Red Flags in BDSM-dating en -relaties

Wanneer BDSM-relaties onhandig of ongezond worden

Inleiding

KinkindeRelatie-RedFlagVoor alle duidelijkheid: de kink-scene is een positieve scene met voornamelijk aardige en open minded mensen. Maar ook de kink-scene is geen sprookje en juist de openmindedness van de BDSM-community maakt dat deze scene ook aantrekkelijk is voor mensen met soms serieuze of zelfs gevaarlijke problematiek.
Daarom wordt er in “de scene” ook wel gesproken over zogenaamde “Red Flags”.

Natuurlijk is men ook in de kink-scene regelmatig op zoek naar een partner en dan is het handig om de “Red Flags” een beetje te kennen.
Een red flag in de kink-wereld is een term voor gedragingen of uitspraken van iemand die de omgeving alert zou mogen maken dat iemand mogelijk niet zo “onschuldig” is of dat zelfs een situatie potentieel gevaarlijk is: fysiek of emotioneel.

In de loop der tijd heb ik uit mijn eigen levenservaring, de ervaringen van mijn clientèle en de gegevens uit diverse discussies (online en IRL) gaandeweg de volgende lijst samengesteld die ik probeer enigszins te rubriceren.

Volledigheid streef ik altijd na dus wanneer je aanvullingen hebt dan hou ik me graag aanbevolen. -zie contact

Hoe te lezen

Geen enkele van deze red flags is op zichzelf een reden om een relatie te beëindigen of iemand als “schadelijk” te beoordelen. Zeker in de spelsituatie zullen waarschijnlijk een gedeelte van deze gedragingen voorkomen en dat naar beider plezier. Maar wanneer er een aantal zichtbaar zijn is het minstens handig om het hier eens met andere kinksters of een professional over te gaan hebben. Het kan een signaal zijn van een relatie of een situatie verkeerd aan het lopen is en dat vereist altijd actie want automatismen graven zich makkelijk in.

Actie

Wanneer een BDSM-relatie inmiddels geen leuke, mooie, spannende of opwindende relatie meer is die levenskwaliteit toevoegt (ook als pijn of vernedering daar voor jou een onderdeel van uitmaakt), maar als die relatie is verworden tot iets dat gewoon eigenlijk gewoon de term huiselijk geweld verdiend… Dan raden wij aan om ook zo te benaderen en zo snel mogelijk te kijken op: http://www.huiselijkgeweld.nl voor tips.

Neem contact op met vrienden en vriendinnen en benoem jouw situatie daar ook echt als “huiselijk geweld”, laat -als dat geen extra gevaar levert- ook weten aan jouw partner dat je de situatie ervaart als huiselijk geweld, En zeker als daar geen constructief gesprek over gevoerd kan worden dan raden we ook aan daar melding van te maken bij instanties. Want wat jou gebeurt zal een volgend ‘slachtoffer’ zeer waarschijnlijk óók gaan gebeuren.

lees:

en natuurlijk zitten hier een aantal dubbelingen in omdat ongezond voor mensen nou eenmaal ongezond is of je Dom(me) bent of sub


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >