Waarom een Couples Coaching Couples Community? #FL #KinkyCouples

FetLife

FetLife

Bij alle groepen die er al zijn op Fetlife dacht ik dat het een goed idee was om nog een groep op te richten:

#KinkyCouples

De gedachte er achter is goed weergegeven door de (verder wel heel erg vanilla) relatietherapeuten Phyllis Koch-Sheras en Peter Sheras die de term couple-power hebben bedacht met als achtergrond gedachte:

falling in love is easy…
…keeping love alive over years is the hard part! 😉

Kinky relaties zijn verschillend EN hetzelfde als vanilla relaties. Er zijn een aantal heel specifieke dingen waar je rekening mee moet houden als je kinky koppels met relatieproblemen wilt helpen (zoals aantallen bijvoorbeeld *grinnik*), maar er is ook veel common ground.
Het punt is dat de kink het soms ingewikkeld maakt om de relatie onder de kink overzichtelijk te houden.

Één van de “hans-ismen” in relatie-coaching is dat ik kinky relaties regelmatig vergelijk met een taart.

If the cake itself has holes it’ll be really hard to keep the ‘topping’ up…

(pun intended)

Één van de gedachten (van het relatietherapeutisch koppel Phyllis Koch-Sheras en Peter Sheras’s couple power), dat is het idee van de waarde van een community van koppels die koppels ondersteunt: voor jezelf als koppel op zoek gaan naar andere koppels, niet gelijk om allerhande dingen uit te gaan leven (mag ook) maar vooral om je te steunen (couples coaching couples) om het idee achter jullie relatie levend te houden (luister misschien eens naar het interview op shrink-rap-radio podcast.

Als dat voor vanilla’s geldt, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor kinksters.

Dus omdat FetLife een geweldige plek is (*hail* to John Baku) om mensen te ontmoeten, ideeën te vinden en communities tegen te komen, bedacht ik mij dat het misschien een goed idee was om nog maar weer een andere groep te starten. Een groep waarin koppels andere koppels helpen…

#KinkyCouples

We (heart) FetLife: BDSM & Fetish Community for Kinksters, by kinksters