Soms zoek je naar woorden om dingen te bespreken

Een paar termen: vanilla – straciatella – kink

KinkindeRelatie-Straccitella-vs-vanilla-or-kink

KinkindeRelatie: Straccitella vs vanilla or kink

Als normale mensen die van ‘normale’ seks houden (whatever that may be) hebben we een term voor de mensen die van ‘niet-gewone seks’ houden: die mensen zijn “kinky” (die houden van kinky seks -waar ook weer 100.000 vormen van zijn-, en onderling wordt daar ook wel zo over gesproken bijvoorbeeld met de term “ben jij ook een kinkster?”).
Omgekeerd zijn er natuurlijk ook termen vanuit de kinky-gemeenschap wanneer zij praten over mensen die houden van gewone seks. Een aardige term van de mensen die van iets meer ‘gepeperde’ seks houden om de mensen te beschrijven die niet van “andere” seks houden is: vanilla: “Hij houdt meer van vanilla-seks” of “zij is vanilla”. Vanilla is gewoon het meest verkochte ijsje omdat het smakelijk is, absoluut. Maar het is nou ook weer niet een heel speciaal ijsje. Begrijp me goed, voor een heel groot deel van de Nederlanders is vanille-ijs méér dan speciaal genoeg. Maar er zijn nou eenmaal ook mensen die nou van iets meer aparte smaakjes houden. “En over smaak”, zei mijn goede vader altijd, “valt niet te twisten”.

Relaties die niet (meer) twisten over kinky seks

Van de relaties die kinky seks hebben geïntegreerd zijn er ook weer twee vormen. Je hebt mensen die een fulltime kinky relatie hebben, naast alle andere hobbies en verplichtingen natuurlijk. Want behoudens de mensen die met seksen hun geld verdienen -en die zie je ’s avonds vaak eerder in een joggingbroek op de bank- heeft een leven nog meer aspecten dan seks: werk, vrienden, sporten, belasting, familie, spiritualiteit etc. Maar je hebt dus mensen die een full-time kinky relatie daar naast hebben: dan is het meer een lifestyle, ook wel 24/7 genoemd (24 uur per dag en 7 dagen per week).
Er zijn ook véél mensen met een relatie hebben waarin af-en-toe kinky seks een rol speelt. “To spice things up”, zal ik maar zeggen. Dat wordt ook wel eens aangeduid met “stracciatella“: lekker gewoon, met af en toe een paar lekker harde brokjes bittere chocolade om het geheel wat spannender te maken.

uit de kast komen

Het “uit de kast komen” waar in onderstaand forum over gesproken wordt is vaak letterlijk dat de kinky kleertjes of voorwerpen uit een donkere kast worden gehaald en het daglicht gaan zien. Soms zie je dat bepaalde fantasieën jarenlang in een donkere kast zijn bewaard zonder dat iemand er weet van had. Op een gegeven moment wordt dan de behoefte om er wat “echts” mee te gaan doen en het niet alleen maar in je eigen fantasiewereldje te beleven zo groot dat mensen besluiten om erover te gaan praten… en niet zelden komen mensen “uit de kast” omdat andere mensen bij het opruimen van de gezamenlijke kasten in hun relatie in een donker stoffig hoekje van hun kasten ineens een opvallend stofvrij koffertje tegen komen. Een koffertje met dingen of kleding waar eens goed over gepraat moet gaan worden om de inhoud van dat koffertje een eerlijke plek te geven in hun leven.

Nodeloze wrijving voorkomen

Dat dit niet “zo maar” gaat, dat zal onderstaand voorbeeld wel duidelijk maken. En als ik het lees dan denk ik bij sommige posts: “ach jasses, hadden die mensen nou eerder eens gaan praten met elkaar -met een beetje hulp misschien- dan had het zó veel meer kans van slagen gehad, in vergelijking met de kans die het nu krijgt.”
Enfin, het leek mij interessant om eens wat voorbeelden te verzamelen uit openbare fora van relaties waarin kink uit de kast komt met verschillende resultaten. Sommigen als kink in de kabel, sommigen als kersje op de taart.
Het helpt misschien, als je de voorbeelden van anderen ziet, om nodeloze wrijving te voorkomen.

Voorbeelden:

 

Mocht jij aardige voorbeelden hebben: post hier of stuur het me in een berichtje via de contactpagina