorde.
In tweede instantie werd ik verontwaardigd over de manier waarop de politiek (of in ieder geval de SGP tegen Nederland aankijkt. Dat zij menen het recht te hebben om daar nationaal geldende wetten voor uit te schrijven… De waanzin!


wanneer heb je recht van spreken?

Hoe hoog kan je op je moraalpaard gaan zitten om de ridder uit te gaan hangen om de draak van de echtelijke ontrouw wel eens even te bezweren in Nederland?
Welk recht meen je te hebben?

Als er nooit meer aan kleine jongens en meisjes gezeten wordt door geestelijken, als er in de Nederlandse ‘bible-belt’ nooit meer incest plaats vindt, dan begin je mijns inziens pas recht van spreken te krijgen.

die verleiding zit niet buiten jou die zit IN jou!

Pas als je een geloof verzint dat zó pakkend is dat iedereen het vrijelijk wil volgen, een geloof dat ervoor zorgt dat we zó gemotiveerd raken om onze echtgenoten te geven wat zij wensen dat niemand van de volgers ooit nog de behoefte heeft om z’n echtgenoot ontrouw te zijn -en niet alleen maar omdat je bang bent om gestenigd te worden, zoals wij dat vroeger bij ons ‘oplosten’-.

Dan pas begin ik het gevoel te krijgen dat iemand het recht heeft om andere manieren van leven te verklaren tot “een manier van leven waar kinderen niet mee in aanraking mogen komen.”


even verder denken

Maar als ik daar even verder over denk. Waar komt nou eigenlijk die behoefte vandaan om zo’n waanzinnig appèl te doen?

Wat is je trouw eigenlijk waard, als een overspereclame genoeg is? Wat gaat er in je om als je zó veel betutteling wilt afdwingen?
Kijk, wat er in Dekker omgaat dat ie te zwak is om achter z’n principes te blijven staan, dat hoef ik me niet af te vragen. Partijpolitiek en dat prettige gevoel van het Haagse pluche aan je kont is blijkbaar meer dan genoeg om je partij ideeën gelijk te verkwanselen.

Economisch denken was ooit nog een manier van denken, tegenwoordig verkoopt de VVD alles voor een beetje stemmen… (mag ik herinneren dat VVD staat voor “Volkspartij voor Vrijheid en Democratie”?.. zijn we al uitgelachen als een partij die staat voor vrijheid van het volk en die zou moeten staan voor democratie dit soort voorstellen onderzoekt voor een beetje kamersteun? Dat is toch om een beetje van in je mond te gaan overgeven?)

Maar die SGP-ers dan, die dat zo graag zouden willen van dekkertje dap…
Hoe bang ben je blijkbaar dat jij zelf in verleiding zult komen? Hoe bang ben je dat jouw partner in verleiding zou komen?

Zit het ver”trouw”en van je partner niet juist in het vertrouwen en het gunnen van levensgeluk? Wat als zij of hij nou eenmaal een geiler sodemietertje heeft dan jijzelf? Misschien door ziekte, misschien door ouderdom, misschien door stress… Moeten we dan gelijk bang worden? Moeten we dan maar alle verleiding weghouden uit de wereld zodat jij door kunt stressen? Zodat je door kunt gaan met een manier van vrijen waar je vrouw al jaren niet van klaarkomt en die maar orgasmes is gaan faken om van je af te zijn? Moeten we dan maar door gaan met relaties waarin zij hem maar effe z’n gang laat gaan zodat hij de afwasmachine betaalt die je wilde hebben. Willen we terug naar die jaren vijftig?
Of willen ze misschien nog verder terug? Naar de tijd dat je jezelf als vrouw ban je hals tot je enkels moest omhullen in ondoorzichtige stof, dat je jouw borsten moest platdrukken om ze onzichtbaar te houden om de (mannelijke) buitenwereld “geen aanstoot te geven”? Willen we daar weer heen?

Maar meer nog, wat vindt je nou eigenlijk van jouw geloof als iemand anders niet iets anders mag geloven dan jij? Wat is “geloof” waard als je niet iets anders mag geloven?


ik geloof eerder in “urban monogamy”

Ik vind de term “geloof” altijd heel veelzeggend. Als je het allemaal zeker wist dan hoefde je niks te geloven. Nee, het is juist “geloof” en als je dan wetten wilt gaan uitvaardigen om mensen te dwingen om jouw geloof te volgen uit angst voor financiële straffen? … Wat zegt dat over de kracht van jouw eigen geloof? Daar geef ik dan niet zo veel voor.

Ik denk dat trouw veel meer trouw uitstraalt als je elkaar kunt vertrouwen. Als je niet gaat controleren of als je zelfs elkaar vrijheden gunt die jij zelf niet kan geven. Al was het alleen al omdat jij maar één iemand bent en niet èn blond, èn bruin, èn lang, èn klein. Alleen al die diversiteit die iemand kan genieten als je hem/haar dat gunt. En dat jij er zult zijn als iemand thuis wil komen, bij jou wil zijn. Omdat er niemand zo goed jij kam zijn dan dat jij dat kunt.

Ik geloof dat de vrijheid om te kunnen swingen, polyamoreus te kunnen leven, veel meer trouw in zich heeft dan de dwang of de angst voor boetes of het gebrek aan kennis of mogelijkheden…

Ik geloof niet in betutteling, ik geloof in verantwoordelijkheid!

Hans