Video

Liefde is mooi?.. ja, zolang het goed gaat ja!

zeggen mensen wel eens op bitse toon tegen mij… Want natuurlijk staat pijn op de voorgrond als het misloopt en je zoekt een coach op. Logisch natuurlijk want er zijn twee richtingen die je op kunt gaan als je start met de rouw om een relatie die voorbij is …agressie of depressie. En deze bitse toon is typisch een voorbeeld van het eerste.
Begrijp me goed, géén rouw zinder boosheid. Maar blijf er niet in hangen.
Natuurlijk, soms is het lastig om het nog te zien: maar die liefde is ooit ook “mooi” geweest, ook als het uiteindelijk niet goed gaat…

Soms groeien dingen scheef ondanks alle goede bedoelingen uit het begin. Dat kom ik natuurlijk ook tegen in relatie-coaching, als er te veel gebeurd is om dingen op een nieuwe manier te laten bloeien. En dan nog…
Dan is het doel van coaching misschien wel om het dwars door de pijnlijkheid toch nog te blijven zien: “het is mooi geweest, ooit”.

Natuurlijk laat dat het verlangen ontstaan naar wat blijkbaar weg is… Maar juist dat verlangen naar wat ooit is geweest dat betekent dat je een mogelijkheid hebt gezien van iets dat bijna heeft kunnen bestaan… en het is goed dat dit gebeurd is.

De opdracht is dan hard maar simpel:

  1. Rouwen om dat wat je helaas los moet laten totdat je weer kan zien: “het is inderdaad ook mooi geweest”
  2. Vooral de les leren die er uit te leren valt. Zodat je een volgend keer niet hoeft te zeggen: “ik vind het wel mooi geweest, zo”.
  3. En als je dat gedaan hebt: op zoek naar opnieuw 🙂