Relationship Anarchy: wat is dat?

“Relationship Anarchy” – Wat is dat?
Question:
Wat is “Relationship Anarchy”?
Answer:
Relationship Anarchy (R.A. -ook in Nederland regelmatig met de Engelse term aangeduid) is een manier van denken over relaties waarin een mens wordt gezien als individu, volledig vrij om de relaties aan te gaan die zij willen op een bepaald moment. Zij willen zich niet langer laten bepalen door de maatschappelijke heteronormatieve beelden en ideeën over relaties, vaak met monogamie als uitgangspunt (de ge-eikte ‘relationship escalator’).


“Relationship Anarchy” – Wat is dat?

Mensen die hun (polyamoreus) liefdesleven willen vormgeving met gedachten aan “Relationship Anarchy” die willen in vrijheid op ieder moment kunnen kiezen wat voor relatie er bij hen past.

Contacten en relaties krijgen hier ook vaak niet meer een karakter (en dus waardering) van “partner-of-niet” want er is in RA juist veel nadruk op de spontaniteit en vrijheid waarmee verschillende vormen van relaties kunnen worden gestart en ook dat contacten kunnen worden losgelaten als dat zo voelt.

Relaties kunnen meer of minder seksueel, platonisch of romantisch zijn van aard, meer of minder commitment hebben, verschillend zijn in intensiteit.

Geen enkele relatie zou moeten worden aangegaan of blijven bestaan vanuit plicht of verplichtingen.

Zie ook Kinkaware.info: Relationship anarchy


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >

Wiki: Relationship Anarchy