“Emotionele Monogamie”

woordenboekje… (woorden om te gebruiken)

Question:
Wat is “Emotionele Monogamie”?

basics

Answer:
“Ik hou alléén van jou” kan absoluut oprecht worden uitgesproken terwijl iemand ondertussen wel met andere mensen vrijt. Dat is voor mensen soms lastig te begrijpen. Zowel wanneer het openlijk gebeurt als wanneer het en stiekem cheating – karakter heeft.

Dat je voelt dat je nummer één voor iemand bent geeft een emotionele monogamie aan die op de één of andere manier niet bedreigd wordt wanneer je meer tijd met collega’s doorbrengt dan met je partner. Dat je voelt dat je kunt zijn wie je bent zonder dat je iets achter hoeft te houden en je jezelf klein kunt voelen kan een emotionele band geven die voelt als emotioneel monogaam terwijl er mogelijk toch dingen zijn die iemand niet uitspreekt omdat hij/zij van jou houdt en je niet van streek wil maken.

Ook hier is weer de vraag: Als jullie emotioneel monogaam willen zijn, wat betekent dat voor jullie. Welke verwachtingen hebben jullie dan van elkaar?

Een emotioneel monogame band kan voor mensen erg belangrijk zijn om andere manieren ruimte te kunnen geven aan hun partner.


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >