Citaat

Even voor het perspectief van het ‘open minded denken’…


Even voor het perspectief (omdat we dat soms een beetje uit het oog verliezen). Pas in 1863 (net ruim drie generaties geleden) is in Nederland de slavernij afgeschaft op: 1 juli 1863 (vandaar deze post)


Hebben we het over gelijkwaardigheid? Dan is het misschien aardig om te weten dat het Vrouwenkiesrecht in Nederland pas in 1919 werd aangenomen (onder druk van de revolutionaire bewegingen in Duitsland en Nederland)


William MastersEn hebben we het over seks? Nou, het vrouwelijk orgasme is pas sinds 1954 in de wetenschap serieus genomen (onder de grootst mogelijk geheimhouding trouwens van de Washington University) destijds door aanvankelijk William Masters en later (’57) ook Virginia Johnson.


Trouwens over ‘andere vormen van seksualiteit’: pas sinds 1973 is homoseksualiteit geen psychiatrische aandoening meer…
Terwijl sadomasochisten en fetisjisten eigenlijk pas sinds dit jaar niet langer meer apert “ziek” zijn… Tenminste: als er maar geen “aanmerkelijk lijden of beperkingen van het sociale leven, het werk of andere belangrijke gebieden” door ontstaan (wat natuurlijk best lastig is omdat het bezit van BDSM-porno -die uiteraard met beiderzijdse instemming is gemaakt- in Engeland bijvoorbeeld recentelijk opnieuw tot verboden beeldmateriaal is verklaard.

Het gaat niet hard, nee…

Even voor het perspectief van ons ‘openminded’ landje (afschaffing slavernij, kiesrecht voor vrouwen)