“Saliromanie”

woordenboekje… (woorden om te gebruiken)

Saliro-Manie (dus dat past fijntjes bij S/M) is een fetish waarbij “vieze” dingen bijdragen aan de (seksuele) opwinding. De term kan je begrijpen als je kijkt naar “manie” (opwinding) die ontstaat door “salire” (Latijns: “bevuilen of bezoedelen”). Hier kan vuil of modder voor gebruikt worden of het kan spel zijn met lichaamssappen als speeksel, sperma, squirt, urine, of braaksel, rimmen, ATM-sex, golden shower.

Ook ‘vanilla’-seks kent aspecten van saliromanie: iemand die week in de knietjes wordt van de geur van vers mannenzweet, bijvoorbeeld. Orale seks of lekkere sloppy kisses of een sloppy blowjob… in seksualiteit bestaan er wel vaker combinaties van “lekker” met “vies”.

Ik wil graag lekker vies doen met jou…

Het “vieze” element (en mogelijk ook de combinatie met schaamte daardoor) verhoogt het seksueel genot. Het gegeven dat deze partner zich niet laat stoppen door “een beetje vies” als dat lekker is voor de partner kan een deel zijn van de aantrekkelijkheid. Of zelfs de vernedering door het ‘besmeuren’ van een persoon kan aantrekkelijk zijn voor mensen die van de D/s houden binnen BDSM.


Wanneer hier vragen over hebt en je wilt daar eens contact over opnemen…
Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >