“Biseksueel” (“biseksualiteit”)

“Biseksueel” (“bisexual”) – Wat betekent dat?

woordenboekje… (woorden om te gebruiken)

KinkAwareCoach-Bisex flagWanneer iemand zich aangetrokken voelt tot beide geslachten, het eigen geslacht (dus homoseksueel) en ook het andere geslacht (dus heteroseksueel).
Biseksualiteit kan meer op het gebied van “liefde” zijn of meer “seksueel” getint zijn en zegt weinig over de expressie van de eigen “gender”* of het geslacht waarmee iemand beslist om samen te gaan wonen.

Dit is geliëerd aan, maar niet hetzelfde als:

Pan seksueel” (pansexual):
mensen die in zichzelf meer een aantrekkingskracht ervaren naar “alle geslachten” en
Polyseksueel” (polysexual):
mensen die zichzelf meer definiëren als “aan getrokken voelen tot multipele geslachten”

Grappig is misschien dat onderzoek uitwijst dat biseksuele mensen helemaal niet per se in polyamoreuze relaties terecht hoeven te komen, zoals veel mensen verwachten.
Natuurlijk is de kans zeker niet onaanzienlijk, zeker de mensen die de diversiteit in hun seksualiteit  belangrijk vinden en die zowel de mannelijke stevigheid en penetratieve seks willen beleven als ook de vrouwelijke zachtheid en rondingen willen voelen. Maar het blijkt dat de mensen die voor de liefde gaan, voor een relatie “waarbij het eigenlijk niet zo belangrijk is of die mens nou een man of een vrouw is”, dan zijn dat mensen die voor hun uiteindelijke liefdesrelatie echt kunnen kiezen voor een monogame relatie “de ene of de andere kant op” zonder daarbij voor zichzelf kwijt te raken dat zij zichzelf als biseksueel ervaren.


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >