Kink als opvallend jashaakje (waar je zo lekker veel aan lijkt te kunnen ophangen)

Kink als jashaakje

Fire: Living RoomNatuurlijk is een ‘kink‘ ook een geaardheid. Gelukkig zijn we zo ver dat we niet meer tegen homofiele mensen zeggen dat ze (het) maar “gewoon moeten doen” en natuurlijk maakt het beleven van jouw geaardheid hele sterke gevoelens bij je los. Natuurlijk mis je ook wat essentieels als je daar geen vorm voor vindt in de werkelijkheid van je eigen leven. Maar de vraagis natuurlijk wel: wat is dan die vorm, en hoe belangrijk maak je het uitleven van die kinky fantasieën in een leven? Wat is het gewicht in relatie tot de rest van je leven?

Het risico van kink is namelijk dat het een punt is dat de aandacht trekt, juist door het “ongewone” karakter -waardoor ook zo veel mogelijk lijkt-. Als er één enkel jashaakje duidelijk zichtbaar in de gang hangt, dan komen daar altijd te veel jassen aan te hangen…
Het risico van de “andersheid” van kink maakt dat mensen soms achteraf verzuchten dat er te weinig aandacht naartoe is gegaan, of soms juist dat mensen achteraf verzuchten dat er te veel aandacht naartoe is gegaan.

Kink is zo ‘anders’, het krijgt daardoor zó veel aandacht.

Dat doet me soms herinneren aan dat verhaal van een man die iemand tegen komt die ’s avonds onder de lantarenpaal zijn sleutels aan het zoeken is. Behulpzaam zoekt hij mee maar als hij een minuut of vijf de grond heeft afgespeurd zonder iets te zien liggen vraagt hij: “weet je echt zeker dat je hier jouw sleutel verloren bent?”
“Nee” is het antwoord …”daar verderop in het donker bij die bosjes, maar daar is het zo moeilijk zoeken”Soms hebben mensen het probleem dat ze geen probleem zien dat kan dienen als springplank naar verbetering. In dit geval is het eerder omgekeerd: soms is er zo’n duidelijke springplank dat er eigenlijk voor alle problemen van dezelfde plank gedoken wordt.

  • Aan de ene kant laten mensen soms honderd mogelijkheden om gelukkig te worden liggen omdat zij zich alleen focussen op die ene kink die hen gelukkig moet maken.
  • Aan de andere kant gaan mensen vaak niet aan de slag om hun leven te verbeteren omdat zij nog niet de perfecte uitlaatklep voor hun kink hebben gevonden en zich daarom niet de moeite waard voelen of de energie vinden om te beginnen.
  • En dan hebben we het nog niet eens over de angst dat het allemaal realiteit zou kunnen worden (Mandela zei eens dat onze grootste angst is dat we zouden kunnen slagen in de dingen die we wensen)
  • En we hebben het al helemáál niet over de angst van de partner voor het ‘anders zijn’, waar ook vaak een jashaakje van wordt gemaakt.

Daardoor komen er vaak wel erg veel problemen op dat ene haakje te hangen. Want daar geldt natuurlijk precies hetzelfde: “àlles zou goed zijn als mijn partner niet kinky zou zijn”, “het énige probleem in onze relatie is dat mijn partner kinky is…”
… misschien nog eens iets om over na te denken?

Hans
individuele benadering
groepsbenadering