Praten met jouw partner over jouw verlangens

Je begrijpt dat ik als Kink Aware Relatie Coach nog wel eens mensen tegenkom bij wie de behoefte aan kink niet gelijkelijk verdeeld is.
Soms komt de niet-kinky (vanilla) partner om te praten over het “probleem” van de partner. Soms komt de kinky partner praten over het eigen “probleem” van de kink of het “probleem” van de vanilla gevoelens van de partner die het allemaal niet zal begrijpen…

verlangens

Ik herhaal altijd tegen mijn klanten wat Dan Savage zei:

It’s not a disease, it’s a fetish!
If you act like it’s a fun positive thing, they’ll respond better.
If you act like it’s something to be ashamed of, they’ll react like it’s something to be ashamed of.
~ Dan Savage

En het klopt. Mensen reageren vaak niet eens zozeer op de inhoud van de boodschap, ze reageren vooral op de (emotionele) toon van de boodschap.
Als jij jouw kicks brengt als een ziekte dan wordt het ook al snel zo gezien…
Als je het brengt als iets dat jou gelukkig maakt, dan kan je jouw partner vragen om jou dat geluk te gunnen

Als je zegt dat iets moeilijk vind om te zeggen dan is het “moeilijk”.
Als je zegt dat je iets eng vind om te zeggen -eng omdat je bang bent om de persoon uit je leven te verliezen waar je het tegen zegt- dan zeg je daarmee tegelijkertijd ook dat die persoon belangrijk is voor jou en dat je die relatie overeind wilt houden.

Oh, en stap niet in de valkuil van de twijfel van de ander:

“iets missen” is niet hetzelfde als “niet houden van”…

Praten met elkaar

Voorwaarde is dus wel dat je er over gaat praten. Dat kan je natuurlijk ook achterwege laten maar in hoeverre ben jij dan nog bezig met het hebben van een relatie. Als wezenlijke ontdekkingen binnen jezelf niet aan jouw partner gezegd kunnen worden… heb je dan nog een relatie?
Als het omgekeerd zou zijn, zou jij het niet willen weten?

De manier om hier uit te komen is altijd weer een gelijkwaardige relatie en dus communicatie over de dingen die belangrijk zijn voor alle betrokken partijen. Of dat er nou twee, drie of twaalf zijn… Of het nou gaat over angsten of lusten of gevoelens van walging… Communicatie is wat verandering mogelijk moet maken, wat ruimte moet creëren, waarlangs je tot creatieve oplossingen kunt komen. Als je daar al niet aan mee doet door te verzwijgen, dan doe je niet mee aan de relatie en daarmee…

Het gaat om praten en het gaat om gunnen. Het gaat waarschijnlijk over angst en om non-exclusiviteit en dus om verdeling van aandacht en vrijheden het gaat over praten over angst, niet om de angst weg te praten maar om hem samen te kunnen dragen…

Makkelijk gezegd, dat weet ik… “Beste stuurlui” enzo… maar toch!

Gesprekken

Sterkte met de gesprekken.
Begin ze met “ik” (als in “ik heb iets ontdekt dat ik zou missen als ik het niet onderzoek”) en kijk wat je de ander kan gunnen zodat jou wat gegund wordt.
En als je denkt dat het misschien een goed idee is om die gesprekken eens te doen met een niet-veroordelende relatie-coach die kink aware is (de leuke en de lastige kanten ervan), neem dan even contact op zodat ik jullie kan helpen.

Ga naar de contact-pagina OF:

Eén reactie op “Praten met jouw partner over jouw verlangens

  1. Pingback: Uit de kast, hoe doe je dat? | Kink in de Relatie: Kink Aware Coaching

Reacties zijn gesloten.