ingehaald door het slingshot principe

wat is het slingshot-principe?

Wooden slingshot with rubber... (slingshot-principle)

Zo in de loop der jaren ontwikkelde ik als coach een aantal verschillende ‘Hans-ismen’. En rond de problemen (die toch echt kunnen ontstaan door onhandig met kink om te gaan) is een door mij regelmatig gebruikte: het slingshot-principe©.

Het beeld: Een katapult (slingshot dus) haalt z’n energie uit de spanning die wordt opgebouwd door de mate waarin het leertje (met daarin het steentje) wordt terug gehouden ten opzichte van de katapult (het Y-vizier) die in de richting van het doel gaat.
Je zou kunnen zeggen: hoe groter de spanning tussen vizier/fantasie en de werkelijke plek van het steentje, hoe groter de impact gaat worden op het moment dat je besluit om los te laten.

Waarschijnlijk voel je ‘m al aankomen… jouw fetish fantasieën die vormen de katapult en het steentje is jouw realiteit…

Wanneer de spanning tussen die twee ongezond groot wordt, dan kan je jezelf voorstellen wat er gebeurt als iemand uiteindelijk “uit de kast komt”. Iedere keer dat iemand fantaseert (met de orgastische gevolgen die daarvan verwacht mogen worden :-)), dan komt er een tandje bij, wordt de katapult iets verder vooruit geschoven terwijl iemand verder zelf nog steeds in de kast blijft zitten. Die fantasie wordt dus helaas ook op geen enkele manier aan de realiteit getoetst en wordt een klein tikkeltje extremer, heftiger. Dat is natuurlijk ook wel logisch want de dagelijkse realiteit is blijkbaar beklemmend genoeg om grip op iemand te houden zodat de kastdeur dicht blijft. Dus er is niemand om de fantasie eens tegen het licht te houden, er wordt niet over gepraat en in de fantasie gaat het allemaal goed en leuk.


fantasie zonder verbinding

Maar het is dus wel een fantasie zonder verbinding, niet met andere mensen, niet met de realiteit, niet met mensen die zoiets hebben meegemaakt of met mensen die het moeten uitvoeren. Een fantasie die als uitlaatklep dient voor de opgekropte gevoelens in de kast. Dan wordt het een fantasie die gaandeweg steeds meer de functie krijgt van een ontsnapping uit de realiteit. Een fantasie, die “ongeremd door realiteit” stééds verder weg komt te liggen. Een fantasie die soms ook best tegen valt in de realiteit.

Ik herinner mij met een glimlach de dame die mij verteld had dat zij al een hoop ervaring had met het ontvangen van zweepslagen omdat zij bang was dat ik niet hard genoeg zou slaan 🙂
Mijn eerste klap met een cane ontlokte de verbaasd binnensmonds gemompelde opmerking: “Shit! Dat doet meer pijn dan ik dacht…” :-D. Natuurlijk naar aanleiding van die opmerking weer even het ervaringsniveau besproken LOL

Juist dergelijke ‘van de realiteit los gezongen’ fantasieën kunnen aanleiding zijn voor misverstanden of tegenvallers. Liever zie ik fantasie als iets dat richting geeft aan realiteit en overleg en alles wat er bij het uitleven van die fantasie hoort.

Het lastige van het slingshot-principe is vaak ook dat –als iemand dan eenmaal uit de kast komt- dat dit dan vervolgens met zó veel kracht en enthousiasme gebeurt dat ie zichzelf compleet voorbij loopt en ook nog wel eens de nodige schade aanricht bij zichzelf en anderen.
Dit staat ook bekend onder ‘sub-frenzy’ maar die term vind ik niet zo geweldig omdat je dit net zo goed ziet gebeuren bij Dominanten (die daardoor zichzelf met onvoldoende kennis van zaken véél te enthousiast van leer trekken en zo mensen beschadigen. Niet omdat het kwaadwillende mensen zijn, maar vooral door vaak een fors gebrek aan kennis over dominantie).


Voorbeelden?

Slingshot Cover

Slingshot Cover (Photo credit: Wikipedia)

Je hebt misschien wel eens van die advertenties gezien:

totaalslaaf(M/V) zonder ervaring wil graag langdurig gegeseld worden en in alle openingen worden genomen (safeseks hoeft niet per sé als U gezond bent). Ik zou ook graag drie weken in een kelder te worden opgesloten op water en brood (en ik wil hier best vakantie voor opnemen)

O.K. ik overdrijf mogelijk een klein beetje. Maar wat denk je van

Meester wil dat alle totaal-slavinnen zich bij hem melden voor inspectie en inwendig onderzoek! Liefst grote borsten en hoerige make-up.

Die ben ik toch echt letterlijk tegengekomen als advertentie. Goed, ik heb hem niet geschreven met de vraag hoeveel reacties hij ontvangen heeft. Maar ik denk toch dat “dit nogal tegen is gevallen” (understatement).
Dit zijn voorbeelden van mensen die zeer waarschijnlijk rechts worden ingehaald door hun eigen fantasie.

Het zijn soms mensen die het gelijk de hele wereld willen laten weten waar zij over fantaseren en iedereen die daar niet in mee gaat wordt als “saai” of “square” weggezet… En dat kan behoorlijk hakken in de vriendschappen, ik heb zelfs wel mensen gezien die er problemen mee kregen omdat ze toch hun nieuw aangeschafte leren kleding misschien toch beter niet naar hun werk zouden dragen.


Fantaseren is OK

Begrijp me goed: niks mis met fantaseren. En ook niks mis met een tikkie “erbij” fantaseren. Dat maakt het leven aardiger als het dagelijks leven soms wat saai is (toch een eigenschap van veruit de meeste “dagelijkse levens”). Maar let een beetje op jezelf. Hou de verbinding tussen jouw fantasie en de realiteit in het oog. Ga iets doen met je fantasieën en merk dan maar dat een tiende van jouw fantasie al behoorlijk lastig kan zijn.. en tegelijkertijd honderd keer spannender omdat ie waarheid is geworden en besproken kan worden met mede-fetishisten en op die manier ook als mooie herinnering in je levensverhaal is opgenomen.

Dus misschien is het een idee om eerst eens met iemand zonder veroordeling eens wat te praten over de vraag: “Hoe maak ik mijn fantasie realiteit?”. Ik kan je daarbij helpen om de stappen te zetten die daarbij horen (niet dus, dat wij dat samen gaan doen. Ik kan je helpen om de juiste stappen te zetten -en misschien wat schade in je vriendenkring of werkplek voorkomen-)


Hans (Kink Aware Coach .com)


Mijn vraag aan jou:

Sex is not the enemy!

Taboe-onderwerpen zijn soms lastig te vinden op het net omdat we er niet over praten en seks actief wordt weggefilterd door veel social media. Ik probeer om in begrijpelijke taal iets zinnigs te zeggen over dingen die ineens weer ‘taboe’ aan het worden zijn, als het aan politici, het bankwezen en facebook ligt.
Vandaar, als jij iemand weet die iets aan dit stukje zou hebben, als jij vind dat ik iets gezegd heb dat hout snijdt wat jou betreft, stuur zo iemand dan zelf even de URL van dit stukje. Of hieronder staan de social media-knoppen die je daarvoor ook kunt gebruiken. Zodat we zinnig blijven praten over seks.

Wanneer dit artikeltje jou aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >


Quotes:


Neem even contact met me op voor een afspraak door hier te klikken*
West-coaching Privacy statement