“Primal”

“Primal” – Wat is dat?

woordenboekje… (woorden om te gebruiken)

De term “primal” kom je in de BDSM/kinkster scene nog wel eens tegen als zelf-definitie.
“Primal” staat voor animaal, dierlijk, primair in de (seksuele) relatie.
Waar met name in de BDSM mensen meestal tevoren afspreken wat de rolverdeling zal  moeten gaan zijn in het komende contact, bij “primals” is dat vaak meer iets dat ontstaat, iets dat gebeurt tussen mensen. Misschien beter gezegd, iets dat mensen die zich als “primal” definiëren juist laten gebeuren, die verdiend wordt eerder dan dat er een spel gepland wordt.

Er gebeuren dingen omdat de (seks)partners zich niet remmen maar de dierlijke lagen van hun brein laten bepalen wat er gebeurt tijdens seks en hofmakerij. Het is een keuze om de cultureel bepaalde remmingen van de primaire driften juist niet toe te passen.
Natuurlijk is seks heftiger als je jezelf niet remt en natuurlijk kunnen er daarbij krassen en schrammen en “carpet burn” ontstaan. In die zin appelleert het aan sadomasochisme. Natuurlijk zijn er rollen en machtsverdelingen en in die zin appelleert het aan D/s en discipline. En dat dieren soms worden vastgelegd…
Toch verschilt het omdat het ‘spel’ tevoren minder vastgelegd is en is er vaak ook minder sprake van zweepjes en boeien, eerder van handen die hard pakken wat zij wensen, die haren grijpen, nagels die krassen, tanden die bijten, een enkele keer een riem.

Nota Bene

Zoals vrijwel alle labels geldt ook voor dit label dat er verschillende meningen en overwegingen zijn waar verder over gesproken kan worden om te zien wat mensen willen laten ontstaan. En zoals altijd zie je ook dat er binnen deze groep weer labels ontstaan waarbinnen mensen zich thuis voelen.

  • “Prey and Predator”
    “Prooi en Roofdier” duidt de dynamiek al wel aan, waarschijnlijk. Een “prey” wordt geconsumeerd. Een roofdier speelt wat met z’n eten maar het consumeren van de relatie staat op de voorgrond en als prooi begrijp je dat het niet in eerste instantie om jouw bevrediging gaat (dus het zal jouw ding moeten zijn om de ander te bevredigen).
  • “Mate”
    “A mate is someone you mate with” Een “mate” is een partnerrelatie die zich ook wel baseert op het paren, daarmee ontstaan banden en relaties die ook na de hot seks kunnen blijven bestaan en daarmee wordt een “mate” ook een “maatje”, een liefdevolle vriendschap.
  • “Pet”
    “A pet”, huisdier is gewoon een huisdier dat ook meer de stand heeft van huisdier. Waarschijnlijk is in dit verband waarschijnlijk wel een ‘huisdier’ dat geneukt wordt onder bepaalde omstandigheden, maar het krijgt niet het gewicht van een “partner” te zijn.

Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >