English/UK – Deutsch/DE
Kink Aware Coaching (individueel, of relatie~coaching), dat hoeft niet per sé over kink te gaan…
maar je hoeft er in ieder geval hier niet over te zwijgen…
Wanneer je als “kinkster” eens wilt praten over aandachtspunten in jouw leven dan is het prettig als je dat zonder schaamte kan doen met iemand met kennis van zaken, zonder veroordeling, maar mèt begrip voor jouw situatie. Praten over onderwerpen als:
Coming out of the closet… | BDSM beter begrijpen… | Praten over Poly… |
Meer weten over:
Mensen die net bij zichzelf -of bij hun partner- beginnen te ontdekken dat er sprake is van een “anders dan gebruikelijke seksualiteit”, die kunnen tegen lastige dingen aanlopen. Of vragen hebben over bijv. polyamorie of non-monogamie… Hoe doe je dat als koppel? Hoe doe je dat samen?
Als je niet zelf alles uit wilt vinden, als je gedoe wilt voorkomen, dan kan het prettig zijn om met iemand zaken op een rij te zetten. Of eens vragen te stellen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je domme vragen stelt. Maar bijvoorbeeld ook mensen die al “uit de kast zijn” en hun voorliefde voor kinky seks in hun relatie al wel duidelijk hebben, ook zij kunnen er tegenaan lopen dat zij (relatie)problemen hebben, net zoals ieder ander koppel… Maar dat je nooit zeker weet of jouw kinky lifestyle ineens als ‘probleem’ wordt gezien en “behandeld moet worden” bij niet-kink aware behandelaars.
Dan wil je liever een Kink Aware Coach.
luisteren kan ik goed, zonder gelijk te oordelen…
en privacy is gegarandeerd! Want je wil je eigen verhaal niet elders tegenkomen…
Dit soort twijfels zijn helaas niet altijd onterecht, want als als je hoort hoeveel misvattingen er onder vakgenoten bestaan over kink, en als je ziet hoe schrikbarend weinig aandacht daarvoor is in opleidingen… Helaas wordt er in de therapiewereld soms nog altijd héél erg vreemd gedacht over mensen met ‘anders-dan-gebruikelijke-seksualiteit’. Je wilt als kinky cliënt ineens niet meemaken dat er niet langer over jouw issues wordt gesproken, maar dat jouw kink ineens ‘ziek’ wordt gevonden en wordt behandeld als probleem! Je wilt met z’n drieën ‘op de bank’ kunnen zitten als er problemen zijn in jullie poly-relatie.
privacy is natuurlijk gegarandeerd!
En soms is er ook echt verbazend weinig begrip voor de (mijns inziens terechte) behoefte aan privacy* als het over jouw seksualiteit gaat.
Corona
Veel mensen mensen hebben door Covid liever een Zoom, Skype, Whatsapp of Google Hangouts afspraak hebben dan face-to-face. Géén probleem, online-coaching zat altijd al in mijn pakket.
Wanneer je geïnteresseerd bent in het maken van een nieuwe afspraak: Bel even of whatsapp 06 558 61 554, dan gaat dit ’t snelst.
En als er door de corona-crisis situaties ontstaan waarin je wel hulp nodig hebt maar nog even niet kunt betalen… Neem wel contact op met me. Daar komen we wel uit.
Corona en behandeling bij Hans
Kink Aware Professioneel
Wat betekent dat in de praktijk: “kink aware professional”?
Simpel: dit betekent dat ik op de hoogte ben van diverse vormen van kink, dat ik hun positieve en ook hun lastige kanten onder ogen zie en snap hoe de manieren waarop dat in een leven ingepast kan worden. Dat betekent dat ik positief sta tegenover seks… en plezier hebben van kinky seks.
Dat betekent niet dat het “de hele tijd alleen maar over kinky seks gaat”. Regelmatig heb ik hele dagen waarin er weinig of helemaal niets gezegd wordt over seksualiteit. Maar je hoeft bij mij (als kink aware therapeut) in ieder geval niet nerveus om dat onderwerp heen te draaien uit angst dat ik je ga veroordelen. Je kunt gewoon alle vragen stellen die je hebt. Zodat je de dingen kunt gaan doen die jouw leven kwaliteit geven.
kink-aware is niet hetzelfde als kink-centered
Soms is het wel handig om tevoren even rustig na te denken over jouw doel voor jezelf. Jouw doelen van coaching of relatiecoaching… dat geeft ook antwoord op de vraag of je bijvoorbeeld individueel of als koppel aan de slag wilt?
Coaching individueel
Wat je zoekt als iemand met een “anders dan gebruikelijke” seksualiteit is ‘kink aware’ coaching. En dat is wat ik bied: coaching op de terreinen waar jij wilt groeien en met aandacht voor levenskwaliteit (ik hoop tenminste dat seksualiteit daaraan bijdraagt).
In dat kader is het voor sommige mensen ook handig om te praten over plaats van hun kink in hun leven en aandacht te geven aan de voorwaarden voor kink. Voor anderen is hun kink juist een gebied in hun leven dat lekker loopt, dus waar verder niet zo veel aandacht aan geschonken hoeft te worden (anders dan dat je er mogelijk van kan leren voor de gebieden in je leven die wèl aandacht behoeven).
“want ook kink heeft voorwaarden als je meer wilt dan fantaseren… als je ook daadwerkelijk “kink” een plek wilt geven in je leven en in je relaties.”
(Relatie)-Coaching
Ik biedt geen relatietherapie maar relatie-coaching: een serie open en kink-aware gesprekken -individueel of samen- over de dingen die jullie van elkaar als relatie wensen en hopen.
“…ik begin nou veel meer te begrijpen hoe of dat een verhaal méér dan twee kanten kan hebben…”
Je hoeft je tijd niet te besteden aan het uitleggen of verdedigen van jouw/jullie kink. Want ik snap waar het over gaat. Dus we kunnen het hebben over de dingen waar het om draait.
Meer over Coaching
Coaching is ontwikkelen en integreren
Coaching kan, maar hoeft natuurlijk helemaal niet over kink te gaan. Dat moge duidelijk zijn. Het woorden van een kink-aware coach is dat je niet bang hoeft te zijn dat ik ineens jouw kink zal willen ‘behandelen’ dus je hoeft niets te verzwijgen (erg weinig menselijks is mij vreemd) en dat is voor veel mensen wel prettig. Het praat makkelijker en omdat kink toch vaak iets is waar mensen behoorlijk wat creativiteit in kwijt kunnen, zie je soms dat het eigenlijk juist zelfs bruikbaar is voor andere levensgebieden.
Maar soms gaat kink-aware coaching dus juist wèl over het ontdekken van kink en komen mensen juist voor gesprekken omdat zij erover willen nadenken of, en in hoeverre, zij “uit de kast” willen komen ..en dat is vaak ook best handig want soms zijn mensen daar wat enthousiast in, in het begin* 😉
Wat zijn de dingen die je wilt beleven en wat zou je daarbij belemmeren? Wat zijn voorwaarden voor een “gezonde portie kink” in jouw leven? Wat moet daar náást bestaan. En waar liggen grenzen? Wat kan je ervan leren? Wat zijn mogelijkheden en wat wil je daar voor doen en laten? en hoe praat je er over…
Vragen die belangrijk kunnen zijn om samen met iemand anders eens tegen het licht te houden. Dat kan misschien met vrienden maar het kan ook prettig zijn om daar eens over te praten met iemand die niets veroordeelt èn waarbij je ook niet bang voor hoeft te zijn dat je er gelijk iets mee zou moeten.
Dan Savage: “it is a fetish! not a disease!”
Meer over Relatie-Coaching
Kink als koppel of één van beiden?
Zo zullen in relatie-coaching vragen naar voren komen als:
Welk commitment bestaat waarvoor? (want communicatie verbetering is natuurlijk een belangrijke stap maar commitment is neig voor respectvolle communicatie) Wat zijn eigenlijk de voorwaarden voor relatie? Wat zijn mogelijkheden aan beide kanten en hoe kunnen we daar aan werken met elkaar om het koppel te zijn dat het mogelijk maakt.
Vragen die belangrijk kunnen zijn om daar degelijk over na te denken.
Vragen ook, die soms ook best eng zijn om te stellen en dan kan het handig zijn om er eens een derde (of vierde -beetje afhankelijk van de constellatie) bij te halen om bij elkaar te gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is.
Mijn doel in relatie-coaching is op de eerste plaats “liefde en respect”.
Dat betekent niet in 100% dat je er ook als koppel uit komt maar laat het dan in ieder geval zo zijn dat je er samen met zo veel mogelijk liefde en respect uit komt. Dat scheelt niet alleen veel in advocaat kosten, dat scheelt vooral veel in het zelfrespect aan beide kanten.
En je werkt samen juist aan de voorwaarden om er als “setje” uit te
komen, een stel mensen dat ook kink een eigen plek weet te geven.
Sex-positivity means:
honoring people’s rights to their own sexuality.
Goeie blog!
Hans—-Thank you for following my blog!
Steve