Als één van de partners ‘kinky’ blijkt te zijn en de ander is dat niet dan…

KinkindeRelatie betekent soms kinky-in-de-Kabel

Dan is er werk aan de winkel…

KinkindeRelatie

Als één van de twee partners in een relatie kinky blijkt te zijn, dan zijn er uiteindelijk vier mogelijkheden. En het is goed om daarover al een beetje na te denken wanneer je samen aan een traject begint.
Wat is jouw doel?

  1. – het oprecht onderzoeken wat de kinky mogelijkheden zijn van de partner die deze kink niet heeft (en het ontwikkelen daarvan) PLUS het genoegen nemen van de kinky partner met het gebodene,
  2. – het ontwikkelen van compersie voor jouw kinky partner (en het behouden van evenwicht binnen de relatie) waarmee de kinky partner de mogelijkheid krijgt om te beleven waar behoefte aan is binnen de grenzen van de ruimdenkendheid van de niet kinky partner.
    èn het ontwikkelen van zorgzaamheid in de kinky partner voor de angsten en grenzen van de niet-kinky partner.
  3. – het ontwikkelen van kink-abstinentie (inclusief de rouw daarover) van degene met de kinky fantasieën (en het behouden van evenwicht binnen de relatie een cadeau dat niet misselijk is en daar mag je wat voor terug hebben)
  4. – het zo liefdevol als mogelijk beëindigen van de liefdes-/ partnerrelatie zodat beiden de vrijheid hebben om een vollediger relatie te hebben met een ander die seksueel meer ‘compatible’ is.

Het principe van evenwicht
Het principe van evenwicht in de relatie bekent niet dat er aan twee kanten hetzelfde ligt.
Maar het betekent dat er in jullie schaaltjes een zelfde gewicht ligt…
in de ogen van jouw partner.

Heb je vragen, laat me ze even weten: 

via de contactpagina